Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
Ondan değildir. Pek bilinmiyor ondandır. Fakat 35 m m makro beni korktumuyorda değil hani. f/3.5 zaten. Ama napalım alırım olmazsa satarım.
Bu arada şaka maka 5000 okunma sayısına gelmişiz yav. 31 de sayfa olmuş.
pazarbey berketlı ınsansın demekkı, netfotografın yuku senın omuzlarında
bu arada denemedım ama sızlere bır sey soracagım sımdı aklıma takıldı.
Raw ile jpeg cekılen ıkıfotoda detayı raw mı daha fazla verır. Malum makrolarda cok crop yapıyom, o yuzden onları raw mı ceksem dıyorum
murat ne işin var pazarbey in olympus topiğinde, sony forumunda sor
raw elbette daha çok detay verir, raw çek ve jpeg e çevir...
Kardeşim kime sordunda topiğimden adam kovuyorsun sen bakem. Bir adam bir adamdır. Tabiki raw çekceksin mukulmurat. Gerç isenin r1 aynı anda raw ve jpeg çekemez ama olsun. e510 da a100 gibi aynı aynda raw+jpeg çekebiliyor.
Makroları raw çek. Gerçi ben sende makro adına gelecek göremiyorum. Baksana dolunay_hd ye ne kadar kabiliyetli çocuk.
Arkadaşlar bir sorum olacak. Acaba slr ile kompaklar Aynı diyafram, aynı ısoda birbirinin aynısı enstantane hızını mı verir. YOksa sensörleri daha büyük olduğu için enstantane hızı dahamı yüksek olur.
Arkadaşlar şimdide e 410, a100 ve k10d nin fotoğrafları.
Bir fark var yalnız. a100 ve k10d 100 ısoda. E 410 ise 1600 ısoda. Hangisi daha iyi. Arkadaşlar e410 un 1600 ısosu diğerlerinin 100 ısosu kadar temiz. olympus iyi bir iş çıkarmış anlaşılan.
Ben bufalo ve as gelmeden kaçayım.
e 410 1600 ıso :
A100 - 100 ıso
k10d -100 ıso:
hıııı.....öyledir eminim...
şişe testlerinden bıkmayacaksın anlaşılan, al sana 1000 civarında gerçek hayattan fotoğraf, içlerinde senin almayı planladığın lenslerin de fotoğrafları var. diğer lenslerin de var tabi. ama linkleri açmak için biraz kasman lazım, bir kısmı dolu bir kısmı boş bu linklerin, hadi bakalım sana kolay gelsin
sen bence bir konu daha aç, sitenin ilk 510 kullanıcısı ben olacağım diye...ilk ve tek
tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla
tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla
tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla
tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla
tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla tıkla
tıkla tıkla
tıkla tıkla
buffalo haklısın pazarbeyın topıgınde sormamak lazım. Bu raw ısını deneyecegım bakalım gercekten daha detay verırse
bırazda croplarız artık.. Buffalo bu arada senın hakkını nasıl odeyecegız.. her sordugumuza cevap verıyon sagolasın..
Ama yazmaya baslamısken kı pazarbey de ızın verıyor zaten bır soru daha sorayım..
Raw jpg donusumu ıcın tavsıye ettıgınız free bır program varmıdır.
Rica ederim Murat
RAW döünüşümü için ben Sony A100 ün ürün kutusundan çıkan cd deki raw editörünü kullanıyorum daha çok. Photoshop un raw editörünü de bazen kullanıyorum.
Ama Sony nin RAW editörü yalnızca Alpha A100 için uyumlu. Free değil gerçi ama ben sana photoshop u önereyim
RAW çekmenin bazı avantajları var Murat. RAW çekilen fotoğraf ham fotoğraftır ve iso, diyafram ve enstantane dışındaki hemen hemen tüm değerleri kayıpsız olarak değiştirebilirsin. Örneğin eksik pozlanan ya da fazla pozlanan fotoğrafları kurtarman mümkün. Beyaz ayarını istediğin şekilde değiştirebilirsin.
tamamdır bende free ps var . Hafataya tarbzona gıdıyorum koyde bol bol cekerım makro ama raw halıye
raynox dcr 250 yı arastırıyorum r1 ıcın ama henuz bir foto bulamadım nette r1 ve raynox dcr 250 ıle cekılmıs... bakalım hayırlısı...
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
02421 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
05519 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
013416 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
255910 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -