Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Ahmet,
Bizim için de bağır.
70-300 de olsa iyi olmazmıydı?
adnan sana silkypix ile ilgili mesaj gönderdim bakarmısın...
Arkadaşlar,
Bir soru
K10D alsanız yanında 18-55 + 50-200'mü alırdınız? Yoksa 17-70'mi?
Biliyorum amaca göre değişir, sizin seçimiz neden hangisi olurdu?
Bana 70 mm civarında (fokal çarpanla 100-105 mm) hızlı bir lens gerekiyor. 100mm (çarpan ile) portre lensi olarak ne alınabilir başka. 77 lim demeyin için gidiyor.
17-70'in 70'i ile 50-200'ün 70 mm'si arasında çok fark varmıdır?
ben 17-70 + 70 300 alırdım
illa 17 70 vs 18-200 çift lens diyorsan 17-70 alırdım
makro çekimlere sardım, 17-70 gibi keskin ve makrosu olan bir lensi 18-55 55-200 çiftine değişebilirim. çünkü ilerde 70-300 alıp teleyi de tamamlamam daha kolay olur. çok da kaliteli olur
bu arada sigma 70-300 buldum 280 YTL apo macro (kırmızı halkalı)
nasıl fiyat bilenlerden yardım istiyorum..
Rüzgar mesajını cevapladım hocam.
Tamer selam.
Hocam benim lens konusundaki tavsiyem kitlerden ucuz ve kalitesi çok iyi olduğu için 50-200 kit lensi alman,geniş açı için Sigma 10-20 yi alıp aradaki boşluk içinde japonyada satışa başlanacağı yeni duyurulan pentax 16-50 F2.8 i beklemen.
Portre için 50-200 lük kiti kullanabilirsin.İleride portre ve macro için pentax 105mm. yi ileride alabilirsin.
Tamer hocam sana özelden bir mesaj attım bilgin olsun.
mysticc fotoğrafların çok güzel eline sağlık.
Ahmet Hollandaya yanında zoom lensi de götür.17-70 ile sahaya uzak kalırsın.
#as' tarafından 20.02.2007 08:45:07 tarihinde düzenlendi.
rüzgar2 biliyorum hatta 3.0.5.4 de var istersen 14 günü resetleyen program var gönderebilirim hocam
Sevgili Adnan,
Mesaj ve yanıtın için teşekkürler. Çok yol gsterici oldu.
Tamer
Tamer önemli değil ben teşekkür ederim.
rüzgar2
adnan teşekkür ederim...bende genelde jpeg çekim yapıyordum..peki son bir sorum olacak..şimdi dng çektik diyelim peki biz bu fotoğrafı kullanmak için jpeg e çevireceğiz sonuç aynımı olacak yoksa makinanın jpeg kalitesiyle çevirdiğimiz jpeg arasında fark olacakmı..diğer bir sorumda en çok zarar veren sıkıştırma hangisi
Rüzgar evet sen fotoğrafı DNG formatında çekip yüksek kalite jpeg modunda kaydettiğinde makinanın orijinal jpeg çıktılarından çok değil çok çok daha kaliteli çıktılar elde etmiş olursun.Üstelik bu fotoğrafları DNG de işlerken (mesala silkypix veya adobe light room da) alacağın sonuçlar çok iyi kalitede olacaktır.
DNG formatında çektiğin bir fotoğrafı en iyi seviyede jpeg e çevirdiğinde fotoğrafın orijinal dosya boyutuna göre ortalama 7-10 mb lık bir foto elde ediyorsun.Oysa direkt jpeg çekimde bu dosya boyutu ortalama 2-4mb. civarında oluyor.Ve üstelik jpeg fotoğrafa yapacağın her müdahele kalitede kayıp anlamına geliyor.
En çok zarar veren sıkıştırma sıkıştırma oranına göre yine jpeg.
O yüzden fotoğraflarını sürekli Raw ve DNG formatında çekemeye çalış üzerindeki uygulamaları bu formatta yaptıktan sonra da en az sıkıştırma seviyesini seçerek jpeg e çevir.Yani jpeg kayıt seçeneğin en yüksek kalitede olsun.
#as' tarafından 20.02.2007 16:53:24 tarihinde düzenlendi.
murat71 bende dün buldum..yalnız bulduğum yer japon forum sitesi üstelik yazılar japonca..o yüzden pek bir şey anlamadım..şimdi resetleyen program bende de var ama çalışma sistemini de pek anlamadım..resetliyorum programı açtığımda benden serial istiyor..bende serial isteyince continue yapıyorum programa geçiyorum çalışıyor..aynı zamanda birde patch var ama bunun nasıl işlediğini japonca bilmediğimden anlamadım..bunun çalışma sistemi seriale benziyor ama sallama bir şeyler girince klasöre bak dosyası atıyor...sen bu olayı çözdüysen bana bir yazarmısın...
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198614 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582020 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0195903 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -