netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Cem selam.Sana özelden bir mesaj attım bilgin olsun.

Tarih: 18 Şubat 2007, 11:45 - İp: 88.***.**6.16
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar merhaba herkese iyi pazarlar. Daha önce sormuştum ama tekrar sormak istiyorum.Benim merak ettiğim K10 D'nin titreşim önleme özelliğinin yakından çalışıp çalışmadığıdır. Dadanagast'ın dpreview ve kullanma kılavuzundan okuduğu kadarıyla bu özellik 120 cm'den çalışıyormuş. Sony A100'de ise sayın Ocaklılar 5cm'den çalıştığını yazmıştı.(Umarım yanlış hatırlamıyorumdur ) Deneyen arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim

Tarih: 18 Şubat 2007, 12:09 - İp: 85.***.**9.224
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Adnan Bey,
Sonuçları çok merak ediyorum. Tahmin ederim ki çok başarılı olduğunu göreceğiz.
K10D almaya karar verdiniz mi?
Haftaya bir konuşma yapmak üzere İstanbul'a gideceğim. Fırsat bulursam yarım günümü Sirkeci'ye ayırmak istiyorum. Şu makinayı elime alıp görmek istiyorum.
Selamlar

Tarih: 18 Şubat 2007, 12:19 - İp: 193.***.**2.10
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

drtamer,
inspeksiyon, palpasyon sonucunu yazar mısınız?

Tarih: 18 Şubat 2007, 12:23 - İp: 81.***.**3.132
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

tabii ki yazarım Mesut abi...

Tarih: 18 Şubat 2007, 12:27 - İp: 193.***.**2.10
mecnun999
mecnun999 (üye)
İstanbul / Amatör

K10d kullanan arkadaşlara birşey sormak istiyorum. Makinayı dik duruma getirdiğimde içerisinden bir oynama sesi geliyor. Şu şekilde açıklarsam daha iyi anlaşılır herhalde, Dik kadrajda fotograf çeker şekilde tutun ve ardından 180 derece ters döndürün. Bu oynama anında makina içerisinde ses geliyor.

İlk zamanlar bunun bir sorun olduğu konusunda kesin bir kanıya varmıştım. Fakat K10d sahibi başka bir arkadaşın makinasında da aynı sesin geldiğini (Benimki kadar bariz olmasada)duydum. Acaba sizde bunu farkettiniz mi? Yada sebebini biliyormusunuz?

Tarih: 18 Şubat 2007, 12:39 - İp: 81.***.**6.136
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

mecnun999,

o ses, makinenin fotoğrafı dik mi yoksa yatay mı çektiğini anlaması ve ona göre kayıt yapması için içindeki orientation sensör denilen bir mekanizmadan gelir ve normaldir.

Tarih: 18 Şubat 2007, 13:20 - İp: 85.***.**3.114
mecnun999
mecnun999 (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Ocaklılar,

Cevabınız için teşekkür ederim. Fakat 1 buçuk sene Pentax DS kullandım fakat bu sesi duymadım. Benim makinada arıza olduğunu düşünmeye sevk eden asıl konu buydu.

Tarih: 18 Şubat 2007, 13:38 - İp: 81.***.**6.136
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

mecnun999,

orientation sensör, her makinede olmayabilir.

Tarih: 18 Şubat 2007, 13:43 - İp: 85.***.**3.114
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

mecnun999,
ben makinamda "pilin yatağındaki hareketi" nden başka bir ses almyorum.

Tarih: 18 Şubat 2007, 14:03 - İp: 85.***.**7.119