netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

sdtyrdkn istediğin programı sana gönderdim.işini gördümü..senden bir haber çıkmayınca merak ettim acaba mesajım ulaşmadımı diye...

#ruzgar2' tarafından 11.02.2007 16:07:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Şubat 2007, 15:36 - İp: 88.***.**9.66
ahmet79
ahmet79 (üye)
Antalya / Amatör

evet belki pentaxın satmasında en büyük etken uygun fiyatı olmasıdır diğer markalara kıyaslarsak ama özelliklerinide unutmamak lazım bence.Eğer pentax la canon ve nikon aynı fiyata satılsalardı benim seçimim yine pentaxdan yana olurdu şüphesiz.bu benim görüşüm.

Tarih: 11 Şubat 2007, 16:35 - İp: 88.***.**7.194
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

serbes,
k10d'nin abd fiyatını ve hele hele amazon.com fiyatını örnek alırsan çok yanıltıcı olur aslında. çünkü genel olarak uluslararası firmalar abd'ye $ bazında verdikleri rakamların benzerlerini avrupaya euro olarak veriyorlar. yani mesela playstatio3 abd'de 650$ a satılıyorsa, avrupada 620-680 euro arası fiyatlara satılıyor. yani sırf kurlardan dolayı bile kafadan %30 zararlı çıkıyor avrupadakiler. belki bunun sebebi avrupalının 1 eurosunun alım gücü ile abd'linin 1$'ının alım gücünün aynı olduğunun düşündüklerindendir. çünkü avrupada örneğin bir vatandaş senelik 25.000 euro kazanırken, abd'deki vatandaş 25.000$ kazanıyor. ama tabi tüm bu denklemler bizim ülkemiz için geçersiz. en çok kazıklanan biz oluyoruz nihayetinde.
demek istediğim türkiye'deki fiyatları aslında ingiltere yada almanya ile karşılaştırmak gerekiyor. örneğin ingiliz amazon.co.uk ile.
eğer fiyatları bu açıdan incelerseniz, ki ben bir süre önce incelemiştim ve sitede şimdi bulamadığım bir yazımda karşılaştırmıştım, şu tablo ortaya çıkıyor.
türkiye'deki kdv dahil rakamları amazon.co.uk ile karşılaştırınca (400d, d80 ve k10) hatırladığım kadarıyla
pentax türkiye'de yaklaşık ½18 kadar daha payalı,
nikon türkiye'de yaklaşık ½25 kadar daha payalı,
canon türkiye'de yaklaşık ½33 kadar daha payalı.

gelelim abd'ye.
abd amazon.com'da k10d body şu anda gerçekten 855$. bildiğim kadarıyla en ucuz rakam da bu. ama bu rakam abd için bile istisna sayılır. çünkü biraz araştırırsanız abd sitelerinde k10d body fiyatı hala 910-920$ arası değişiyor. amazon abd, son 2 haftadır k10 body fiyatını düşürmeye başladı. önce 917$ sonra 902$ sonra 892$ ve en son bu hafta da 855$'a düştü. ancak dediğim gibi bu düşüş sadeece amazon'da. henüz diğer internet sitelerine yansıyan genel bir imdirim yok. ancak tabi arasfoto gibi yükseliş de yok açıkçası ben önceleri, body + iyi bir lense (ki şu anda bu benim için sigma 17-70 + sigma 70-300 oluyor) bütçem yetişmediğinden abd'den getirtmeye çalıştım. yaklaşık 1 aylık bir uğraşının ardından, gelen giden bir tanıdık bulamadığım için ve hepsiburda'da nispeten uygun bir fiyata 12 taksit imkanı doğduğu için türkiye'den almaya karar verdim. verdim ama burdan da alabilene aşk olsun. vergisini verip ülkemizden garantili alalım dedik bu sefer de piyasada ürün yok. bende kızıp vazgeçtim ve tekrar abd'den almaya karar verdim. bu hafta iş seyehatine giden bir tanıdığımıza getirteceğim. kaldığı otele teslim edilmek üzere amazon.com'dan şiparişimi verdim. umarım bir aksilik çıkmaz da gelir.

arasfoto'ya gelince. alışveriş yapan bazı arkadaşlar orayı güvenilir bulduklarını belirtmişler. tamam satış sırasında ilgileri, alakaları iyi olabilir. hatta çay-kayve de ikram edebilirler. (yapabilirler değil yapıyorlar da) ama açıkçası ben pek güvenemedim. benim de bir arkadaşım ordan 2. el lens almıştı. alırken içindeki küçük bir toz taneciğini görememiş (aslında epey bir de incelemişti) ertesi hafta geri götürdüğümüzde, hiç yardımcı olmayıp, o tozun bizim kullanımımız sırasında oluşmuş olabileceğini, zaten 2. el aldığımızı ve yapacakları birşey olmadığını söylediler.
ayrıca şu anda sitelerindeki k10d fiyatlarının sürekli arttığından şikayet ediliyor. halbuki daha 2 gün önce hamsiköy'ün olayında makinenin fiyatınn ucuzlaması sonucu onun bunu kabullenemeyip parasını istediğini dile getirmişti arasfoto yetkisisi. bu tamamen tezat 2 davranış neyin nesidir acaba?
ayrıca şunu da söyleyeyim ben bir kaç hafta boyunca sürekli sirkeci piyasasında k10d'yi takip etmeye çalıştım. genelde elde gösterilebilecek stok sadece ve hep arasfoto'da vardı. hala daha gitseniz şu anda vitrinlerinde var. ama daha 3 hafta önce oraya sorduğumda bana k10d body fiyatı olarak herşey dahil son fiyat 900 euro demişlerdi. şimdi ise 993 euro'lardan bahsediliyor. bu tamamen piyasada bir tek kendilerinde stok bulunmasından kaynaklanan bir fırsatçılık değil de nedir? ve kim ne derse desin iyi, dürüst, güvenilir satıcı denilen bir esnaf bu şekilde fırsatçılık yapmaz, yapmamalıdır.

Tarih: 11 Şubat 2007, 18:53 - İp: 85.***.**8.125
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Sevgili Melrock,

Ben modellerle ilgilenmedim. USA-TR fiyat oranıyla ilgilendim. Onda da son ürünlerinin body fiyatlarını baz aldım. Yani sonuçta Avrupa fiyatı beni çok ilgilendirmiyor, çünkü ben sadece orana bakıyorum, dolayısıyla da ürünlerin asıl çıkış yerini baz almam gerekiyor.

Misal Pentax orada 1000 dolar, burada 3000 bin dolar karşılığı YTL, Nikon 1100 dolar, TR de 3300 dolar karşılığı YTL fiyattaysa demek ki Karfo ve Bükey bizlere aynı oranda giydiriyor derim. Ki öyle.

Her iki ülkeden en bilinen yerleri baz aldığım için öznel davranmadığımı düşünüyorum.

Bir kez daha altını çizeyim. Yazılanları okuduğumda, K10D nin fiyat/performans olarak D80 den iyi makina olduğunu düşünüyorum .

Ancak Bükey foto bu ürünü ucuza satmıyor. Karfo Nikonu ne kadar pahalıya satıyorsa, Bükey de pentax ı aynı oranda pahalıya satıyor. Yani K10D nin ucuzluğunun prestiji Bükey in değil, bizatihi makinanın kendisi K10D nin.

Lakin Erkayalar bu iki firmaya göre (Karfo ve Bükey) çok daha fahiş fiyatlarla bizlere Canon satmaya çalışmakta. İşin tuhafı da başarılı olmakta.

Nikon ve pentax dan çok daha fazla Canon satılmakta ülkemizde. (Yanılmıyorsam)

Tarih: 11 Şubat 2007, 19:17 - İp: 85.***.**9.70
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

sdtyrdkn.eline sağlık

Tarih: 11 Şubat 2007, 19:45 - İp: 88.***.**1.221
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

gerçekten de fiyatlar neredeyse eşitlenmiş burada da.
Arastaki K10D ile Klastaki D80 aynı yaklaşık fiyatlara sahip.

Tarih: 11 Şubat 2007, 20:01 - İp: 193.***.**2.10
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Sanırım bunun sebebi de karşılaştırmalarda fiyat performans olarak K10 D'nin D80'e göre biraz daha ağır basması. Üstelik site sayesinde K10 D alıcılarının artıp Pentax fabrikasının dünya genelinde ihtiyaçlara karşılık verememesi. Tabii hal böyle olunca biz son tüketiciler olarak zarara uğruyoruz..

Tarih: 11 Şubat 2007, 20:28 - İp: 85.***.**1.111
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Açıkçası ben de lensleri Amerika'dan getirtip, garantisinden dolayı body'i buradan almayı planlıyordum ama fark açılmaya başlayınca body'i de Amerika'dan mı getireyim? Diye düşünmüyor değilim...

Tarih: 11 Şubat 2007, 20:31 - İp: 85.***.**1.111
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

Melrock görüşlerine katılıyorum.Ne zamandır yazılanları okuyorum kendi düşündüklerimide eklemek istedim.
Bende makinamı adı geçen yerden aldım.Gitmeden önce telefon etmiştim güzensizliğim taaa o zamandan başlamıştı.Telefona çıkan kişi seyyar satıcı gibi yaparız ederiz ayarlamaya çalışırız gibilerinden konuşmuştu.Dükkanlarına gittigimde çok ilgisiz davrandılar konuşurken insanın yüzüne bile bakmıyorlar.Dükkanda aşağı yukarı 20 dakika geçirmeme ragmen çayı bile makinayı aldıktan sonra çıkmak üzereyken ikram ettiler.Kazıklamaya çalışıcı tavırları oldugu kanısına vardım.Tabi bunlar kendi görüşlerim başkası çıkar beni kırmızı halıyla karşıladılarda diyebilir.
Ama yeni makina alacaklara mevcut kullanıcıların yorumlarını dikkate almalarını tavsiye ederim çünkü en doğrusunu onlar söyler.
Kendilerine çeki düzen vermeleri lazım yoksa bu gidişat yanlış.Tek elden makina satarlarsa üstüne koyarlarda koyarlar.
Alacak olanlara duyurulur

Tarih: 11 Şubat 2007, 21:10 - İp: 85.***.**8.221
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

fotoğraflara yorumlar için teşekkürler. arkadaşlar arasfoto'dan başka yerde bulunmuyor mu bu makine? gerçekten insanı soğutuyor bu yazanlar..

Tarih: 11 Şubat 2007, 21:57 - İp: 88.***.**7.175