netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

slm cfiliz,
sigma 18-50'yi kendi forumunda dadanagast'la konuşmuştuk. Onun verdiği bilgileri aynen yazıyorum.
"sigma 18-50 f/2.8, durmadan yenilenen bir lens.. hep yeni model diye cikiyor sitelerde.. bir ara mukemmeldi kalitesi, ama bir sene sonra baktigimda, buyuk ihtimalle yenilenmis modeldi, kotuydu kalite.. daha yeni 18-50 cikardilar yine.. ex'li dg'li falan ekleri var yine.."
açıkçası ben de bu modeli düşünüyordum ama ilker'in verdiği bu bilgiden sonra vaz geçtim. yani emin olamadım.
ama eğer biraz daha bekleyebilirsen Pentax 16-50 f/2.8 'i tavsiye ederim. bence diğerlerinden daha iyi kalitede bir lens olacak. tabi çıkarsa.
ben de çok yakında k10'uma kavuşmayı planlıyorum. kısmetse yurtdışından getirteceğim. ama günlük kullanım lensi kafamı çok meşgul etmeye başladı. şu andaki kararım Sigma 17-70 ve Tamron 70-300. açıkçası bu iki lense söz konusu bütçeyi ayırdıktan sonra uzun bir süre başka bir yatırım yapamam. o yüzden de günlük kullanım lensini iyi almaya çalışıyorum. keşke Tamron 17-50 f/2.8'in Pentax mount'u olsaydı. onun kalitesi konusunda herkes hemfikir. tabi bir de lensleri şimdi aldıktan sonra, Mart ayında Pentax'ın 16-50'si çıkarsa pişmanlık duyar mıyım yada bir tarafım şişer mi diye de kara kara düşünüyorum. (aslında şişeceğini düşünüyorum)
gerçi o zaman sigma 17-70 elden çıkarılabilir, ama işte Pentax mount olunca o kadar kolay olmaz sanırım.

#melrock' tarafından 31.01.2007 11:02:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Ocak 2007, 10:06 - İp: 81.***.**7.88
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Yakında Pentax ın yeni 16-45 de geliyor, hemde 2,8 olanı

Tarih: 31 Ocak 2007, 10:50 - İp: 212.***.**0.50
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Cem Sigmanın kendi sitesinde 18-50nin macroyu destekleyeninin çıkacağı yazıyor.

Tarih: 31 Ocak 2007, 10:59 - İp: 88.***.**1.101
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Belki de en iyisi pentax'ın yeni lensini beklemek. Hem yağmur / toz vs dayanıklılığı da olacaktı sanırım.

Bu arada, geçen akşam menüleri karıştırırken bir şey dikkatimi çekti. C Custom Settings altında Program Line ayarı. Aşağıda da gördüğünüz gibi, bir kaç seçeneği var. İlk üçünü anlıyorum. Yani, green ve P modunda direkt hangi öncelik ile ayar yapacağını seçebiliyoruz. Peki sonuncusu nedir? MTF (yanlış bilmiyorsam) fotoğrafın çözünürlüğü / optik kalite ile ilgili bir ifade. Kullanım klavuzunda da, lense göre bunu optimize ettiğini belirtmiş.

Nasıl yani..? Taktığımız lensin optik kalitesini bir şekilde tespit edip ayarları ona göre mi yapıyor acaba..?

Tarih: 31 Ocak 2007, 11:07 - İp: 213.***.**6.250
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

nrakadaşlar dünde bahsetmiştim..lens buying addiction(lens satın alma hastalığı)...diye bir forumda okudum..kendinize dikkat edin.. şimdi sigma 17-70 için çok olumlu review lar varken macrosuda vede fiyatıda iyi iken neden 18-50?? bence para harcanacaksa 10-20 sigma alınmalı..
çok isteniyorsa ve hobi için elimize düşerse pentax limited alınabilir..pentax 16-45 ist dl ile kullanılan bir lens pekte çok metedilmiyor ben çok inceledim.. hatta biri kit lensden ne farkı var diye testler yayınlamıştı..

Tarih: 31 Ocak 2007, 11:12 - İp: 213.***.**9.82
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

cfiliz
aynen öyle lensin en iyi sonuç vereceği(aperturayı) odak uzaklığını ayarlıyor..
ayrıca senden çok yararlanıyorum teşekkürler

#thegood' tarafından 31.01.2007 11:19:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Ocak 2007, 11:15 - İp: 213.***.**9.82
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

thegood haklısın,
Sigmanın 17-70 aralığı aslında günlük kullanımlar için gerçekten çok elverişli. ama işte gel gör ki 17-50 yada 18-50'lerin de f/2.8 gibi hem düşük hem de sabit bir diyafram değerleri var. o yüzden de ben bu lenslerin görüntülerinin 17-70'e göre biraz daha keskin olduklarını düşünüyorum. ama tabi bu fark benim gibiler tarafından ne kadar hissedilir o da ayrı bir konu.

Tarih: 31 Ocak 2007, 11:19 - İp: 81.***.**7.88
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

xtolga,
"Yakında Pentax ın yeni 16-45 de geliyor, hemde 2,8 olanı"
kastettiğin Pentax'ın yol haritasında gözüken 16-50 f/2.8 mi yoksa 16-45 f/4 'ün f/2.8 olarak yeni bir versiyonu mu çıkıyor?

#melrock' tarafından 31.01.2007 11:24:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Ocak 2007, 11:22 - İp: 81.***.**7.88
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

"aynen öyle lensin en iyi sonuç vereceği(aperturayı) odak uzaklığını ayarlıyor.."
acaba makine bunu Pentax, Sigma yada herhangi bir marka ve model lens üzerinde yapabiliyor mu yoksa üzerindeki standart Pentax 18-55 kit lense göre mi yapılmış bu optimizasyon ayarları.

#melrock' tarafından 31.01.2007 11:25:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Ocak 2007, 11:23 - İp: 81.***.**7.88
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

pentax 16-45 ist dl ile kullanılan bir lens pekte çok metedilmiyor ben çok inceledim..

Mart ayında Pentax yeni bir seri çıkartıyor. Onları kast etmiştim.

ayrıca senden çok yararlanıyorum teşekkürler

Yardımcı olabiliyorsam ne güzel!

MTF priority olayı diyaframı takılan lense göre kısmaktan ibaret anladığım kadarıyla..?

Tarih: 31 Ocak 2007, 11:27 - İp: 213.***.**6.250