Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Ahmet upload hızı yavaş olur.
Tamer selam yazını yeni farkettim.
Tamer K10D incelemesi bayağı güzel oldu.Sadece K10D nin fokus performansındaki başarısının sebeblerini İlker ile yaklaşık bir hafta araştırdık.
K10D incelememizi Türkçeden başka İngilizcede yayınlamayı düşünüyoruz.Çünkü bu incelemede dpreview in bile üzerinde durmayıp es geçtiği konuları yakaladık.
Sanırım incelememiz yurt dışından da epey ilgi görecektir.
Golden,
arkadaslar acil yardım çünkü mercegi temizledim yok vizoru temıledım yok
aynaya baktım gorunmuyo ama bı turlu vızorde gozuken kucuk kıl benzeri parcayı bı turlu ortadan kaldıramadım ne yapmam lazım
Bende makinayı alıp kurcaladıktan sonra fotograflara yansımayan ama vizörden baklıdıgında çizik şeklinde bir iz görmüştüm.Sonra vizörün ayna üstünde kalan kısmında kıl gibi ince bir şey görmüştüm onu temizleyince düzeldi.Lens takarken giriyor heralde içeri birşeyler
#bariss' tarafından 18.02.2007 22:04:56 tarihinde düzenlendi.
barıss bende ole tahmin ediyorum sen neyle sildin orayı temızleme setı var elimde ama bez?pamuklu soba?bıde ınce bır kagıt var?temızleme kagıdıymıs?
sdtyrdkn teşekkür ederim.. o zaman nowa 3 alıyım..4 biraz büyük olur herhalde..
ruzgar2,merhaba.Lowepro nun tr distirbitörü ZOOM ithalat.Google da aratırsan bulursun.Orada satışta çalışan Murat var.Benim istanbul üniversitesinden arkadaşım.Arayıp sınıf arkadaşın Ahmed in selamı var dersen sanırım iyi bir indirim alırsın
Selamlar.
ruzgar2 pardon,ben mesajımdan sonra bir daha okumadım forumu.Cevap bekleyeceğini tahmin etmedim.
Evet omuz için olan en büyük boy,bendeki 4AW.3AW ile aralarında az bir fark var.İstediğini alabilirsin,boyutları hakkında tereddütün varsa,4AW modelini alabilirsin.
Bu çantayı İlker'de kullanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
"""Tamer selam yazını yeni farkettim.
Tamer K10D incelemesi bayağı güzel oldu.Sadece K10D nin fokus performansındaki başarısının sebeblerini İlker ile yaklaşık bir hafta araştırdık.
K10D incelememizi Türkçeden başka İngilizcede yayınlamayı düşünüyoruz.Çünkü bu incelemede dpreview in bile üzerinde durmayıp es geçtiği konuları yakaladık.
Sanırım incelememiz yurt dışından da epey ilgi görecektir."""
Adnan, cevap için teşekkürler.
1- Öncelikle Adnan diyorum ama inşallah aramızda yaş farkı yoktur. Benden büyükseniz (ben 35) bey ya da abi diyeyim.
2- K10D ile ilgili çok iyi bir makale bekliyorum. Açıkçası gönlümden geçen şey vardı, İngilizce olarak da kapsamlı bir yazı olmasını önermeyi düşünüyordum. İyiki yapmışınız. Ben açıkçası Dadanın "British English"i ile uluslararası bir forum olmamız muhtemel. Dpreview'in aldığı uluslararası reklamların, yüzbinlerce dolarlar cihetinde olabileceğini düşünüyorum. Uluslararası camiada forumumuz dikkat çeker de sizin gibi bu konda çok zaman harcayanlar maddi olarak da karşılığını bulursunuz. Burada da hepimize iş düşüyor yabancı forumlarda sitemizi refere ederek yazılar yazmamız lazım.
3-Yine size bir önerim "dpreview"deki gibi bir ""tıkmetre"" ekleyin. Hatta baştan beri giriş çıkış rakamları sende kayıtlıdır. Bu sayılar reklam almayı kolaylaştırabilir. günde 100 tık garantim var.
4- Daha önce de önermiştim ama şu test-chart denen zımbırtıya lütfen logomuzu koyun hatta Türkiye vs kelimeleri geçsin. Görenin aklında yer ediyor.
5- İstanbul ya da İzmir'in standart güzel fotolarını koyun. Nasıl DCRP SanFransisko'yu, Dpreview Londrayı çekiyor. Bunu memleketin tanıtımı için de önemli buluyorum. Bu görüntülerin akıllarda yer etmesini sağlamamız üzerimize düşen görevlerden biri olabilir.
K10D ile ilgili olarak live-preview özelliğini bir kaç ay önce sormuştum ama bu ayki Chip dergisinde ona ait yazılar vardı. Tam preview değil ama yarım basmakla ekranda exposure değerlendirilebiliyormuş.
Biraz erken ama K10D almayı düşünüyor musun? Herhangi bir problemle karşılaştınız mı?
Teşkkürler.
Tamer
sayın as
foruma ve site anasayfasına baktım ama K10D incelemesini göremedim? acaba yayına sokmadınızmı henüz ? tşkler.
Sevgili ruzgar2,
Bende A3 var 24-70 bejektifin ucu 82 mm, makinaya takılı değilse yanındaki bölmeye bir lens daha koyacak yer bırakmıyor, ıvır zıvır yanı sıra makinaya takılı hariç 2 lensi alır. İçerisi biraz sıkışık oluyor doğal olarak, ama içi ferah olsun, itip kakmadan lensleri alsın istersen büyük olanı alacaksın, bu durumda da daha büyük bir çanta taşıyacaksın. Sonuçta benim gibi her gittiğin yere taşımak istiyorsan şu an elindekileri alacak en küçük olanı al. Yok kırk yılda bir bir yere giderken yanıma alırım diyorsan A4 hatta A5 içerisinde malzemelerin balık istifi sıkışmadan daha rahat ederler. Hatta ileride alma olasılığım olan lensleri de hesaba katarsam büyük bir bavul gerekebilir. Yani kendi rahatını düşünüyorsan A3, malzemelerin rahatını düşünüyorsan A 4 yada 5 al. Löwepro diğerlerine göre bence fiyat kalite oranı açısından düşünmeden tercih edilecek olanlardan biri. Ben de makinayı alırken düşünmediğim kadar çanta alırken düşünmüş, değişikmarka ve modelleri elleyerek deneyerek almıştım. Bu çanta işini çok uzattım galiba, al bir A3 olsun bitsin bu iş!
amati ve osmanlı ilginiz için teşekkürler...amati yarın ilk işim arkadaşınıza ulaşmak.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198614 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582020 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0195903 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -