netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

K10D min sensöründe sorun mu var?.Bir gece pozu çektik.YIldız gibi parlak bir nokta.

Daha sonra lens kapağı kapalı iken 2 kere f 8 10" ile resim çektim.

Sensör üzerinde aynı alanlarda hatta aynı yerlerde noktalar var.

Bunlar nedir,çıkmaması gerekmez mi.?1 haftası bile dolmamış cihaz

Tarih: 23 Şubat 2007, 00:25 - İp: 88.***.**0.245
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili fhakguder, çok teşekkür ederim, sayende bu gece rahat uyuyacağım. Yoksa kafama takılıp duracaktı sabaha kadar...

Tarih: 23 Şubat 2007, 00:28 - İp: 85.***.**6.209
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

onixon'un fotoğrafını görünce ben de aynı denemeyi iki değişik lens ile yaptım. RAW thumbnail durumda incelerken sol alt köşede aynı şekilde sanki monitörde ölü piksel varmış gibi siyah zeminde beyaz nokta gördüm. Fotoğrafı silkyPix Developer ile büyüttüğümde o beyaz noktaya ek olarak değişik yerlerde (her iki fotoğrafta da aynı yerde)iki adet mavi bir adet kırmızı nokta belirdi. Aynı olay iki değişik lens ile çekilen resimlerde de oldu.
JPEG olarak çektim yine aynı yerde bir adet beyaz nokta var.
JPEG'i Windows foto görüntüleyicide maksimum büyütmeyince beyaz nokta görünmüyor.
Fotoğrafları Pentax Photo Browser ile (ve RAW görüntüleyebilen diğer programlarda da) %200 büyütünce o beyaz nokta, yeşile yakın renkte + işareti olarak görünüyor.

#hamsikoy' tarafından 23.02.2007 01:12:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Şubat 2007, 00:49 - İp: 88.***.**8.145
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili pentaxSER. buralarda mısın? Ne yapalım bu beyaz nokta için?

Tarih: 23 Şubat 2007, 01:20 - İp: 88.***.**8.145
onixon
onixon (üye)

ya benimde moralim bozuldu aynı başka yerlerdede var yani toplamda 3-5 tane var küçüklü büyüklü

Tarih: 23 Şubat 2007, 01:35 - İp: 88.***.**0.245
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar malum program S...... 3.5 calısır duruma gelmiştir isteyen arkadaşlara yeni link ve icindeki acıklamasıyla gönderilir

Tarih: 23 Şubat 2007, 01:40 - İp: 88.***.**3.150
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

murat71, teşekkür ederim.

onixon, anladığım sensör de "hot pixel" ler var. Hot pixel dslr larda en çok raslanan problem malesef.
Garantili aldıysan makinanın değiştirilmesini isteyebilirsin.
Fakat zamanla yenileri de oluşabilmekte. Bunun için RAW çekip Adobe Convert Raw ile Jpeg e dönüştürme öneriliyor.
yetkili servisler bir yazılımla bu hot veya ölü pikselleri işaretleyip (remapping) fotoğrafta gözükmemesini sağlayabiliyorlar.

Photoshop için yazılmış ücretsiz eklentiyi isteyenler aşağıdaki linkten download edebilirler.

http://www.redpawmedia.com/download.html

Tarih: 23 Şubat 2007, 02:55 - İp: 85.***.**7.135
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

murat71, rica etsem bana da özelden linkini gönderebilir misin?

Tarih: 23 Şubat 2007, 06:25 - İp: 85.***.**8.93
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

onixon selam.CCD ve CMOS sensörlerde hot piksel ve ölü piksel olayı sıklıkla karşılaşılan bir durum.
Ben bu konuyu D80 nin ilk çıktığı zamanlarda Dpreview de yazılan yazılar üzerine bizim sitede de benzer başlıklı bir konuyu ben açmıştım.
O tarihte özellikle Cüneyt beyin bu konu hakkında verdiği bilgileri tekrar buraya aktararak konuya açıklık getirmeye çalışayım.

"Piyasadaki dijital fotoğraf makinelerinin çoğu, uzun süreli perde hızlarında, parlak renkli kötü pikseller üretirler. Özellikle gece çekimleri, bu kötü piksellerden çok etkilenirler.

Üç çeşit kötü piksel vardır:

Apışıp kalmış piksel (Stuck pixel): Bu piksel her zaman maksimum gücünde çalışır. Bu nedenle, kırmızı, mavi veya yeşil renkte görünür. Bu tür bir piksel, çekim ayarları ne olursa olsun her fotoğrafta aynı yerde görünecektir.

Ölü piksel: (Dead pixel): Adından da anlaşılabileceği gibi bu tür bir piksel, ölmüştür ve siyah renkte görünür, haliyle, siyah üzerinde görünmez. Bu tür bir piksel, çekim ayarları ne olursa olsun her fotoğrafta aynı yerde görünecektir.

Sıcak piksel (Hot pixel): Bu tür bir piksel, uzun süreli pozlamalarda daima maksimum gücünde çalışan pikseldir. Beyaz, kırmızı, yeşil veya mavi renkte olabilir. Pozlama süresi uzadıkça sayıları artar ve her pozda farklı yerlerde olabilirler. Parlak fotoğraflarda belli olmazlar.

Kötü pikseller, genellikle RAW formatında çekim yapıldığında problem olurlar. JPEG formatındaki çekimlerde, bu kötü pikseller, özellikle uzun süreli çekimlerden sonra (1 saniye ve daha uzun) JPEG için yapılan sıkıştırma işlemi sırasında, makinenin yazılımı tarafından otomatik olarak yok edilirler."

Yukarıdaki yazı Cüneyt beyin başka bir sitede yer alan yazısından alınmıştır.

Benim anladığım kadarı ile makinanızın CUS.FUNC. menüsü içinde yer alan NR seçeneğinin ON yapılması bunları azaltıyor.

Ayrıca erex in dediği gibi bunlar çeşitli yazılımlarla yok edilebiliyor.BURADA GÖSTERİLMİŞ

Ama görülen o ki 1 sn. ve üzerindeki pozlamalarda bunun olması engellenemiyor.Az yada çok tüm makinalarda karşılaşılan bir durum.

Cüneyt bey konuya dahil olursa başka bilgilerde verebilir.

Tarih: 23 Şubat 2007, 09:12 - İp: 88.***.**3.65
onixon
onixon (üye)

@as

kaça kadar normal verdiğim örnek resimdeki sayı ?normalmi ? garantidemidir.en üst model makina sonuçta

sizdeki makinede durum nedir 10" cap.time da

Tarih: 23 Şubat 2007, 11:11 - İp: 88.***.**0.245