netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili AS,
Makinam konusunda verdiğiniz bilgiler çok yararlı oluyor. Burasını aynı zamanda Pentax K10D destek hattı gibi görüyorum. Müteşekkirim.

Bu iki fotoğrafı görünce yine yerimde duramadım. Bu kadar net küçük JPEg dönüşümünü nasıl yapıyorsunuz. İşin sırrı Silky Pix'te ise hangi ayarları kullanıyorsunuz?

Tarih: 21 Şubat 2007, 14:09 - İp: 213.***.**1.171
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

hamsikoy selam.

Jpeg leri Mihov Image Resizer adlı bir programda yapıyorum.Program ücretsiz ve küçük bir yazılım.
BURADAN indirebilirsiniz.

Programı kurduğunuzda önce jpeg formatını seçip sonra küçülteceğiniz piksel boyutunu sağ taraftaki küçük pencereye yazıyorsunuz.Sonra sol tarafta küçültülücek fotoğrafı bulup seçiyorsunuz.Fotoğrafın isminin başına mini adı ile anında masa üstüne küçüğü kaliteli şekilde kopyalanıyor.

Bu topiği K10D incelememiz yayınlandıktan sonra İlk izlenimler adını değiştirip Netfotoğraf K10D incelemesi adıyla devam ettireceğim.Böylece bu makina hakkındaki herşeyin bu topic içinde ,konu farklı topiclere dağılmadan aynı yerde bulunmasını sağlarız.

Böylece topiğin K10D hakkında her türlü bilgi ve görüşün olduğu örnek fotoğraflar ile güzel bir kaynak olmasını temin ederiz.

Tarih: 21 Şubat 2007, 14:29 - İp: 88.***.**8.116
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

crack halletim saolun

#thegood' tarafından 21.02.2007 14:43:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2007, 14:36 - İp: 213.***.**9.82
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

As,
inceleme anlaşmanızın içeriğini bilmediğim için sormuştum. şimdi daha iyi anladım. kusura bakma.

Bu arada benim şöyle bir sorunum oldu. makine alıcam diye daha önceden gg'den TakeMS marka 2 GB'lık 133x bir sd kart almıştım. satıcı sirkecideymiş ve kart için garanti kağıdı da verdi. fakat bu kartı k10d görmedi. makineyi açtığımda "memory card errror" diye hata veriyor. işin ilginç yanı kartı pentax s4i compact makineme taktığımda sorunsuz kullanabiliyorum. aynı şekilde pc'ye taktığımda da karta kopyalama yada silme yapabiliyorum. ama k10d'de hata veriyor. makineye sandisk extremIII yada başka adı duyulmamış bir marka sd kart taktığımda ise hata almadan kullanılabiliyor. sorun ne olabilir acaba? olmadı cumartesi günü sirkeci'ye aldığım yere götüreceğim.

#melrock' tarafından 21.02.2007 14:50:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2007, 14:42 - İp: 81.***.**7.88
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

thegood,
1- Çam ağacının tepesi ile biraz gökyüzü görünseydi
2- Keskinlik fazla mı olmuş?

not: ben yazana kadar fotoğraf kaldırılmış, hvada kaldık...

#merson' tarafından 21.02.2007 14:56:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2007, 14:43 - İp: 81.***.**1.38
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili merrson çok acele 30sn) olduu için sildim zaten..karizmayi sarsmamak icin)

Tarih: 21 Şubat 2007, 14:57 - İp: 213.***.**9.82
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

thegood:
Pek foto eleştirisine girmiyorum, fakat k10d ile çekilenleri dikkatle inceleyip karar vermek istiyorum. Bence üyelerimizin çektikleri daha önemli. Yeni fotoğraflarınızı bekliyorum, elbette diğer k10d sahiplerininde katılımını merakla izliyeceğim. Kolay gelsin.

Tarih: 21 Şubat 2007, 15:01 - İp: 81.***.**1.38
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Adanan, elimde K10D olsa hemen İstanbul fotoğrafları çeker gönderirdim, yeterki incelemeye katkımız olsun. Malesef Bükey Fotoğrafçılığında elinde gönderebileceği makine yok, beklemekteyiz.

Sigama 10-20 fotolarını çok beğendim. Bu objektifi ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Arkadaşlar, Adnan K10D incelemesinde Pentax 18-55 ve Pentax 55-200 objektifleride inceliyor. Göndereceğiniz fotoların pentax kit objektiflerle çekilmiş olması daha anlamlı olacak.

Tarih: 21 Şubat 2007, 15:28 - İp: 212.***.**0.50
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Merson,
Bizi izlemeye devam ederken buradaki fotoğrafları bir de RAW olarak görmenizi öneririm. İlk yorumlarda bu makinayı eline alan hemen fikrini değiştirir ve alır deniyordu. Kullananlar arttıkça çekilen resmileri gören bu makinayı alır izlenimi doğmaya başladı. RAW'dan JPEG'e dönüştürmeden tıpkıbasım baskı alabildiğimiz, üretici firması desteğiyle ücretsiz olarak monitörlerimizin kalibrasyonun düzenli aralıklarla yapıldığı yıllar geldiğinde K10D'yi almalıydım ki her özelliğini son damlasına kadar kullanabileyim diye düşünüyorum.

Tarih: 21 Şubat 2007, 15:54 - İp: 213.***.**1.171
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Hamsikoy sen de bizler ile fotoğraflarını paylaşırsan seviniriz.Ben özellikle 24-70 f/2.8 lensinin portre çekimindeki başarısını merak ediyorum.

Adnan abi,bilseydim 10-20 ile ben de fotoğraf çekerdim.Hoş sohbetin arasında kaynadı.Aslında çekim yapacaktım ama bir türlü fırsat olmadı işte.

Başka zamana inşallah

Tarih: 21 Şubat 2007, 17:14 - İp: 85.***.**7.89