netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Erex merhaba.
Niçin macro lens olarak
Tamron 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 SP AF
düşünüyorsun??
Ben bu lensin kalitesini bilmiyorum fakat,ustalarımızdan duyduğum kadarıyla makro çekimler için şimdi çiçek gibi çekimleri düşünmeni anlıyorum fakat böcek çekimleri de yapman gerektiğinde bu odak uzaklığı sana handikap yaratacaktır.
Ben bunu kullanıcı üstadlardan duydum.Eğer çekimi yaparken böceğin,kanatlının yada neyse işte onun senin onu çektiğinden haberi olmaması gerekiyor ki sen uzun süreli denemeler yapabilesin ve rahat bir çekim gerçekleştirebilirsin.

90mm lens hem odak uzaklığı açısından kısa kalır(çekim yapamazsın demiyorum,sadece fazla olursa daha rahat olur diyorum).Önerilenler ise sigma için konuşursam 150mm-180mm olanları.

1. Sigma APO 180mm F3.5 EX DG IF HSM for Pentax AF

Sadece bunu bulabildim.İnternet aratamıyor doğru dürüst.

Thegood 17-70'i ve seni tebrik etmek yakışır bize

Tarih: 12 Şubat 2007, 11:23 - İp: 85.***.**6.173
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

amati,
problem bende imiş, fotoğrafları 114. sayfada tekrar yükledim.

osmanlı, selam.
Haklısın 90mm her çekim için yeterli değil. Ancak,"slrgear.com" daki testini incelemiştim. Tüm diyafram açıklıklarında f/22 ye kadar sıfıra yakın bulanıklaşma veren bir lens, hesaplı da.
Sigma 150mm f/2.8 EX DG HSM APO Macro daha iyi görüntü veriyor fakat Pentax için olanı yok malesef.
Sigma 180mm f/3.5 EX DG IF HSM APO Macro nun Pentax için olanı var henüz testlerini okuyamadım ama Amerika fitatı $800 civarında.
Şu an benim için erken zaten. amati gibi ustalaşınca belki. Şimdilik Close-Up lenslerle idare ediyorum.

Tarih: 12 Şubat 2007, 12:30 - İp: 212.***.**4.118
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

erex:
cam çaydanlıkta yoğunlaşmış buhar fotoğrafını çok güzel yakalamışsın. Netlik, ışık açısı ve kadraj çok hoşuma gitti. Tebrik eder, paylaştığın için teşekkür ederim.

Ayrıca kullandığınız objektiflerin fiyatlarını ve satılan yeride yazarsanız sevinilirm

ve yine ayrıca k10D piyasaya geldimi.. fiyatı hala aynımı..
(bükey amca kampanya yaptın yaptın.. yapmadın ben a100 alacağımdır.. bu bir tehdit değil davettir.. saygılarımla...

Tarih: 12 Şubat 2007, 13:08 - İp: 81.***.**8.85
kelle
kelle (üye)
İstanbul / Amatör

amati valla bir önceki sayfadaki resimler süper.özellikle şeker resmine bayıldım.erexin caydanlık fotoğrafı ve son çiçek fotoğrafıda süper olmuş bence.yanlız yüksek isoda sanki biraz kumlanma olmuş gibi
neyse bu ara amati merhaba biraz geç oldu ama :D

Tarih: 12 Şubat 2007, 13:25 - İp: 81.***.**6.30
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

erex merhaba.Özellikle çadanlıkdaki su damlacıkları fotoğrafın çok hoşuma gitti.Amati gibi ustalaşınca demişsin ama ben usta olmak için çalışıyorum sadece.Yani beni fazla abartmışsın usta diyerek abi
Ama bir tavsiye istersen birincisi mutlaka ucuz bir masa lambası dahi olsa harici ışık kaynağı kullan ve yüksek iso değerlerine çıkma.İkincisi mutlaka tripod kullan ve 2sn gecikme ile çekim yap.Üçüncüsü net alan derinliği kısma işleminde diyafram açıklığının yanında objeye olan uzaklığınla da mutlaka değişiklikler yap.Bazen öyle güzel bir nokta yakalıyorsunki hem objenin arkasındaki bulanıklık iyi hem de obje tamamen netlenmiş.
Kusura bakma,yaşadığım birkaç tecrübeyi aktarmak istedim.Bunları zaten biliyorsan okumadan geç

kelle,merhaba Teşekkürler beğenin için.

Tarih: 12 Şubat 2007, 14:19 - İp: 81.***.**8.226
arasfoto
arasfoto (üye)
İstanbul / Firma

Selamlar,
İnternet sitemizdeki K 10D Body satış fiyatımız olan 842 € + KDV ,taksitli satış fiyatımızdır.Nakit alınması durumundaki fiyat KDV dahil 934 €uro'dur.
Bilgilerinize

Tarih: 12 Şubat 2007, 17:25 - İp: 88.***.**2.14
arasfoto
arasfoto (üye)
İstanbul / Firma

Melrock'a,
Arkadaşınızın bizden ikinci el bir lens aldığını belirtmişsiniz.Kendisi lensi alırken,abartısız 30 dk civarında kontrol ederek almıştır ki bu da lensin içinde herhangi bir tozun olamadığının belirtisidir!Tabii lenste her hangi bir hata olmadığından almıştır.Kendisi 1 hafta sonra lensin içindeki,bariz olarak görülebilen toz nedeni ile geriye geldi.Bizde,ikinci el olan ve garantisi bulunmayan bu lens için yardımcı olamayacağımızı belirttik.Ayrıca kendisi dahi bu toz için bizi suçlayamayacağını belirtmiştir.
Neden ki siz bu asılsız konuyu açıp bu şekilde firmamızı kötülemeye çalışmaktasınız?

Bilgilerinize,

Tarih: 12 Şubat 2007, 17:49 - İp: 88.***.**2.14
ukaratas
ukaratas (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar,

Ben A100 karar vermiştim, double kit aldırıp amerikadan arkadaşa SLR dünyasına giriş yapacaktım.

Fakat Pentax K10D ve kit objektifleri ile ilgili o kadar pozitif yorum okuyunca, üstüne üstlük sony a100 ile aynı fiyata olunca K10D ye karar verdim.

Hemen almayı düşündüm. Fakar sadece Aras Foto da var sanırım K10D ve double kit fiyatı 2200 + KDV (10 Taksit)gibi. Aradığım diğer yerlerde bulamadım ilgili ürünü.

Yeni partilerin gelmesini beklemelimiyim, yoksa direk alayım mı, fiyatı norma mi, bunu merak ediyorum.

Tarih: 12 Şubat 2007, 17:57 - İp: 212.***.**6.210
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Rokomet,Kelle ve Amati (yorum sırasına göre )
beğeni ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim, beni motive ettiniz.

Rokomet, malesef tek bir lensim var: Tamron 18-200mm Di II XR Macro. ArasFoto' da var sanırım, fiyatı da (KDV yi saymazsak) avrupa ile aynı. yukarıdaki mesajdan anladığım K10D var ellerinde.

Kelle, haklısın biraz kumlama oldu. Karanlık ve makinanınkendi flaşını kullandığımdan daha düşük iso çekimleri istediğim etkiyi vermedi.

Amati, estağfurullah, tecrübe bazan yüzlerce kitaba bedeldir. İyi bir macro lens ve bir kaç ekipman ile daha keyifli olacağına inanıyorum. Mart' tan sonra inşallah. tekrar teşekkürler.

#erex' tarafından 12.02.2007 19:00:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Şubat 2007, 18:58 - İp: 212.***.**4.118
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Arasfoto alıntı:
"Kendisi 1 hafta sonra lensin içindeki,bariz olarak görülebilen toz nedeni ile geriye geldi.Bizde,ikinci el olan ve garantisi bulunmayan bu lens için yardımcı olamayacağımızı belirttik.Ayrıca kendisi dahi bu toz için bizi suçlayamayacağını belirtmiştir.
Neden ki siz bu asılsız konuyu açıp bu şekilde firmamızı kötülemeye çalışmaktasınız?"

Sayın Arasfoto;
bu durumda sattığınız 2. el ürünü geri almadığınız için tabiki kimse sizi suçlayamaz. ancak arkadaşımın talebi de bu durumda en azından o toz taneciğini temizlenmesine yardımcı olmanızdı. ancak siz buna da hayır deyip sadece gidilebilecek bir yer tavsiye ettiniz o kadar. burda amaç tabiki kimseyi kötülemek değil. zaten kimse size iftira da atmıyor. sadece ve tamamen yaşanmış deneyimler aktarılıyor o kadar. ayrıca ben yazımın en başında yaptığımız alış verişin 2. el olduğunu ve aslında alırken uzunca bir süre incelediğimizi belirttim. o yüzden bunların yalan yada iftira olduğunu söyleyemezsiniz. kaldı ki bazen lenslerdeki kusurlar elle incelerken gözükemeyebilir ve ancak çektiğiniz fotoğrafları ekranda incelerken farkedebilirsiniz. yılların deneyimli fotoğrafçısı yada satıcısı olarak bunu benden çok daha iyi bildiğinize eminim. bu durumda arkadaşımın beklentilerini başkaları beklemeyebilir ve bunu olumsuz bir davranış olarak da algılamayabilir. takdir tabiki okuyuculardadır.
ben sadece yaşadığımız bir olayı anlatıp kendi düşüncelerimi anlattım. kimseye de ordan alış veriş yapmayın çok kötü bir yer demedim.
ancak siteyi dikkatli incelerseniz sizin hakkınızda benim örneğimin dışında yazılmış başka bir kaç örnek daha verildi. bu durumda sanırım sizi her eleştireni iftiracı yada istediğini elde edemeyince çamur atıyor şeklinde nitelemeye çalışmak yerine nerde sorun var diye düşünmenizde fayda olabilir. çünkü gördüğüm kadarıyla bazı noktalara biraz daha dikkat ettiğiniz takdirde arkanızdan gelecek, sizden memnun kalmış ve rahatlıkla başkalarına önerebilecek müşteri potansiyeliniz olduğunu görüyorum.
size hayırlı işler diler saygılarımı sunarım.

#melrock' tarafından 12.02.2007 20:57:51 tarihinde düzenlendi.

#melrock' tarafından 12.02.2007 21:05:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Şubat 2007, 20:54 - İp: 85.***.**8.125