netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

hamsikoy tekrar selam.

Dpreview e şimdi baktım.DNG ,PEF konusunda hararetli bir tartışma başlamış.

Tarih: 8 Mart 2007, 01:44 - İp: 88.***.**7.46
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

DNG [L) fakat şu class7 filan SDHC kartlar çıksında ehehe,yazarken fıtık olmaktan kurtulayım.

Tarih: 8 Mart 2007, 02:01 - İp: 85.***.**4.114
ime
ime (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Adnan

İncelemenin ardından ben hemen dng formatına ayarladım makineyi.
peki silkypix devoler pef ile dng arasındaki ayrıntıları
görüyormu? silkypix dng formatını açıyor, dene gör diyeceksin ama bende photoshop yok..
yani sen her iki programlada bir çok fotoğraf işledin.
silkypix ile photoshop dng formatında aynı kalitedemi fotoğraflar veriyor?

Tarih: 8 Mart 2007, 02:02 - İp: 85.***.**7.212
as
as (Üye)

İlhan selam.

Fotoğrafa ekran boyutlarında bakıyorsan işlemeyi Silkypix de yapmak daha iyi sonuçlar veriyor.
Fakat fotoğrafda crop yapıp detayın ön planda olacağı çalışmalarda AdobeLightRoom daya iyi sonuçlar veriyor.

Bunu şu şekilde görebilirsin.
DNG formatındaki bir fotoğrafı önce Silkypix de işle.Aynı fotoğrafı adobelightroom da işle.Sonra her iki fotoğrafa bilgisayarında windows viewer da açtığında Silkypix in daha iyi göründüğünü göreceksin.
Fakat bu iki fotoğrafı sonra P/S da açıp 1/300 civarında aynı noktalarını büyüttüğünde adobenin fotoğrafı daha başarılı işlediğini göreceksin.

Ben kendim için yani makina performansını sitede göstermek için çektiklerimin dışında kalan fotoğrafları önce adobelightroomda işliyorum.O fotoğrafı 16bit tiff olarak kaydedip onu tekrar P/S de açıyorum.Keskinlik vs. ayarları orada yaptıktan sonra dosyayı yine 16 bit olarak kaydediyorum.O fotoğrafı jpeg e dönüştürmek için en son pentax photolab da açıp jpeg e dönüştürüyorum.
Pentax photo lab fotoğrafları çok soft çevirdiği için P/S de keskinliği epey arttırıyorum.
Çıkan sonuç inanılmaz kalitede oluyor.
Çünkü fotoğrafa yapılan bütün müdaheleler 16 bit tiff üzerinde yapıldığı için kalite kaybı yaşamıyorum.

Bu anlattığım benim için çok değerli fotoğraflara uyguladığım yöntem.
Bu işi daha çabuk yapmanın bir diğer yolu ise Pentax photolab da işlediğim fotoğrafı 8bit lik tiff olarak kaydedip onu NX Capture de açıyorum.
NX capture da fotoğrafı son haline getirip jpeg olarak kaydedip çıkıyorum.
NX capture fotoğrafları işlemede biraz yavaş olmasına rağmen görsel olarak başarılı sonuçlar veriyor.

Bir fotoğrafı işlmek için kullanılan bu yazılımların sebebi ise pentaxphotolab ın yetersiz oluşu.En azından beni kesmiyor.

Yani anlıyacağın ben fotoğrafların hamları üzerinde bayağı işlem yapıyorum.O yüzden bunu DNG formatı daha iyi tolere edebildiği için sürekli DNG formatını kullanıyorum.

Siteye örnek çekim diye yüklediklerimiz bildiğin gibi makinanın orijinal çıktılarını göstermek amaçlı olduğu için ayar bakımında kısıtlı olan Pentax Photo Lab. dan çıkıyor.
O yüzden aslında benim istediğim kalitede değiller.

Bu gün Aydında pazar yerinde çektiğim bir fotoğrafı az sonra buraya ve galeriye yükleyeceğim.
Bu fotoğraf birinci anlattığım yöntem ile işlendi.
Yaşlı amcanın cilt rengi haric tüm renkler SB ye çevrildi.
Fotoğraf toplam 4 ayrı yazılımda işlenmesine rağmen hiç bir detay kaybına uğramadı.Veya uğradığı detay kaybı farkedilecek düzeyde değil.

Tarih: 8 Mart 2007, 02:34 - İp: 88.***.**7.46
as
as (Üye)

İlhan sana bahsettiğim fotoğraf.

Pentax K10D
Lens:50-200mm.Kit Lens.

ISO400
F/8

Aynı fotoğraf galeriye'de yüklenmiştir.

#as' tarafından 08.03.2007 03:18:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Mart 2007, 03:16 - İp: 88.***.**7.46
as
as (Üye)

Arkadaşlar Pentax K10D nin RAW larını işlemede kullandığımız belli başlı yazılımları aşağıdaki linkte karşılaştırmışlar.

3 sayfalık yazıdan benim anladığım her yazılımın kendine göre bir takım iyi yönlerinin olduğu ancak değerlendirme sonucunda sıralamanın:

1)Adobe Lightroom 1.0
2)Pentax Photo Lab 3.10
3)SILKYPIX Dev Studio 3
4)Bibble Pro/Lite 4.9.5
5)Aperture 1.5.2
6)RAW Developer 1.6.2

Şeklinde olduğu görülüyor.Sonuç olarak bende K10D nin RAW larından en iyi sonucun Adobe Lightroom 1.0 dan alındığını görmüştüm.Bu incelemede de sonuç aynı çıkmış.
Ama benim daha önceki yazımda belirttiğim gibi Adobe Lightroom 1.0 un Sharpness ayarının yeterli sonucu vermemesinden dolayı 16bit'lik tiff'i birde P/S CS3 de Sharpness uygulama ihtiyacı duyduğumu ilave edeyim.

LİNK:Toplam 3 sayfadan oluşuyor.

Tarih: 8 Mart 2007, 09:23 - İp: 88.***.**7.46
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Melrock
Açıklayıcı cevabın için çok teşekkürler.Kit lensleri ile almaya karar verdim. Dediğin gibi daha sonra bir dönüştürücü bulabilirsem hiç olmazsa macro alma masrafından kurtulmuş olurum.

Tarih: 8 Mart 2007, 10:04 - İp: 212.***.**2.44
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Windows'A Minik Ek Resimleri Thumbnail Görmek için

Tarih: 8 Mart 2007, 13:19 - İp: 85.***.**4.114
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

Adobe Ligthroom kullananlar veya kullanmak isteyenler bu linkteki http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/
View the Feature Tour a bakmaları lazım 3 veya 4 gösterimi var..faydalı bir gösterim...

Tarih: 8 Mart 2007, 15:42 - İp: 81.***.**2.147
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Adobe Ligthroomu indirebileceğimiz bir adress varmı? Varsa şifresi olan varmı? Yardımcı olursanız sevinirim Yardımcı olmak isteyen özelden yazabilir. Unutmayın bilgi paylaştıkça güzeldir

Tarih: 8 Mart 2007, 15:56 - İp: 88.***.**8.115