Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
melrock,teşekkürler
Tamer abi,çok teşekkür ederim.
asinan,teşekkürler.Sanırım haftaya 100mm macro geliyor Bükey e
Bir metreden daha kısa mesafede karşındaki insanın kadraja tam boy sığması çok güzel bir olay
bu geniş açılar çok güzel ama bir de fiyatları güzel olmasa
param olsa hemen alırdım valla 10-20
adnan abi bundan sonra ornek fotografları kızın ceksin
bu arada adnan abinin alın açılmaya başlamış. bkz> dikiz aynası
As kızınızın çektiği fotoğraf spot ölçümle çekilmiş, acaba hangi noktadan aldı ölçümü bilginiz var mı ? Fotoğraf gayet dengeli pozlanmış, karşıda parlak bulutlar ve karanlık araç içi mekan olmasına rağmen gayet dengeli bir pozlama, bulutları patlatmamış yani.
Sigma 10-20 hakikaten uygun fiyatıyla çok güzel bir lens. optik kalitesinin oldukça üst düzeyde olduğunu düşünüyorum.Geniş açının kötü yanı, geniş açı kullandıktan sonra artık 20 veya 24 mm falan bayağı dar geliyor insana.
Görebildiğim kadarıyla fotoğraf 10 mm de çekilmiş, ancak buna rağmen pek distorsiyon göremedim, demekki doğru makine doğru açıda tutulursa 10 mm de dahi pek bozulma olmuyor. Tabi birde makinenin is özelliği olması geniş açıda da çok güzel, çünkü geniş açı lenslerde is li lens pek bulunmuyor, netliği daha da artıran bir faktör.
As hocam son olarak sana teessüflerimi belirtmek isterim. Senin gibi fotoğraf makinesinin tam otomatik yeşil modunu hayatında bir kez dahi kullanmadığını tahmin ettiğim birinin otomatik vites araba kullandığını görmek şaşırttı beni.
Son olarak acaba pentaks için nikon lens adaptörü falan çıkarmı , olabilir mi böyle birşey ?? Öyle olursa direk k10d ye geçebilirim sorgusuz sualsiz.
okyanus cok onemli bir konuya parmak basmış..
otomatik vites kullanıyorsan,otomobili tam kullanmış sayılmazsın manuel kullanım imkanı olan bir otomobil kendini geliştirmene yardımcı olacaktır...otomobil yerine fotograf makinası koyun cumleler tanıdık geliyor
Arkadaşlar itirazım var..
otomatik araba kullanmakla fotograf makinasını program veya yeşilde kullanmak farklıdır..
Bir kere fotoğraf sanattır..arabayı ise ilkokul mezunu herkes kullanıyor..
manuel vites genellikle hamallıktır)özellikle büyük şehirde...
çok sportif kullanmak isteyen triptronik alır:==
As a compact basgit araba yerine en azından manuel kullanıma da olanak veren tiptronic bir araç tavsiye ediyorum yada full manuel bir hacımurat ikinci elleri gayet uygun fiyata bulunabiliyor.
#okyanus' tarafından 30.01.2007 18:58:44 tarihinde düzenlendi.
sevgili thegood,
Reprosetin web sayfasında lenslerin sonundaki harfleri açıklayan yerde aşağıdakiler yazıyor. Her lens (Sigma adının yanında CONV eki yoksa)teleconverter ile kullanılamaz anlamı çıkabilir buradan.
CONV. (APO Teleconverter)
Lensin APO Telekonverter EX ile çalışabileceğini gösterir. Odak uzaklığını arttırır ve aynı zamanda fotoğraf makinesinin AE (Otomatik Poz Ölçüm) fonksiyonu ile haberleşmesini sağlar.
#hamsikoy' tarafından 30.01.2007 20:39:36 tarihinde düzenlendi.
İyi o zaman fiyat.Almanya ile aynı.Hatta belki daha ucuz.
A100 18-200 ile birlikte 870 euro. Yani yaklaşık 300-350 euro fazla. NE yapsam acaba.
A100 alıp yanında makromu alsam.
k10 alıp sonra makromu alsam.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198614 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582020 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0195803 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -