Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Sevgili ruzgar, üzüntümüzü paylaştığın için teşekkürler, dostlar sağolsun...
Benim makina yarın serviste incelenecek.
Sevgili cem,
forumumuzda inceleme yazısı ingilizce çıkınca doğal olarak türkçe bilmeyenler de gelecek, nicklerimizi de ingilizceye çevirmemiz gerekecek mi?
ben soğudum makinadan biraz ,pentaser önceki mesajımdaki full size image'e s.148 baksın ,değişim isteyeceğim.anormal bir durum
Sevgili Rüzgar banada bible lütfen ..selamlar
Sevgili onixon,
Ben makinamı hala çok seviyorum, ondan soğumadım. Makinamdan uzak kalmam gerekecek mi endişesi taşıyorum. Hala geceleri yatağımın başucuna koyuyorum da .
Umarım teknik servis sorunu giderir, yoksa Bükey'e iş düşecek.
Bu arada programla yapılan nedir? Var olan hatanın görünmemesini sağlamak mı? Yoksa orayı onarmak mı?
Bir kaç haftada 3-5 pixeli ölen CCD'nin bir yıl sonra kaçta kaçı hayatta kalır?
hamsiköy ve onixon,
dertlenmeyin hangi digital makinayı alsanız bu olacak kullandıkça yani eskidikçe.
Ama siszin makinalarınız henüz çok yeni ve garantili. Değiştirilmesini istemeniz çok yerinde. Çünki sıfır makinada sıfır hatalı piksel sizin en doğal hakkınızdır diye düşünüyorum. Servise gönderirseniz bir daha değiştirme şansınız olmayabilir. Aldığınız yerle konuşmanızı öneririm.
Sevgiler.
az önce d80 ile deneme yaptım simsiyah black screen.1 tane olsa okde 5-10 arası patlak var sensör kalitesi kötü.Yarın bükey foto ile görüşeceğim.Bence ürün ayıplı,%80-90 gece çekimleri yapacam,buda beni fazlası ile rahatsız edecektir
thegood tabiki..selamlar
onixon makinanı değiştirsen bile bu olay yeni alacağın başka bir makinada da olacaktır.
Dpreview de yeni D80 alan bir kullanıcı makinasında 10-12 hot piksel var diye makinasını servis raporu doğrultusunda değiştirmiş yeni aldığı makinada ise 23 hot piksel le karşılaşınca eski makinasını geri aldığını yazmıştı.
Benim şahsi fikrim 10.7 milyon pikselden 4-5 tanesi 2 sn. ve daha üzeri pozlamalarda hot piksel ortaya çıkartıyorsa makinanı değiştirme.Çünkü bunların sadece 2sn. ve üzeri pozlamalarda oluştuğunu tahmin ediyorum.
Ben bendeki test makinasında 2sn. ve üzeri pozlamayı hiç denemedim.Ama eminimki bunu denesem bendeki makinada da hot pikseller oluşacaktır.
Dpreview deki incelemede de Phil askey gece uzun pozlama çekimi yaptığında BURAYI TIKLAYIP GÖREBİLİRSİN bir kaç hot piksel olduğunu görmüş ve bunu da yazmış.Fakat aynı çekimi CUS.FUNC. da NR on yaptığında bunların makina tarafından yok edildiği örnek fotoğraflarda gözükmekte.
Benim sana tavsiyem NR yi ON yapıp aynı çekimlerini tekrarla yine hot pikselleri görüyorsan makinanı değiştirmeyi veya servise götürmeyi ondan sonra düşün.
adnan abi ozelden bir mesaj attım bakarmısın???
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582320 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166806 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196303 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -