Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
makina çok güzel kullanma fırsatı buldum yüksek hızlı 9MB/s + (SanDisk Extreme® III SD™ vb) yazma hızına sahip olan kartlar ile kullanıldığında çok seri ve atak.1 saniyede 1Raw yazması demek makinanın oldukça tatminkar hızlar.
soru 2: (aramada bulamadım)
PEF 'in avantajı varmı ?RAW'a göre + - si nedir.
#onixon' tarafından 19.02.2007 02:44:58 tarihinde düzenlendi.
hamsikoy,merhaba.Karıncanın portresini mi çekmek istiyorsun
Abi ekonomik çözüm olarak heliopan close up öneririm.B&w da olabilir.Daha da yaklaşıcam dersen gittigidiyor da rynox lar var ama çok çok yakından odaklama yapabiliyor ve mutlaka manuel fokus.Ama kesin çözüm bence pentax 50 ya da 100mm macro lens.Sigma 105 ya da tamron 90 ı da gönül rahatlığı ile alabilirsin.
Selamlar.
Bir centilmen arkadaşım, abim silkypix programını nerden indiribileceğimi ve varsa şifresini pm atabilirmi böyle kanunsuz işleri özelden halledelim
http://pentaxlife.com/sigma-apo-70-200mm-f28-ex-dg-macro-for-k-mount
Sigma'nın 70-200 F2.8 lensi sonunda Pentax'a uyumlu olarak piyasaya sürülüyor. HSM olmamasına rağmen linkteki gibi, Sigma yetkilisinin "Pentax'ta HSM kadar hızlı çalışıyor" demesi enteresan geldi..
Pentax'ın yıldız serisi lensleri sanırım HSM özelliği bulunduracaktı.. Sigma'nın da yanılmıyorsam mayıs ayı içinde pentax için HSM özellikli lens üretmesi söz konusu.
Tabii Pentax'lardan sadece K10D'nin HSM özelliğini kullanabileceğini hatırlatmakta fayda var....
Bu arada, tercüme işlemleri başlamıştır
adnan abi upload dosyalarını mailine yolluyorum.kontrol edersen sevinirim abi.
Selamlar.
Sevgili Cem,
Sen de diğer arkadaşlar gibi zorlu bir yükün altına girmişsin. Makalenenin İngilizceye çevrimini üstlenmişsin. Kolaylıklar diliyorum. Sitenin uluslararası boyutlar kazanması için çok önemli bir görev. Şimdiden ellerine sağlık.
Sevgili Adnan,
Saat kulesi çok iyi olur. Tarihi ve doğal güzelliği olan İstanbul mekanları da tam olacak. Hep kötü yüzümüzü değil, biraz da doğru yüzümüzü göstermek için bunlar. Tekrar teşekkürler.
Tamer
#drtamer' tarafından 19.02.2007 10:51:19 tarihinde düzenlendi.
#drtamer' tarafından 19.02.2007 10:52:13 tarihinde düzenlendi.
Neden bu kadar fotolar üzerinde durduğumu da açıklayayım. Bir süreliğine ABD'de çalışma imkanım oldu. Orada bir gün ameliyyattan çıktık öğle arası ve yanlış hatırlamıyorsam "New York Times" 1 sayfasını ülkemize ayırmış, tek fotograf var. Kapalı bir kadın adak için cami avlusunda. Tamam hepimiz inanıyoruz, din de kültürümüzün bir parçası ama bu tür fotolar insanların kafalarında öyle yer ediyor ki.
İlk gittiğim hafta hep sordular. Arapçamı konuşuyorsunuz? Kaç hanımın var? Arap alfabesimi kullanıyorsunuz? Ülkeniz de iç savaş ve insan hakları ihlalleri ver değil mi?
İnanın bu sorular o kadar incitiyorki. Bulunduğun dönemde hızlı trenimiz devrilmişti. "yeni tenoloji eski yollay ha çok komik"vs saçmalıklara muhatap olmuştum. Ancak insanlar bir süre sonra tanıyınca bizden farkınız çok da yokmuş dediler.
Türkiye'yi bir kez görmüş ama unutamayan sadece Türk olduğum için ilk tanışmamızda boynuma sarılan Amerikalılıar da oldu. Doğru tanınmamız çok önemli.
Tamer
asinan ben sana yardımcı olurum ama benim vereceğim versiyon işine yaramaz..ben daha önce yazdığım gibi takipteyim son sürümü daha yeni piyasada düştüğü anda program sende..3.0.4.0 son sürüm..bende 3.0.2.9 var ondan sonra üstüne son sürümü yükledim 14 gün trial kullanıyorum şimdi ama halledeceğim onuda..
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198614 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582020 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0195903 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -