Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Adnan,
Teşekkürler. Afrika fotolarını da gördüm, dikkate değer bulduğunuz için de sağolun.
Tamer
Meliksahu teşekkürler.
HAMSİKÖY.şimdi ismini unuttum ama yapancı üniversitelerden birindeki öğrenciler birleşerek bir bitirme calışması yapmışlardı.konu cekilen fotoğrafta netlik yapılan noktanın daha sonra değiştirilebilmesini olanak sağlayabilecek bir makina üzerine.bunu başarmışlar fakat fotoğraf makinası çok büyümek zorunda kalmış.yani şimdilik kullanılabilirliği az.sonucları ise gayet iyi durumdaydı.....
O kadar büyük bir şey düşünmedim, lensi biraz sağa biraz sola çevirsin çekerken yeter.
Foruma yeni katıldım. Bir suredir yaptıgım arastırmalar sitenizin verdigi degerli bilgler sayesinde bitti ve K10d alarak DSLR ye girmeye karar verdim. Fakat sadece body mi yoksa kit lenslerle beraber mi alacagım sorusuna yanıt getiremedim. Elimde daha once kullanmakta oldugum film SLR (Minolta dynax 7000i) ile kullandıgım lensler mevcut. Sayet bu lensleri K10d ile kullanabileceksem sadece body bütçe için daha uygun olacak. Elimdeki lensler Minolta AF 35/80 macro, Tokina AF 70/210 macro (bu lensin arka kapagında fit to Minolta yazılı her ikisinide 1990 da almıstım) Aydınlatabilirseniz sevinirim.
Arkadaşlar Pentax K10D incelememizin İngilizce versiyonu kullanıma açılmıştır.
Forum sayfasının başlığında yer alan Bayraklar aynı zamanda dil seçeneğinide gösteriyor.Onlara tıklayabilirsiniz.
İncelemenin İngilizce versiyonuna BURADAN DA girebilirsiniz.
Cem mesaj kutuna bak hocam.
Sevgili AS, bir mesaj gönderdim.
Sevgili Cem,
Kusura bakma seni görmeden dpreview'de pentax dsl forumunda konu başlığı açtım. ancak sonra sana yönlendirdim.
Siteden arkadaşlar da orada sahip çıkarlarsa sitemizin ismini daha sık duyurabiliriz.
tamer
ironsailor slm,
öncelikle sitemize hoşgeldin. soruna gelince, elindeki minolta uyumlu lensleri malesef Pentax ile kullanamazsın. bunun için eğer tabi varsa bir dünüştürücü bulup kullanman lazım. ama olup olmadığı konusunda hiç bir fikrim yok açıkçası.
bu arada eğer k10'u sadece body olarak almayı düşünürsen öncelikle sonradan almak istediğin lensleri ve bu lenslerin piyasa fiyatlarını ve bulunup bulunmadıklarını kontrol et. eğer aradığın gibi bir lensi ödeyebileceğin bir fiyata bulabiliyorsan sadece body alabilirsin. eğer bulamıyorsan en iyisi bu işe 18-55 kit lens ile başlayıp sonra başka lens almak. yoksa bir süreliğine elinde sadece body ile kalakalırsın. bende olmuştu mesela ayrıca sonradan tek almak istediğinde de kit lens çok pahalıya (2 katı bir fiyata) geliyor.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196503 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -