Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
National Geographics Fotoğraf Okulu'na göre 35 mm'lik makinalar için 50-55mm lensler 45 derecelik açıları ile gözün görme alanı genişliğinde gerçekçi görüntü verirlermiş.
28 mm lensler ise 75 derecelik açı ile iki gözün görme alanı kadar...
Bu durumda bunları 1.5'e böldüğümde 33-36mm ve 19 mm lensler bulabilirsek fotoğrafın içerisinde gözümüzü oynatmadan herşeyin bir bakışta görülebildiği fotoğraflar çekebileceğiz.
Bu teorik bilgi pratikte de böyle midir? Pentax uyumlu 33 mm ve 19 mm lens var mıdır?
#hamsikoy' tarafından 30.01.2007 19:38:01 tarihinde düzenlendi.
Gözümüz 28 mm den çok daha geniş bir açıyı görüyor, tek gözümüz de 50 mm den daha geniş bir alanı görüyor.
sağol hamsiköy..
bende 70-300 apo dg macro
var...bu lensi 50-500ile dğiştirmeye karar vermişken iki faktör ortaya çıktı (maliyet gözardı ettik diyelim)
1-50-500 ,70-300 e göre taşıması ve kullaması daha güç
2-70-300 apo aslında özelliğine göre ucuz ve kaliteli
ozaman 70-300 ten yararlanalım ve bir telekonvertör uyduralım
bu mantıkla araştırdığımda reproset pentax uyumlu tele çalışmayacağını söyledi..
pentaxın orjinal telekonvertörünün ise çalışmamasını anlamsız buluyorum çünki iki tarafta sonuçta pentax mount olacak..herhalde yanılıyorum selamlar..
#thegood' tarafından 30.01.2007 19:46:41 tarihinde düzenlendi.
#thegood' tarafından 30.01.2007 20:07:54 tarihinde düzenlendi.
meliksahu olacak o kadar ,artık 40 ı da devirdik.Buna da şükür.
Okyanus kızıma ölçümü nereden yaptın diye sordum o da ön konsolun tam ortasındaki havalandırma kanallarından yaptığını söyledi.Dediğin gibi ölçümü tam alabilmiş.
thegood ben lens konularında detaylı bilgi sahibi olmadığım için sana pek yardımcı olamadım ama sağ olsun arkadaşlar bildiklerini paylaşmışlar.
Otomatik vites konusunda ilk defa 1992 senesinde ABD ye gittiğimde orada manuel vites araba göremeyince çok şaşırmıştım.Adamların otobüslerinden kamyonlarına bütün araçları otomatik vitesli idi.Bende mümkün olduğunca o tarihten beri otomatik vitesli arabaları tercih ediyorum.
Aynı compact makina gibi. Kullanımı çok rahat.
arkadaslar biraz gec oldu ama verilen linkler için tesekkürler özellikle sdtyrdkn
ve bisquit
pazarbey keşke A100,400D,D80,K10D,30D,D200 gibi makinaları eline alıp inceleyebilsen.Karar vermen böylece çok daha kolay olurdu ama Kütahyada bu şansın yok biliyorum.
O yüzden senin karar vermen çok daha zor.
#as' tarafından 30.01.2007 21:33:55 tarihinde düzenlendi.
Öncelikle forumdaki yönetici ve üyelere selamlar. Aranıza yeni katıldım.Bilgisayarın başına oturdum ve bu başlık altında yazılan bütün mesajları bir kerede okudum. Aslına bakarsanız çok ta şaşırdım. Daha önce hiçbir forumda bu kadar sıcak ve bir o kadar da düzeyli bir yakınlaşma görmemiştim. Allah muhabbetinizi arttırsın. Benim bir sorum olcak. Ankara da ikamet ediyorum ve Pentax K10D stoklarda bulamadım. Sonra, forumdan anladığım kadarıyla bu tüm Türkiyede böyle. Canon 400D alayım mı? Yoksa pentax ın Türkiye ye gelmesinimi bekleyim. Birde bilgisi olan varsa Pentax K10D nin giriş tarihini rica edicem. Herkese iyi muhabbetler ve paylaşımlar.
Bugün bir arkadaş için sordum.Bukey Sinan bey stokta bir tane var dedi.Ayrıca bu hafta sonuna,en geç gelecek hafta ortasına kadar yeni parti geliyormuş.Bilginize.
Selamlar.
roanwolf topic hakkındaki düşüncelerin için teşekkür ederim.
Sitemize hoş geldin.
Öncelikle K10D Aralık ayından beri Türkiye'ye ithal ediliyor.Fakat bu makinaya yurt dışındaki yoğun taleplerden dolayı oralarda olduğu gibi Türkiye'ye de yeterli sayıda getirtilemiyor.
Bu makinayı almaya karar verdi isen resmi ithalatçısına mail atıp ilk gelecek ürünlerden birini kendine ayırtabilirsin.K10D yi en kolay edinme yöntemi bu.Buradaki bir çok arkadaşta makinalarını bu yöntemle satın aldılar.
Başka soruların olursa ben ve diğer arkadaşlarmız elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.
Adnan Bey öneriniz için teşekkür ederim. Sanırım dediğiniz yöntemi kullanıcam. Ben aynı zamanda 400D ile karşılaştırmanızıda merak ediyorum. Yani fiyat performans olarak.
Eğer makine Türkiye ye gelirse bunu 18-55mm ve 50-200mm.lik kit lensler ile nakit ne kadara alıyoruz. Fiyat verirseniz sevinirim.
Birde doğruluğundan emin olmadığım bir olayı buraya aktarmak istiyorum. Diğer sorumda bu konuyla ilgili olacak.
Bu gün Bükey fotoğrafçılıktan adresini aldığım bir mağazaya gittim. Müşterilerine sattıkları bir Pentax K10D de bir sorun cıkmış ve müşteri mağazaya makineyi geri getirmiş. Temizlemeye çalışmışlar ama başaramayınca servise göndermişler. Servisten aranmış ve ve makinenin değiştirildiği söylenmiş. makineyi mağaza geri aldığında 3000 çekim yapıldığını farketmiş. Mağaza yetkilisinin söylediği; makinenin sıfır olmadığı. Böyle şeylerin (eğer gerçekse) olması çok üzücü tabi. Benim soruma gelince bu ve buna benzer durumlarda ne yapabiliri? makineyi alırken nelere dikkat etmeliyiz? Mesela ben elektronik cihazlarda ambalajı hangi nedenle olursa olsun açılan cihazları almam. Genelde TR kullanım klavuzu eklendiği söylenir ama ben TR klavuz istemiyorum veya bana elden verin, ambalajı açmayın derim. Tekrar iyi akşamlar...
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455527 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -