Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Sevgili AS,
Yaptığınız bu güzel çalışma için size ve katkısı bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.
Ben de sabırsızlıkla star lensleri bekliyorum.
hamsiköy senin işine yarayabilecek sanırım BÖYLE birşey.fiyatı 200 paund ve görüntü kalitesi çok iyide değilmiş.
Gantry neymiş o hamsiköyün işine yarayacak olan anlamadım.
Hamsiköy mesajını cevapladım.
Lensbaby süper bir şeymiş... mimari fotoğraflar için akordiyon gibi körüklü fotoğraf makinaları olduğunu duymuştum, bu da bizim makinayı körüklü lens sahibi yapıyor...
Sevgili AS,
dpreview'da birileri "Raw çekimlerde benim önerim, 22bit'lik A/D konvertörünün nimetlerinden tam olarak faydalanabilmek için DNG formatını kullanmanız" yorumuna takmış... PEF ile DNG arasında fark olmadığını, bu fikre katılmadıklarını söylüyorlar. Doğrusu ben de yanında verilen ücretsiz Silkypix sürümü dışında PEF açacak program bulamadığım için DNG kullanıyoruz sanmıştım. Yazınızda kastedilen DNG'nin JPEG yerine seçilmesi mi, yoksa orada anlaşıldığı gibi PEF yerine mi öneriyorsunuz?
sevgili Hamsikoy, Adobe camera raw 3.7 yi Photoshop CS2 üzerine kurarsan K10D PEF lerini açabilirsin.BURADA
resimler güzel bayrak v.b. ellerine sağlık
Fotograf çektikçe ikinci lesnsim şekilleniyor.Gün batımında filan hem zoom lazım hem ışık en düşük F değerli tercih edeceğim(kit lens 55mm de 5.6 da bana keskin gelmedi gibi) 300mm ye belki çıkmam gibi.Valla DSLR Alınca ihtiyaçlar değişiyor.Bunu anladım insan sevdiğine yöneliyor daha iyi anlıyor.
#onixon' tarafından 08.03.2007 01:18:08 tarihinde düzenlendi.
Sevgili AS,
Tamron 18-200mm nin bayonet bağlantısı da metal. Ben kullanıyorum
hamsikoy selam.
K10D nin DNG dosyalarının 15-17mb. civarı ,PEF dosyalarının 12-14mb. civarı olduğunu biliyoruz.K10D de her iki dosya formatınında herhangi bir sıkıştırmaya tabi tutulmadığı ortada olduğuna göre ,her iki dosya formatınında ham olduğunu bildiğimize göre aradaki dosya boyut farkı nereden kaynaklanıyor.(22bit'lik A/D konvertörünün daha çok bilgi toplamasından)
Ayrıca ham dosyalarda mevcut verinin ne kadar fazla olursa o kadar iyi olduğu yani fotoğrafı işleme sırasında yapılan müdaheleleri daha iyi tolere edebildiğini bildiğimize göre sence hangi dosya formatını kullanmamız gerekir.
Çektiğimiz fotoğraflarda bazen beyaz ayarı yapmamız gerebiliyor.Her iki formatta yapılan beyaz ayarlarında DNG nin beyaz ayarını yaparken diğer renk tonlarına daha az etki yaptığını P/S de görsel olarak görebildiğimize göre DNG formatında çekim yapıp yapmamak tamamen kullanıcının insiyatifinde.
Ben K10D nin makina için de daha fazla bilgi toplayan başka bir formatı olsa idi onu kullanırdım.
Yani ne kadar çok bilgi o kadar kaliteli fotoğraf demektir.
Ben K10D nin aynı değerlerde çekilmiş hem DNG hemde PEF format fotoğraflarını AdobeLightRoom da yapılan müdahelelere gösterdiği tepkiyi ,ayarları sürekli değiştirerek defalarca test ettim.
Sonuç: Fotoğrafta en iyi kaliteyi yakalıyabilmek için önerim DNG formatı.
Ama hafıza kartında yer sorunu yaşanıyorsa PEF ikinci seçenek olarak kullanılmalı.
Gelelim Dpreview deki DNG ile PEF arasında fark yok lafına.
Aynı değerlerde aynı kareyi DNG ve PEF olarak çektiğimizde iki dosya arasında 3-4mb.lık veri farkı hiç bir işe yaramayan gereksiz veri olarak görülüyorsa onu diyen kişi fotoğraflarını yüksek kalite jpeg de çekse onun için bir şey farketmez.
Çünkü yüksek kalite jpeg ile PEF arasındaki dosya boyut (veri)farkı ,neredeyse PEF ile DNG arasındaki fark kadar.
Ben bu farklı formatların nimetlerinden faydalanmayı bilmeyenlerin 22bit'lik A/D konvertörününde fotoğraflara yaptığı etkinin farkında olmadıklarını düşünüyorum.
Bu gibi kişilere'de K10D gibi bir makinayıda Lüks olarak görüyorum.
erex Yabancı bir sitede Tamron'nun 18-200mm. lik objektif bayonetinin plastik olduğunu okumuştum.Dediğin gibiyse ya oradaki bilgi hatalı yada ben yanlış hatırlıyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196503 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -