netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Herkese selamlar arkadaşlar.Allah muhabbetinizi arttırsın.

Şimdi unutmadan cevaplara gelelim.

Thegood sportif sürüş için tiptronic bile benim isteklerimi karşılamaz.Bu konuda en iyi vites ferrari-tiptronicleridir ancak hiçbir manuel'in yaptığını yapamaz.
Mesela tiptronic viteste sıralı olarak vites büyür yada küçülür.
Ben manuel vites kullanıyorum ve mesela vitesi 5'den 2'ye alabiliyorum ani hızlanmalarda yada motor freni ile yavaşlamalarda.

Ya da uzun bir yokuş aşağı yolda boşa atıp tasarruf yapıyorum.

Birde aklıma geldi.Arabanıza bindiğinizde akü bitmiş ise nasıl tiptronic vites ile aracı vurduracaksınız??
Manuel ile at 2'ye,arabayı ittir ve vurdur

Adnan abi 10-20 zaten çok çok çok beğendiğim bir lensdi.Hatta bu lensin geniş açıda kendine özgü olan o kırılmasına da bayılıyorum.
Bir fotoğrafı küçük haliyle 10mm açıda çekilmiş gördüğümde direkt anlıyorum 10-20 sigma olduğunu.

Yakın zamanda İzmir'de kullanmayı hayal ediyorum seninle.

Adnan abi asıl 5D ile 12-24mm sigmayı bir düşünsene??
Sen şimdi 1.5xfokal ile 15mm gibi kullanıyorsun,fakat 5D 12mm geniş açıyı görüyor.İnanılmaz bir genişlik. [>:D

Tarih: 30 Ocak 2007, 22:18 - İp: 85.***.**8.51
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

roanwolf 20-25 gün önce Bükey fotoğrafçılıkta K10D nin basın tanıtım gecesine katıldım.Gecede tanıtılmak için kutusunda sıfır bir makinaya yanımda kendi götürdüğüm hafıza kartını taktım.Kart daha önce Pentax K100D de kullandığım bir kart idi ve yaklaşık 4000 civarında image no daydı.Bu kartı K10D ye taktığımda sıfır makina çektiğim fotoğrafları 4000 küsur no dan başlattı.
Bu image no nun nasıl sıfırlanacağını daha sonra Bükey fotoğrafçılığa sordum.Onlarda Pentax ın Avrupa merkezinden bu işlemin nasıl yapılacağını öğrenip bana bildirdiler.
Ve bende şuan elimdeki test makinası K10D de image no yu sıfırladım.
Yeni diye satılan bir ürünün kullanılmış olma ihtimali yok.Fotoğraf sayısı bu üründe yüksek bir rakamdan başlıyorsa bunun sebebi hafıza kartının daha önce başka bir makinada kullanılmış olmasındandır.
Ürün sıfır da olsa arızalı olabilir.Garanti bunun için var.Makina zaten çok yeni olduğu için hemen yenisi ile değiştirilir.Bu da gayet güzel bir şey.Sen değiştirilmeyip tamir mi edilmesini isterdin.
Ben açıkçası böyle bir durumla karşılaşsam ürünün yenisini isterdim.
Satıcının image nosunu sıfırlayamaması çok normal.Çünkü bunun çözümünü ilk defa benim talebimle Bükey fotoğrafçılık Almanyadan geçen hafta öğrendi.Bende bu bilgiyi bu topicte arkadaşlarımla paylaştım.Satıcının bu konuyu bilmesi çok zor.Ayrıca sitemizin Hafıza Kartları başlığınada bu konuyu yazdım.
K10D Aralık ayından beri Türkiye ye ithal ediliyor.Ama ürün miktarındaki sıkıntıdan dolayı bayilere yeteri kadar verilemiyor.
Kutunun açılma olayıda bildiğim kadarı ile hem TR kullanım klavuzunun ürün içine konulmasından hemde ürünün garanti kartının kutu içerisinde bulunduğundan satılırken doldurulmak mecburiyetinden kaynaklanıyor.
Ben bükey fotoğrafçılığa test için gönderilecek ürünü önce siz orda açıp bir kontrol edin ,olur ya bir arızası falan varsa göndermeyin dedim.Bükey fotoğrafçılık kutusunu açar dışarıdan bir kontrol ederiz ama üzerine lens takıp fotoğraf çekmeyiz dedi.
Anlıyacağın bırak satılacak bir ürünü ,test için kendilerine ait olan bir ürüne bile objektif takıp denemek istemediler.
O yüzden bu konularda kafan rahat olsun.
Satın aldığın ürün bayide kullanılmadı ise sıfırdır.Çünkü Bükey den öyle çıkıyor.

#as' tarafından 30.01.2007 22:48:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Ocak 2007, 22:38 - İp: 88.***.**9.248
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sagol as böylece kararsızlığımı kararsızlık ekledin.
Şimdi birşey soracağım.Bu kadıncağızın yüzü bembeyazdı.Nasıl sarı yaptın. Yapabilmek için illaki raw mı olmalı foto.

Tarih: 30 Ocak 2007, 22:39 - İp: 88.***.**6.219
as
as (Üye)

pazarbey evet illaki raw olması gerekiyor.Fotoğrafın orijinalindeki beyaz ayarını raw da cloudy yaptım.Ten rengide hemen yerine geldi.Raw zaten bunun için var.
Makinanı raw da kullan daha sonra istediğin değişiklikleri sadece bir kaç tuşla anında yaparsın.

Tarih: 30 Ocak 2007, 22:45 - İp: 88.***.**9.248
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yapma ya. Yani raw ham fotoğraf çekiyor.Anladım.Teşekkür ederim.

Tarih: 30 Ocak 2007, 22:47 - İp: 88.***.**6.219
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

Pentax uyumlu 33 mm ve 19 mm lens var mıdır?

18-55 kit lens bu işi görmez mi? yoksa prime lens mi soruyorsunuz?

Tarih: 30 Ocak 2007, 22:49 - İp: 88.***.**8.184
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

evet prime var mı?

#hamsikoy' tarafından 30.01.2007 23:32:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Ocak 2007, 23:17 - İp: 88.***.**3.213
as
as (Üye)

Peki arkadaşlar bende size bir soru sorayım.Geçen gün İzmir de Asahi Pentax 50mm. F/1.4 Manuel focus bir lens gördüm.
Lens çok temiz idi.Satıcı 90 ytl. fiyat istedi.
Bu lensden kullanan varmı.Nasıldır,keskinmidir sanırım 35-40 yıl önce üretilmiş bir lens fiyatı hakkında yorumda bulunabilirmisiniz.

#as' tarafından 30.01.2007 23:46:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Ocak 2007, 23:24 - İp: 88.***.**9.248
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Adnan abi galiba şu foto senin sorduğun lens ile çekilmiş ve bence mükemmel bir fotoğraf. http://www.fotokritik.com/336429

Tarih: 30 Ocak 2007, 23:30 - İp: 88.***.**9.81
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Adnan Bey,bence fiyat iyi. Lens A serisimi M serisimi? A serisi ise focus dışında diğer ayarları yeni lensler gibi makine üzerinden yapabiliyorsunuz. M serisi ise diyafram ayarını lens üzerinden yapmak zorundasınız.
Bende 50 mm smc A f:1.7 var.80 liraya uv filtre takılı olarak aldım. Çok keyifle kullanıyorum, eski filmli manuel slr kullandığım zamanlar aklıma geliyor.f:1.4 ü dpreview forumunda çok övüyorlar.
Birde K mount mu,vidalımı (m42) acaba.Vidalı ise o fiyata alınmaz.

Tarih: 31 Ocak 2007, 00:23 - İp: 85.***.**5.10