netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

c filiz bence 17-70 i tut yakalarsan bitane limited pentax al.(.sanat için))))

Tarih: 31 Ocak 2007, 11:37 - İp: 213.***.**9.82
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

sigma 50-500 çok metediliyor cfliz?

Tarih: 31 Ocak 2007, 11:39 - İp: 213.***.**9.82
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

acaba makine bunu Pentax, Sigma yada herhangi bir marka ve model lens üzerinde yapabiliyor mu yoksa üzerindeki standart Pentax 18-55 kit lense göre mi yapılmış bu optimizasyon ayarları.

melrock;

Üzerinde takılı lensin en iyi sonucu veren diyafram açıklığına öncelik veriyor. Bunu da en etkili şekilde DA, D FA, FA ve FA J lenslerde yapıyor diyor.

Benim buradan anladığım Sigma ya da herhangi bir marka ve model lens takılıyken de yapıyor ancak DA, D FA, FA ve FAJ
lensler kadar etkili yapamıyor. Yazıyı ben böyle yorumladım.

Tarih: 31 Ocak 2007, 11:55 - İp: 213.***.**5.242
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

cevap için çok teşekkür ederim bitpire

Tarih: 31 Ocak 2007, 12:02 - İp: 81.***.**7.88
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

www.ImageShack.us" />

yukarki linke bir hdr denemesi yükledim. Benim hoşumada gitti ama programın ismi çıktı bunu nasıl düzelteceğim?

#asinan' tarafından 31.01.2007 12:36:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Ocak 2007, 12:31 - İp: 88.***.**1.101
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

@thegood,

elimdeki lensleri hatırlatmak gerekirse,

Pentax A 50mm F/1.7
Pentax FA 28-80mm 3.5-4.7
Sigma 70-300mm APO

Kararsızlığım 28-80'lik lens ile ilgiliydi. Bunun yerine Sigma 17-70, Sigma 18-50 F2.8, yeni çıkacak Pentax 16-45 F/2.8 (ya da 16-50 miydi?) arasında kaldım. Yoksa, bunu değiştirmeyip bir 10-20 mi alsam

50-500 çok anlamlı gelmiyor. hem biraz pahalı, hem çok ağır hem de kuş gözlemcisi değilim

Tele ile ilgili yapılabilecek belki de en iyi seçim, bana göre Sigma 70-200 F2.8 olurdu. Hem son derece keskin, hem de portre vs için iyi bir diyafram açıklığı sunuyor... Ama pahalı

Tarih: 31 Ocak 2007, 12:36 - İp: 213.***.**6.250
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar selam.
Size sorduğum lens M serisi.
Objektifin üzerinde yazanlar SMC Asahi Pentax M 50mm. F/1.4
Satıcı en son 80 ytl.ye bırakıyor.Kuşkusuz prıme lens olmasından dolayı performansının iyi olduğunu düşünüyorum.Ama ben yinede bu lensi kullanan veya sahip olanların görüşlerini almak isterim.

fhakguder sanırım senin bu lens ile ilgili bilgin var.

Tarih: 31 Ocak 2007, 13:22 - İp: 88.***.**9.248
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

asinan photomatix'i satın alırsan o yazı kayboluyor. hazır satın alanlardan serial paylaşabilirsin ben sana bi serial atacağım özelden, halledebilirsin bu problemi böylece.

Tarih: 31 Ocak 2007, 13:26 - İp: 88.***.**8.184
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

k10d 18-55 kit lens için "program line 4" seçildiğinde:
18mm 4.5
55mm 5.6 seçiyor. en düşük fiyafram değerleri değil. galiba bu özellik çalışıyor.

bu arada bir sorum olacak k10d kullanıcılarına. düz duvara odaklamayı denediğimde diyafram çemberini iki tarafa da çevirip duruyor sonra takılıyor. odaklamadan takılıyor. tekrar bastığımda motor tıkanıyor. başka tarafa çevirince de odaklama yapmıyor o halde. çemberi biraz çevirip tekrar deneyince odaklamanın zor olmadığı yerlere odaklanabiliyor. bu sorun sizde de var mıdır? tahminim bunun normal bir şey olduğu ama bir sorayım dedim. yardımcı olursanız sevinirim..

Tarih: 31 Ocak 2007, 13:39 - İp: 88.***.**8.184
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

sdtyrdkn düz duvara fokus yapamazsın.Kontrast farkının olmadığı hiç bir yere AF yapamazsın.Hemde hiç bir dslr ile.

Düz duvara fokus yapmak nerden aklına geldi.

Tarih: 31 Ocak 2007, 13:48 - İp: 88.***.**9.248