Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Adnan
Cevabın için teşekkürler. K10D'nin diğer pro makinalarda olmayan özelliklerini çok merak ettim, ama makalede gör dersem 1 hafta da beklerim.
"Tıkmetre"yi bence incelemelere değil de netfotgraf.com sayfasına girdiğimiz sayfaya koyarsanız daha etkili olur. dpreviewde öyle. 700 milyonun üzerinde tıklanmış.
Sitenin markalaşması için "test şemasının" üzerinde çalışmak lazım.
Bir de nolur göz önüne alın standart ve güzel İstanbul, İzmir fotograflarının olması tanıtım açısından önemli.
Tekrardan ellerinize, dimağınıza sağlık.
Tamer
hamsikoy bizim sitemizde yapılan ürün incelemelerinde mümkün olduğunca makinaları karşılaştırma yapmaktan kaçınıyoruz.
Çünkü karşılaştırma fotoğraflarını çekerken çeken kişinin tarafsızlığı çok önemli bir konu.Misal olarak söyliyeyim ben Dpreview de Phil askey in fotoğraflarını gördüğümde ,sonrasında kendi yaptığım deneme çekimlerinin sonuçlarına baktığımda arada bayağı fark gördüm.Ben phil askeyin K10D çekimlerinde kullandığı objektiflerin kalitesinden çok daha iyi sonuçları kit lens ile elde edebildim.Olayın burası bence çok önemli.
Bu incelemede de karşılaştırma yapmaktan özellikle kaçındım.Fakat incelemenin bir bölümünde K10D nin üzerinde taşıdığı bir özelliği anlatmaya çalışırken Canon ,Nikon ve Sony den de örnekler vermek zorunda kaldım.Bunun sebebi konuyu daha iyi anlatabilmek içindi.Yoksa ben incelediğim makinayı mümkün olduğunca detaylı anlattıktan sonra ,varsa detay özellikleri onları anlatıp İlker ile bu sonuçları ortaklaşa değerlendirip iki kişinin vardığı ortak yorumu sonuç bölümüne yazıyorum.Aramızdaki bu bilgi alış verişi sırasında inceleme belki 7-8 kez sil baştan yapılıp tekrar yazılıyor.
Bu incelemelerde amaç bir ürünü en ince detayına kadar sizlere elimizden geldiğince anlatmaya çalışmak.Yoksa şu makina şu makinayı döver gibi sonuç çıkartmak bizim inceleme formatımıza uymuyor.
hamsikoy adobe ligthroom ve silkypix(son sürüm olacak ve araştırma içindeyim) denemende fayda var...
bu raw dng nedir ne değildir..raw dng ile çektiklerimiz kullanış açısından nasıldır(yeni yeni bir format olmasından dolayı yada benim makinayla tanımış olmamdan dolayı)..kalite olarak güzel ama bunları jpeg formatına çevirme mecburiyetimizden kalite kaybı olmuyormu..cahilliğimi bağışlayın ama dng çekimleri cd ye atıp fotoğraf stüdyosunda bastırmaya kalksak bu şekildemi baslır yada jpeg le çekmek veya çevirmek mi lazım..lütfen biri bana bunu açıklıyabilirmi..cahilliğimi bağışlayın...
Tamer o halde K10D sahibi olupta İstanbul da yaşayan arkadaşlarımıza buradan çağrı yapıp özellikle turistik mekanlarda yaptıkları çekimlerin orijinallerinden bana göndermelerini rica edelim.Galeriye onlardan'da koyarız.
Bu incelemede üye arkadaşlardan mümkün olduğunca destek almaya çalıştım ki inceleme grup çalışması olarak da değerlendirilsin.
Tamer fotoğraf makinalarının doğru ve hızlı fokus kabiliyetlerini arttıran etkenlerden biri olan Cross-type sensorler (yatay-dikey ve çaprazlama) in sayısı makinadan makinaya farklılık gösteriyor.Bu sayı K10D de bizi şaşırtacak bir rakam olarak karşımıza çıktı.
İncelememizde bu konuyu genel bilgi olarak aktardık ama bazı makinalardaki Cross-type sensör sayılarınıda karşılaştırdığımızda K10D nin bu konuda çok iyi olduğunu gördük.
Sadece DNG'leri JPEG'e dönüştürme işlemi yönünden bakarak mevcut programların bir yerlerde yapılmış incelemesi var mı?
hamsikoy bu formatlar arasındaki kalite farklılığını incelemede yazdım.
Sen çekimlerini sürekli DNG de yapmaya çalış.Raw ları jpeg e çevirirken mutlaka kaliteden ödün vereceksin bunun başka çaresi yok.Ama verdiğin ödünün en az düzeyde olmasını istiyorsan DNG formatını tercih et.Özellikle renklerdeki kayıpları azaltmak için.Başarılı WB ayarı yapabilmek için.
Rüzgar arkadaşımızın dediği gibi K10D nin fotoğrafları en iyi Silkypix yazılımında işleniyor.Bu yazılımda çıkan sonuçlar inanılmaz.
Not olarak ilave edeyim Pentax makinelerin yanında verilen ücretsiz yazılım da Silkypix in ama ücretlisi kadar başarılı değil.
Silkypix in web sayfası BURADA incelemek isteyenler için.
#as' tarafından 19.02.2007 00:56:06 tarihinde düzenlendi.
Söylemek istediğim şunun gibi
Londra köprüsü
http://www.dpreview.com/reviews/sonydscf717/page16.asp
Dış İşleri Bakanlığı (yanlış bilmiyorsam)
http://www.dpreview.com/reviews/nikond70/page17.asp
San Francisco Limanı
http://www.dcresource.com/reviews/minolta/dimage_a1-review/nightshot.jpg
gibi tüm makinalarla aynı yerlerin çekildiği standart kareler.
Fokuslama ile ilgili bilgi içinde teşekkürler.
#drtamer' tarafından 19.02.2007 00:57:51 tarihinde düzenlendi.
Benden güzel bir İzmir saat kulesi fotoğrafı olacak.İstanbuldaki arkadaşlarımızdan'da Ayasofya,köprüler ,camiler gibi fotoğraflar gelirse dediğin gibi çok iyi olur.
ruzgar2 DNG formatlı çekimlerini bastırtamazsın.Baskı için tiff veya az sıkıştırılmış jpeg i tercih et.
DNG formatı Adobe nin geliştirdiği bir format.K10D nin kalitesi bu formatta ortaya çıkıyor.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198614 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582020 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0195903 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -