netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Silkypix kullanan arkadaşlar,merhaba.
ben murat71 in verdiği linkten rar dosyasını indirdim, install ettim ve patch i uyguladım.
program açılışta serial sormadı fakat full versiyon olarak kullanamıyorum. jpeg dönüştürme çalışıyor fakat bazı önceden tanımlanmış değerler dışında maual ayar yapılmıyor.
mesela: WB ayarı manual yapılamıyor. fakat lens aberration controller çalışıyor.
Ben mi birşeyi eksik yapıyorum?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Mysticc maç fotoğrafların hem güzel hem de K10D' nin SR özelliğini sergilemesi açısından iyi örnekler.
SR olmayan bir makinada 300mm de 1/90s ile elde çekim sanırım çok zor olurdu. Eline sağlık.

#erex' tarafından 21.02.2007 17:32:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2007, 17:31 - İp: 212.***.**4.118
mysticc
mysticc (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler erex.O soğuk havada maç için değil de daha çok k10d'nin performansını görmek için gitmiştim.Zor Şartlarda gerçekten güzel fotoğraflar çekebildim.

Bu zor şartları sizin de görmeniz için arkadaşımın cep telefonuyla çektiği görüntüyü buraya yüklüyorum.Siyah daire içindeki ben o demir parmaklıkların arasından objektifi uzatarak görüntü yakalamaya çalışıyorum.Tabi bu sırada sürekli görevliler, polisler falan önümden geçiyor.Buna rağmen gerçekten tatmin edici fotoğraflar çekebildim.

Bu arada saha kenarından dev teleobjektiflerle fotoğraf çeken arkadaşları da kıskanmadım desem yalan olur.

Tarih: 21 Şubat 2007, 19:24 - İp: 85.***.**8.128
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Adnan telif hakkı isterim yayınlamak için. Kıvanç selam. Kusura bakma seni arayamadım. Hiç vaktim olmadı. Sadece yarım saat perşembe günü kordonda kahve içebildim. Peşine yola koyuldum.

Tarih: 21 Şubat 2007, 19:59 - İp: 88.***.**6.176
mysticc
mysticc (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar silkypixi bana da gönderebilirmisiniz.

Tarih: 21 Şubat 2007, 20:12 - İp: 85.***.**8.128
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan Bey, elinize sağlık.
10mm deki fotoğraflarınız gerçekten çok güzel.
Sol köşelerde çok az blur olması, ayrca 10mm için önemsenmeyecek bir barrel olması nedeniyle lens övgünüze layık anladığım.

Saygılar.

Tarih: 21 Şubat 2007, 20:20 - İp: 85.***.**7.119
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

bu sabah bursa terminalinde çektim
sadece ufak ayarlar yaptım

iso 400
1/250
f 4.5
40 mm *1.5
AE
AWB

#sdtyrdkn' tarafından 21.02.2007 21:03:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2007, 20:57 - İp: 88.***.**2.29
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ISO 100
f:8
10 sec
18mm
Hava Puslu,Kirli net görüş hiç yok,küöültmeden kayıplar var boyut farkından

#onixon' tarafından 21.02.2007 21:48:18 tarihinde düzenlendi.

#onixon' tarafından 21.02.2007 21:49:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2007, 21:46 - İp: 85.***.**7.68
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

sdtyrdkn,
enteresan ve insanı farklı düşünmeye sevkeden bir kare çekmişsin tebrikler.

Tarih: 21 Şubat 2007, 22:29 - İp: 85.***.**7.119
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

xtolga merhaba.Ya 2 gündür Ankaradaydım.Bu sabaha karşı da amsterdam a az akmar maçına gidiyorum.O yüzden İstanbul fotosu çekmem zor

Adnan abi inşallah çok güzel olur ve iyi tepkiler alır review.Çok emek verdin eline sağlık şimdiden.

Raw programı alternatifi olarak BIBBLE LABS PRO yu şiddetle tavsiye ederim.K10d desteği olan en son 4x sürümü çok başarılı.Ben lisanslı aldım yanlız yanlış anlaşılmasın

Tarih: 21 Şubat 2007, 22:31 - İp: 88.***.**1.189
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

tşkler erex. sen de olmasan kimsenin onca fotoğrafa yorum yazacağı yok. neyse, amaç k10d kit lensli fotoğraflarını tanıtmak.

Tarih: 21 Şubat 2007, 22:41 - İp: 88.***.**2.29