Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Sevgili Osmanlı,
Senin gibi konuyu merak edenler için aşağıda benim tarafımdan bakınca görüneni yazıyorum. Bu başlığı daha fazla meşgul etmemek için konuyu burada kapatıp, konuşmak isteyenlerle özelden haberleşelim.
Telefonla stokta olduğunu doğruladıktan sonra 22.01.2007’de web sayfasında yazan fiyatlardan havale yaparak, web’den Pentax K10D fotoğraf makinası ve Sigma APO 70-300 lens siparişi verdim. İki haftaya yakın bir süre sonra 03.02.2007’de işyerine giderek Apo 70-300 lensi iade ettim (arızası yoktur, kastedilen çizikler makinaya takılmış çıkarılmış bir lensi tarif etmektedir. Aldığım ürünlerin hepsinin kutusunun açılmış olduğunu dolayısıyla zaten daha önce denenmiş olabileceğini söylediğimde bunu kanıtlayamayacağımı ifade etmişlerdi). Hesapladıkları fiyat farkını dükkanda kredi kartı ile tek çekimde ödeyerek Sigma 24-70 lens aldım. Eve dönünce elimdeki ürünlerin web sayfalarında ilan ettikleri fiyatlarını topladığımda 117 YTL fazla ödemiş olduğumu gördüm.
Yaptığımız telefon konuşmaları sonunda iade ettiğim ilk faturada makinanın fiyatının fazla, lensin fiyatının ise eksik yazıldığını anladık. Bunu telafi edemeyiz yeni siparişte (Sigma 10-20 lens aldım) 50 YTL ıskonto yapalım, fazla ödediğiniz rakamın yarısı sizden yarısı bizden çıksın dediler. Böyle yaparsak kendimi kazıklanmış hissedeceğimi, bu tutar kadar kendilerine öğle yemeği ısmarlayabileceğimi; ama fazla ödediğim paranın tamamını telafi etmelerini ısrarla istedim. Kabul etmediler. Söyledikleri gibi Sigma 10-20 lens için 50 YTL eksik ödedim. Sonuç olarak web sayfalarındaki fiyatlara göre cebimden 67 YTL fazla çıkmış oldu.
Telefon konuşmalarımızda bu kadar süre içerisinde makinanın fiyatının yükselip, lensin fiyatının düşmüş olabileceğini kabullenemedim. Çünkü makinanın fiyatı düşmüş olsa bile lensin fiyatı değişmediğini söylemişlerdi. Makinayı da, lensi de indirimsiz web sayfalarındaki fiyat üzerinden ödemiştim. Toplamda aynı rakamı ödediğimden, faturaya yanlışlıkla makina yüksek, lens ise aynı miktarda düşük yazılmış olduğunu düşündüm.
Yazdıkça zihnim açıldı, şu an itibari ile olayı şöyle anlıyorum: bu 12-13 gün içerisinde makinanın fiyatında düşüş olmuş + ilk aldığım lensi anlamadığım bir şekilde oldukça indirimli vermişler + sonradan aldığım lenslerde bu miktarda indirim yapılmamış. Sonuçta fazla ödediğimi düşündüğüm miktar bu üç unsurun sonucu ortaya çıkmış.
Böyle düşününce baştaki düşüncemin ve hissiyatın yanlış olduğu sonucuna varıyorum. Aras foto hakkındaki olumsuz izlenimimin sona erdiğini duyuruyorum.
Sevgili Çağatay Bey,
Aras fotoyu karalamak yada karşı kamuoyu oluşturmak bir amacım olmadığını tüm telefon konuşmalarımızda tekrarladım. Bu siteden başka bir sitede konuyu gündeme getirmedim. Haklısınız ilk yazdığımda duygusal olarak davrandım, kastetmek istemediğim uslüp kullandım. Hatamı fark edip mesajlarımdan iğneleyici kelimeleri çıkardım. Tekrar tekrar ifade ettiğim gibi sizinle dostluğumuzun bozulmamasını istiyorum, çünkü daha sonra sizden tekrar alışveriş yapacağım. Fazla ödediğim parayı da bir gün mutlaka telafi ederiz nasıl olsa.
Burada cevap verme inceliği göstermenizi müşterilerinize değer verdiğiniz şeklinde yorumluyorum.
Bu arada, yemek sözünüzü unutmayın yemekte uzun uzun konuşuruz, birbirimizi anlarız.
#hamsikoy' tarafından 11.02.2007 21:28:42 tarihinde düzenlendi.
Thegood, benim makina ve sorduğun lens arabaların rodaj dönemi gibi daha tam açılmadılar!
Her gün öncekilerden daha temiz fotoğraflar çekiyorum. Senin şu kedi netliğinde bir fotoğraf çekmek için bu hafta sonu çok çalışacağım.
osmanlı,beni şımartıyorsun
Arkadaşlar ikinci el çok temiz bir vivitar ring flash buldum.İlk fotoları paylaşayım
off offff böle çekip çekip koyuyorsunuz ya fotorafları canım çekio yaaaa bende bu forumu ilk günden beri takip ediorum k10d almaya karar verdim bu forumu okuyan ve fotorafları gören herkes gibi gel gör ki ben makinamı anca yaz başında alabilicem offff offf amati koy fotoraf koy bizim gözümüz gönlümüz açılsın onlarla teselli bulalım barii
bu arada flasın hayırlı olsun güle güle kullan...
futfi,merhaba.Abi böyle siz beğendikçe,fotoğraf çekmek bana müthiş bir haz veriyor.İnşallah en kısa zamanda alırsın makineni
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402922 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579520 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165706 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -