netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

@as NR ON yapınca 1 tanesi 10" iso100 'da yok denecek gitti kayboldu.diğer uçtakilerde 1i hariç silinmişti (1600x 'de anca görülüyor 1 tanesi sağdakilerin)

@as bir sorum daha mazur görün o gece üst üste 15-20 poz 10" resim çekmiştik ccd nin fazla ısınması etkenmidir.

valla heralde makineyi değiştirmem 2 yıl garantisi var değişik birşey olursa ozaman düşünülür.

#onixon' tarafından 23.02.2007 22:55:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Şubat 2007, 22:52 - İp: 88.***.**0.245
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

onixon NR yi ON yaptığında sadece 1 tane mi oluşuyor.

Kontrast tamam bakıyorum.

Tarih: 23 Şubat 2007, 22:54 - İp: 88.***.**7.12
onixon
onixon (üye)

nr on iken bir resim atacam hemen şimdi,d200'de bile çıktığını hatta bazı rakama kadar garanti dışı olduğunu okudum yabancı forumlarda ?

sol alta yakın olan belli,sağ üsttekiler nerdeyse yok gibi,heralde normal

NR ON
ISO 100
10"

#onixon' tarafından 23.02.2007 23:07:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Şubat 2007, 22:59 - İp: 88.***.**0.245
as
as (Üye)

onixon

Elbette CCD ateş gibi ısınmıştır.Bu sorun dış hava ısısı arttığında ,elinin sıcaklığından bile etkilenir.

Bende KM3 de böyle uzun pozlamaları bir kaç sefer yaptığımda ekranda termometre ye benzer kırmızı bir uyarı verip makina çekim yapmayı keserdi.Ve makinanın alt kısmı ısınırdı.
Buna ilk şahit olduğumda o zamanki ithalatçı eftaş a mail atıp makinamın değiştirilmesi istemiş onlarda bu sorun değil her makinada olan bir durum dediklerinde bende KM nin Avrupa temsilciliğine şikayette bulunmuş makinamı 3 gün sonra değiştirmiştim.Ama gelen makinadada aynı olayın olduğunu görünce Eftaş a boşuna söylendiğimi anladım.

Ben makinan da hiç bir sorun olmadığını düşünüyorum.Yinede sen bilirsin.

#as' tarafından 23.02.2007 23:04:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Şubat 2007, 23:02 - İp: 88.***.**7.12
onixon
onixon (üye)

yukardaki resmi inceleyin bir fikir verin ; valla rahatladım,ilerdede sorun olursa makinam 2 yıl garantili direk Orhan beyin elinden aldığım bir cihaz

Tarih: 23 Şubat 2007, 23:09 - İp: 88.***.**0.245
as
as (Üye)

onixon normal değil çok fazla normal.

Makinanda hiç bir sorun yok.Sakın servise falan götürme.

Tarih: 23 Şubat 2007, 23:20 - İp: 88.***.**7.12
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

onixon makinanın yeni olmasından dolayı bence çok heyecanlısın o yüzden en ufak şey sana arıza gibi görünüyor. Bende ilk günlerde neleri arıza sanmıştım şimdi gülüyorum. Bence al korkmadan kullan bi sorun çıkmaz merak etme

Tarih: 23 Şubat 2007, 23:25 - İp: 88.***.**0.27
onixon
onixon (üye)

valla servis mi , wc de bile yanımda neydeyse,kaç ay para biriktirmişim almışım.saolun ADNAN bey rahatladım (biraz hot pixel araştırmasına çıkınca 1.5x sensorlerde bu sorunlar MP savaşlarının sorunu olarak görünüyor (pixeller iett otobüsündeki insanlar gibi dip dibe etkileniyor)

bu arada UNOMAT THS 501 tripot aldım,güzeldir inşallah(3ayak bağımsızlar çok paraydı ) 2.4kg 60cm to 143 yorum yaparsanız sevinirim.Bu cihazla iyi arkadaş olurlarmı?

Tarih: 23 Şubat 2007, 23:26 - İp: 88.***.**0.245
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

www.starzen.com/imaging/deadpixeltest.htm

arkadaşlar hemen paniğe kapılmayın..
yukarıdaki link ölü piksel testi yapabilirsiniz ben yaptım o hot pikse o dead piksel sonucu verdi.. bence sensör kirlenmiştir..dust removal kullanın)

ayrıca aşkımıza b..k atmayın)))

#thegood' tarafından 23.02.2007 23:50:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Şubat 2007, 23:45 - İp: 85.***.**7.149
as
as (Üye)

Yavuz bey sensörün kirliliğinden olduğunu sanmıyorum.Bu aşağı yukarı her makinada karşılaşılan bir durum.

#as' tarafından 24.02.2007 00:54:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Şubat 2007, 00:53 - İp: 88.***.**7.12