pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olympus Evolt E-510 -pazarbey

Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 23:09 - İp: 88.***.**9.12
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ya kardeşim işinize gelmeyen test kötü dimi. Yalanmı her iki makinanan 100 ısoda çektiği kaletide değilmi e410 un 1600 ısosu. Sizi gidi marka hastaları sizi. Almazsam bende tek mek ama en azından süper foto kalitesi.
Bu arada bufalo Allah müstahakın versin. Epey aradım gerçek linkleri ama buldum
Fotolara ne diyorsunuz siz onu söyleyin.Karıştırmayın raw maw.

Tarih: 8 Temmuz 2007, 22:47 - İp: 88.***.**3.57
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

pazarbey selam.

Öncelikle belirteyim senin buraya 1600 ıso diye koyduğun fotoğrafın karşılığı pentax ve sony de 1250 ıso ya karşılık geliyor.

Olympus fotoğraflara tıpkı nikonun yaptığı gibi noise temizlemek için 3 farklı derecede NR uygulaması yapıyor.

Bu seni yanıltmasın.

Fakat olympusun kullanım sırasında yapılacak doğru ayar değişiklikleri ile çok iyi jpeg kalitesi sunduğunu tekrar belirtmek isterim.Özellikle genel iso performansıda oldukça iyi.

Raw kalitesinde ise olympusun Pentax K10D yi yakalaması mümkün değil.

Sonuçta söylemek istediğim olympus un makinesine yapılabilecek pek bir eleştirim yok.

Mevcut optikler senin işini görüyorsa bu makinadan memnun kalırsın.Özellikle keskin jpeg lerin ile sitede epey hava atarsın.

Murat selam.benim sana raw editör tavsiyem RAW THERAPEE

Bu yazılım aynı zamanda free dir.Google da aratırsan bulursun .

#as' tarafından 08.07.2007 22:59:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Temmuz 2007, 22:56 - İp: 88.***.**0.232
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey, benim olympus un resim kalitesinde şüphem yok zaten...taaaa 5-6 sene önce aldığım bir camedia serisi kompaktın renk kalitesini diğerleri 2-3 sene sonra yakalamıştı.
ben fotoları beğendim. ama dslr de farkı yaratan objektif...
az önce zeiss 85mm ve a100 ile çekilmiş fotolara bakıyordum, ağzım açık izledim.

gövdede titreşim önleme mekanizması olmayan makine almam diyorsun , hakısz da değilsin aslında.
linke tıklarsan A100 ün titreşim önleme mekanizmasını test etmişler, ne kadar işe yaradığını görebilirsin. anormal faydalı bir şey.
LİNK

Yüklediğin fotolar için bir şey demeyeceğim, daha önceki sayfalardaydı. Orada bana çok da anormal bir başarıymış gibi gelmedi....

Şu yeni Alpha çıksın , belki fiyatı makul olur, onu bekle, beğenmezsen ya da pahalı kaçarsa alırsın 510 u...

Tarih: 8 Temmuz 2007, 22:58 - İp: 88.***.**6.128
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

As bence bu fotolar ile diğer dslr ler arasında bayağı bir fark açtı.Ama neden 3200 veya 6400 ıso koymadılar merak ettim. Zİra kaldırır bu makina. gerekirse noiseli olsun ama 6400 olsun derim ben.
1600 ıso lox nr de çekilmiş. Yani nr nin en düşük ayarı.nr olmayanında fazla bir farkı yok aslında.
bufalo objektif konusunda tamamen haklısın. ama onlarda ateş pahası.Bizim gibi kullanıcılar için en iyisi ucuzlar.
Titreşim engelemme kesinlikle gerekli.Bu gönderdiğin lintede açıkça görülüyor zaten.
Şu anda piyasada en alınabilir makina olarak ben k10d yi görüyorum. Jpeg yumuşaklığı dışında dört dörtlük. Daha sonra a100 gelir.
Ama benim özel ihtiyaçlarım nedeni ile e510 diyorum.
Sıkıntılarınında farkındayım. Özellikle objektif büyük sıkıntı.

Tarih: 8 Temmuz 2007, 23:05 - İp: 88.***.**3.57
as
as (Üye)

Pazarbey yeni makinana topu topu 3 veya 4 objektifi anca alırsın.
Yani olympusun 500 tane objektifi olsa alacakmısın.

Sen sana lazım objektiflere bak.Onları bulup alabiliyorsan korkma.Ki senin yurt dışındanda optik getirtme imkanın var.

Pazarbey olympusun diğer makinalardan farklı olarak 2X crop çarpanının yanı sıra ıso değerlendirmeside biraz farklı.
Baktığımız makina en başarılı performansı -2 sharpness de ISo NR off da veriyormuş.

Adamlar 3200 ıso seviyesine mutlaka bakmışlardır.Demekki kullanılabilir bulmadıkları için koymamışlardır.

Zaten yüksek ıso da fotolarda detay kaybı oluyor.NR den dolayı.

Artık E510 incelemesini bekle.Oda benzer başarıyı gösterirse bir daha dslr alıyorum konusu açma.

Olympus E510 ilk izlenimler topiği sana yakışır.Tabii biri senden önce almazsa.

Tarih: 8 Temmuz 2007, 23:21 - İp: 88.***.**0.232
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Benden başka kim e510 alırkı. Sanırım ilk izlenimler bana nasip olur. Bİlmiyorum belkide olmaz.
Bu arada sanada sorayım. Kompaklarla slr ler aynı ıso ve diyfaramda aynı enstantaneyi mi verir.

Tarih: 8 Temmuz 2007, 23:31 - İp: 88.***.**3.57
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

As
donusum ıcın onerdıgın program ıcın tesekkurler..
buffalo demıssınkı
"Şu yeni Alpha çıksın , belki fiyatı makul olur"
makul olan makıneyı makulmurat alır pazarbey degıl. Ona olympus yakısır..

Tarih: 8 Temmuz 2007, 23:32 - İp: 85.***.**8.175
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hayırlısı makul murat.Sony yapsın olympusun yaptığını sony alalım. Hemde 1.5x çarhan.

Tarih: 8 Temmuz 2007, 23:40 - İp: 88.***.**3.57
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

yok be pazarbey sen benden once alırsın benım 1 seneden once dslr almam hayel. 1 sene sonra da hanım engelını nasıl asacagız onu dusunuyorum kara kara...

Tarih: 8 Temmuz 2007, 23:48 - İp: 85.***.**8.175
as
as (Üye)

Normalde (matematiksel olarak) aynı değeri vermesi lazım.

Ama makinaların pozlama ölçüm sistemlerindeki farklılıklardan ve optiklerin ışık geçirgenliği farklılıklarından dolayı değerler makinadan makinaya farklı olur.

Tarih: 8 Temmuz 2007, 23:49 - İp: 88.***.**0.232