netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Portre çekerken aldığım zevki şimdiye kadar başka çekimlerde almadım. Bu benim lensin en yakın çektiği mesafe bu. Sevgili amati, bir karıncanın portresini çekmek için ne almam lazım?
43 mm
1/45
f 5.6
ISO 400
Yağmur

Tarih: 18 Şubat 2007, 23:33 - İp: 88.***.**9.1
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

stahl incelememiz tamamlandı ama Fikret bey şuan İstanbulda olduğu için incelemeyi kendisine ulaştıramadım.İnceleme cd sinin Fikret bey'e ulaşması,incelemenin İngilizceye çevrilmesi (bu çevirme işini Cem arkadaşımız üstlendi),yazı ve fotoğrafların sisteme yüklenmesi sanırım hafta sonunu bulur.

Tamer hocam ismimle hitab edebilirsin ,aramızdaki yaş farkı çok değil.
İncelemeyi yukarıda da belirttiğim gibi cfiliz (Cem) arkadaşımız çeviriyor.

İlker ve ben bu incelemeye gerçekten çok vakit harcadık.Çünkü bu incelemenin İngilizce olarak'da yayınlanmasından sonra sanırım Dpreview 'de bayağı konuşulacak noktaları olacak.
Örneğin K10D nin fokus becerisinde ki teknik üstünlüğünün pro diye kabul edilen bir çok modelden daha gelişkin olduğunu öğrendiğimizde bu bilgiden emin olabilmek için sadece bu konuyu İlker ile 1 haftaya yakın araştırdık.Çünkü birisinin yok kardeşim bu yazdıklarınız doğru değil demesine imkan vermiyecek bilgilere ulaşmamız gerekti.

K100D incelemesinden itibaren ürün inceleme sayfasına tık metre yi zaten koymuştuk.Bu incelemede de olacak.

Fotoğraflar konusunda bu incelemede sitedeki üye arkadaşlarımızdan da katkı istedik.Yani K10D nin galeri bölümünde yer alacak fotoğrafların çoğunluğu başkalarına ait olacak.Bu amaçla ime (İlhan),amati (Ahmet) arkadaşlarımız çalışmalarını bana gönderiyor.Ayrıca Hüsnü beyin Afrikada çektiği orijinal formatı Jpeg olan fotoğraflarda galeride yer alacak.

Test chart konusunda Fikret in tembelliği ile karşı karşıyayız.

Bu chart Fikret te ama K100D nin iso çekimlerini sanırım yapmaya fırsat bulamadı.

K10D yi almayı düşünüyorum.Çünkü bu makinanın özellik bakımında pro seviyesinde, fiyat bakımından da giriş seviyesinde bir ürün olduğu konusunda İlker ile fikir birliğine vardık.

K10D konusunda gördüğüm bir kaç küçük kusur var mesala karanlıkta kullanım için yardımcı AF ışığının olmamasını eksiklik olarak değerlendirdim.
Ayrıca Pentax ın K10D ile birlikte verdiği ücretsiz yazılım bu kalitedeki bir makinaya hitab etmiyor.

K10D için incelememizde bir takım çekim önerilerinde de bulundum.22bit'in nimetlerinden faydalanabilmek için ben DNG formatında çekim yapılmasını gereklilik olarak gördüm.
Diğer formatlarda K10D nin fotoğraf kalitesi orta sınıf makinaların seviyesine düşüyor gibi...

Logomuzun inceleme sayfalarına konulması konusunu Fikret döndüğünde ona ileteyim.Belki bir formül bulur.

Tarih: 18 Şubat 2007, 23:40 - İp: 88.***.**9.49
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

AS sanırım odak öngörü "focus prediction" özelliğinden bahsediyorsun.

Tarih: 18 Şubat 2007, 23:44 - İp: 85.***.**7.83
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan Bey,
pens ile tuttuğunuz küçük çıkıntı, makina size dönük durumda iken sağda mı yoksa solda mı olmalı? (Başka bir deyişle mat kısım prizmaya mı aynayamı dönük olmalı?)

benim bu focus screen, (temizlik sırasında tırnağı gevşetmiş olmalıyım) kendiliğinden çekim sırasında makinanın içine düşmüştü. Orjinal pozisyonunu bilmediğimden çıkıntı sağda olacak şekilde taktım.
Tabi bu esnada çizildi de. Bükey' e telefon ettim yenisini almak istediğimi belirttim. Fiyat ve cevap için Mail adresimi aldılar fakat şu ana kadar bir cevap alamadım.

Tarih: 18 Şubat 2007, 23:46 - İp: 85.***.**7.119
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Yağmurda çektiğim bu fotoğrafın DNG halini Pentax Photo Browser ile, JPEG halini Photofiltre ile açtığımda su damlacıkları çok net, hatta bazı yonca yapraklarında şeftali tüyü gibi çıkıntılar görünüyor. Burası için küçültünce o ayrıntılar kaybolmuş. Daha önceki sayfalarda bir boncuk fotoğrafı hatırlıyorum. Büyütünce daha net idi.
sRGB ve Adobe RGB olark denedim internet explorer ve windows resim görüntüleyicisi fotoğrafları tam gösteremiyor.
1) Daha net görmek için fotoğraflara hangi program ile bakmalıyız?
2) Kağıda basıldığında çıkacak görüntüyü görmek için hangi program?
3) Büyütünce daha net oluyorsa, 2 MP JPEG çeksek, 10 MP'e göre bu boyda daha temiz görüntü alırız anlamına mı geliyor?

Tarih: 18 Şubat 2007, 23:48 - İp: 88.***.**9.1
as
as (Üye)

Fatih kısmen evet ,Cross-type sensorler ve onların sayısından bahsediyorum.

Tarih: 18 Şubat 2007, 23:49 - İp: 88.***.**9.49
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

hamsikoy a3 kullanıcısı olarak açıklamaların için teşekkür ederim.aslında bende bir çanta var ama benim amacım makinam lens takılı olsun yanına da bir lens kablolar şarj aleti falan alsın..herhalde bunun için bana A3 yeter gibi görünüyor..

Tarih: 18 Şubat 2007, 23:57 - İp: 88.***.**1.18
as
as (Üye)

erex çıkıntı bayonetin içine bakarken sağ tarafta kalıyor.Pütürlü yüzeyde sanırım iç tarafta kalıyor.
Bu bölümün tozlanması genelde makinanın içine hava püskürtülmesi sırasında oluyor.Ben bu parçayı 10-15 sefer söküp temizledim.Tırnak da gevşeme olursa tırnak metal olduğu için sıkıştırmak için hafifçe bükmek yeterli.

Bükey den bu ekranın yenisini isteyeceksen grid çizgili olanından iste.Sipariş ile 10-15 gün içinde getirtirler.Sanıyorum 70-80 ytl civarında bir fiyatı olması lazım.

Tarih: 18 Şubat 2007, 23:58 - İp: 88.***.**9.49
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili AS, dpreview'un incelemesinde can alıcı bölümlerden birisi, diğer makinalar ile çekilmiş aynı kadraj karşılaştırmaları idi bence. Böyle bir şey yapma imkanınız var mı? Onlar da bizim makina için RAW çekim öneriyorlardı. Onlar JPEG çekimleri eski yazılım ile yapmışlardı. Sizin varsa JPEG yorumlarınız yeni yazılım üzerine olacak.

Tarih: 18 Şubat 2007, 23:59 - İp: 88.***.**9.1
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan Bey, bilgiler için teşekkür ederim.

K10D incelemenizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Saygılar.

Tarih: 19 Şubat 2007, 00:04 - İp: 85.***.**7.119