Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Sevgili AS,
Ayrıntılı inceleme için elinize sağlık. Yeni yazılımda geliştirilmesi umuduyla aşağıda sıraladığım eksiklikleri hissediyorum.. Kullananların çoğu da katılırsa ve hatta yeni eklemeler olacaktır, cfiliz tercümesi ile çoğunluğun görüşü ve talebi olarak şirketin ARGE departmanına gönderebilir misiniz?
K10D GELİŞTİRMEYE AÇIK ALANLAR:
1. Pil ömrü yeterli. Genellikle 4 Gb hafıza kartım beni yarı yolda bırakıyor, pil devam ediyor. Ancak pilin azaldığını gösteren yarısı boş pil işareti çıkmaya başladıktan kısa süre sonra bitiyor. Evden çıkarken pilin doluya mı yakın, boşa mı yakın olduğunu kestiremiyorum. Pilin şarj durumu, doluluk yüzdesini gösteren rakam ile ifade edilebilir mi?
2. JPEG çekimlerde makine kendisi USM uygulayamaz mı? Belki tekerlek ile seçilebilen birden fazla JPEG kaydetme ayarı seçeneği de olabilir. Böylece RAW tuşuna basarak istediğimiz zaman RAW – JPEG dönüşümünü yapabiliyor olmamız daha kullanışlı hale gelir.
3. Parantezleme ile çektiğimiz görüntüyü farklı pozlama, beyaz ayarı, satürasyon, keskinlik ve kontrast ayarlarında kayıt edebiliyoruz (HDR uygulamaları için). Bir de farklı odaklama ile kaydedebilme seçeneği eklense? Benim gibi alan derinliği yakalama özürlülerin yanı sıra, bu sayede farklı mesafelerde odaklanmış fotoğrafları birleştirerek makro çekimlerde alan derinliğini gerçeküstü artırabiliriz sanıyorum. Teknik açıdan imkansız (yada gereksiz) bir şey mi?
K10D GELİŞTİRMEYE AÇIK ALANLAR:
1. Pil ömrü yeterli. Genellikle 4 Gb hafıza kartım beni yarı yolda bırakıyor, pil devam ediyor. Ancak pilin azaldığını gösteren yarısı boş pil işareti çıkmaya başladıktan kısa süre sonra bitiyor. Evden çıkarken pilin doluya mı yakın, boşa mı yakın olduğunu kestiremiyorum. Pilin şarj durumu, doluluk yüzdesini gösteren rakam ile ifade edilebilir mi?
Katılıyorum. Pil kapasite olarak son derece yeterli, ancak bitmeye başladığı an (gösterge yarılanınca) bir kaç kare içinde bitiveriyor. Göstergeye bağlı kalmamak için yedek pil aldım ebay'den.
2. JPEG çekimlerde makine kendisi USM uygulayamaz mı? Belki tekerlek ile seçilebilen birden fazla JPEG kaydetme ayarı seçeneği de olabilir. Böylece RAW tuşuna basarak istediğimiz zaman RAW – JPEG dönüşümünü yapabiliyor olmamız daha kullanışlı hale gelir.
Bu dpreview forumlarında da oldukça tartışılan bir konuydu. Yapıldığında bence de faydalı olacaktır. K10D genelde film-benzeri sonuçlar üretiyor. Bunu değil de daha dijital sonuçları tercih edenler için bir alternatif olacaktır. Şahsi tercihim Bright modunun yeterli olduğu yönünde.
3. Parantezleme ile çektiğimiz görüntüyü farklı pozlama, beyaz ayarı, satürasyon, keskinlik ve kontrast ayarlarında kayıt edebiliyoruz (HDR uygulamaları için). Bir de farklı odaklama ile kaydedebilme seçeneği eklense? Benim gibi alan derinliği yakalama özürlülerin yanı sıra, bu sayede farklı mesafelerde odaklanmış fotoğrafları birleştirerek makro çekimlerde alan derinliğini gerçeküstü artırabiliriz sanıyorum. Teknik açıdan imkansız (yada gereksiz) bir şey mi?
hmm.. enteresan bir fikir.. HDR'de olduğun gibi kolayca birleştirmenin mümkün olacağından emin değilim..
Cem mesajını cevapladım.
Hamsiköy selam.
1. Madde için söyliyeceğim şu.
Düşük pil uyarısından sonra fazla çekim yapılamaması sanırım firmware ile düzeltilir.
Ancak tam dolu bir pil ile 400-500 arası çekim yapılabilmesi DSLR için yeterli bir ortalama ve ömür.
2.Madde için ise makinanı bright modunda kullanır sharpnesi +3 e getirirsen makinan jpeg lere USM uygulamış olur.Daha fazlasını bilgisayarında yapman lazım.
(DSLR in çektikleri tüm fotoğraflara bilgisayarda USM uygulaması yapılması genelde gerekir.)
Bu benim kullandığım tüm dslr de böyleydi.
3.Madde yi ileride yapabilecek bir teknoloji inşallah çıkar.Şuan bunu yapabilen bir firma yok.
Bilgisayar başında fotoğrafı açıp odak noktasının değiştirebileceği bir fotoğrafı herkes ister de böyle bir teknolojiyi çok da ucuza satacaklarını ve yakın bir tarihde olabileceğini sanmıyorum.
Benim Pentax dan beklentilerim ise 50-3200 ISO aralığına geçiş ve 16 bit çıkışlı Raw fotoğraflar.
Iso 3200 ün her ne kadar işe yarar bir değer olmayacağını bilsemde 50 ıso nun fotoğraf kalitesine etkisi olacağını düşünüyorum.
#as' tarafından 07.03.2007 15:05:30 tarihinde düzenlendi.
Rüzgar2 teşekkür ederim.
Makinamı(K10D) alalı 10 gün oldu ancak ilk defa dış çekim yapabildim. Hiçbir PS uygulaması yoktur ve default setlerle çekilmiştir.
Arkadaşlar Pentax K10D incelememizin kullanıma sunulmadan önce e sitemizin veri trafiği, bant genişliğini iki katına çıkaratarak buna hazırlanmıştık.
Pentax K10D incelemesinin İngilizce versiyonu bu akşam kullanıma açılacak.
Akşam açılacak bu İngilizce versiyona hazırlık amacıyla bant genişliğimiz inceleme öncesinin 3 katına çıkartılmıştır.
Bilgi olarak sizler ile paylaşmak istedim.
arkadaşlar merhaba,
biliyorum ilgisiz bir yere yazıyorum ama, yaklaşık 80-100 MB bir vidoyu yüklemenin yolu var mı? ABD'deki hocama bir video göndermem gerekiyor da. şimdiden teşekkürler.tamer
bir kaçamak yaptım, dayanamadım nete girdim. incelemeyi okudum. gayet doyurucu olmuş. çalışmalarınız için teşekkürler...
Tamer selam.
Sanıyorum o video yu rapid e yükleyebilirsin.
Bu arada K10D inceleme galerisinde uyarın üzerine Afrika fotoğraflarını ayrı bir başlık altına aldık.Gördünmü.
total video converter kullanarak video boyutunu küçültebilir, sonra da repidshare gibi upload sitelerine yükleyebilrisin.
"bu cevabı yazarken adnan beyin de cavapladığını görmemişim. biraz üzerine olmuş. afdersiiz"
#meliksahu' tarafından 07.03.2007 16:07:44 tarihinde düzenlendi.
#meliksahu' tarafından 07.03.2007 17:27:05 tarihinde düzenlendi.
Lensi de yazayım; 18-55 kit lens.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196503 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -