netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

istanbuldaki puslu ,pis hava yerini net göürüşe bıraksa çok iyi fotolar alırız.Manzara çekelim dedik kömür dumanı.

Tarih: 21 Şubat 2007, 00:37 - İp: 85.***.**7.68
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Yavuz bey bu yazılım çok başarılı değilmi.Ben çok beğendim.

onixon güzel İstanbul manzaraları bekliyoruz senden.Hatta hafta sonuna kadar yetiştirebilirsen orijinal DNG formatlarını bana gönderirsen K10D incelemesinin galerisine de koyarız.Bu teklifim İstanbulda yaşayan tüm K10D sahipleri içinde geçerlidir.Tek şart fotoğrafların orijinal hali ve pentax objektifleri ile çekilmiş olması.E tabii güzelde olmaları lazım.

Tarih: 21 Şubat 2007, 01:10 - İp: 88.***.**1.107
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Güzel bir teklif, macrocu amati nerdesin.

Tarih: 21 Şubat 2007, 08:15 - İp: 85.***.**1.150
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Şu silkypix'i bana da gönderebilir misiniz arkadaşlar?

Tarih: 21 Şubat 2007, 09:14 - İp: 213.***.**5.242
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

ruzgar2,
kızmazsan biz de özel mesaj istiyoruz
Bir de 3.0.2 ile (3.0.4 yada en son çıkan 3.0.5)verisyonlari arasında ne fark var. uğraşmaya değer mi yok 3.0.2 yeterli mi.
As acaba sen Silkypix'in hangi versiyonunu kullanıyorsun?

Bu arada müjdeli haberi vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Ben de 1.5 aylık bir bekleyişin ardından sonunda pazar günü k10d sahibi oldum. daha önceki yazılarımda bahsettiğim sebeplerden ötürü makinam abd'den geldi. ama şu anda sadece body var malesef. inşallah bu hafta sonu bir sigma 17-70 almayı planlıyorum (tabi bulabilirsem)
inanın insanın elinde k10 gibi bir makina olup da objektifinin olmaması ve kullanamaması kadar kötü birşey olamaz. Allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın.

Bu arada gajin senin makina ne oldu? kuzenin geldi mi abd'den?

Tarih: 21 Şubat 2007, 09:37 - İp: 81.***.**7.88
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

ADNAN PROĞRAMLAN ilgili linkleri buraya koysak ve indirmek isteyen arkadaşlar burdan yararlansa site için bir sakıncası olurmu acaba? mesajlarınızıda yeni gördüm kusura bakmayın RÜZGAR2 teşekkür ederim acıklama için

Tarih: 21 Şubat 2007, 09:51 - İp: 88.***.**0.125
as
as (Üye)

Arkadaşlar programları burada yasal olmayan şekilde paylaşırsak yazdığınız yazılar silinir.Aksi taktirde programları üreten firmaların şikayeti durumunda site'de zor durumda kalır.O yüzden bu işi yapacaksanız özelden veya mail yoluyla yapın.

Silkypix in 3.0.5 versiyonu K10D nin PEF türü Raw larını ve açabiliyor.
Önceki sürümleri sadece DNG lerini açabiliyor.

Bu program K100D kullananlarında faydalanabileceği bir program.

Ben de şuan 3.0.5 sürümünü kullanıyorum.Ama galeriye konulacak fotoğraflarda sadece makinanın içinden çıkan kısıtlı yazılımda işlenmiş fotoğraflar olacak.

Silkypix in forumda adının sıkça geçmesinin sebebi Pentax ın makinalarının yanında verdiği ücretsiz yazılımın Silkypix tarafından yapılmış olması.

melrock makinan hayırlı olsun,güle güle kullan.

Tolga amati K10d galerisi için 3-4 macro çalışmasını gönderdi.Onlarda Galeride yer alacak.Fakat İstanbulun güzel mekanlarından hiç fotoğraf yok.İstanbullular haberiniz olsun.Bu gidişle galeride sadece İzmir fotoğrafları görebileceksiniz.Pardon sadece İlhan arkadaşımızın Koç müzesinde çektiği fotoğraflardan 3-4 tane var.

İstanbul fotoğraflarınızın DNG lerini (pentax lensleri ile çekilmiş olmak kaydı ile) bir yere zipleyip yüklerseniz ve bu adresi bana bildirirseniz ben verdiğiniz adresten fotoğrafları indiririm.Çalışmalarınız güzel ve dikkat çekici olursa da galeride yer alır.Bilginize.

Tarih: 21 Şubat 2007, 12:29 - İp: 88.***.**5.185
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

As, teşekkür ederim.
Bu arada Istanbul fotoğraflarında niye özellikle pentax lens şartı arıyorsun? yani tamam sonuçta bu bir pentax incelemesi ama aslında özünde k10d incelemesi değil mi? sonuçta makinenin farklı objektiflerle çekilmiş fotoğrafları da makinenin görüntü çeşitliliğine fayda sağlar diye düşünüyorum. Yoksa bu isteğinin kısıtlayıcı bir yanı olur kanısındayım.

Tarih: 21 Şubat 2007, 13:20 - İp: 81.***.**7.88
as
as (Üye)

Melrock K10D incelemesi profesyonel anlamda ücret karşılığı yapılan bir inceleme.Makinanın üzerinde Pentax dan farklı bir objektif olursa bu Bükey fotoğrafçılık ile aramızda sıkıntı doğar.

Arkadaşlar daha önce bahsettiğim kısa bir ziyeret için İzmire gelen Can arkadaşımızın görüşme sırasında bendeki K10D ve Sigma 10-20 ile çektiği kapalı mekan ISO 400 fotoğrafını aşağıya yükledim.

Pentax K10D
Lens:Sigma 10-20mm.
ISO 400
10mm.

#as' tarafından 21.02.2007 13:40:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2007, 13:39 - İp: 88.***.**8.116
as
as (Üye)

Sevgililer gününde Aydındaki bir alışveriş merkezinde çektiğim başka bir Sigma 10-20 fotoğrafı.

Pentax K10D
Sigma 10-20mm.
ISO 400
10mm.

Pentax K10D
Sigma 10-20mm.
10mm.

#as' tarafından 21.02.2007 13:56:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2007, 13:42 - İp: 88.***.**8.116