netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Desene korktuğum başıma geldi Biz Türkler hep böyleyiz.Neden kanonun nikonun fiyatlı olduğunu sanıyorsunuz..Bir markayayı bu kadar göklere çıkarsanız insanlar kar etmek amacıyla cuk fiyattını tavana çıkarıyor..Ve sonuçta canon nikon kapasitesinin üstünde fiyata satılır oluyor.Nitekim pentax da demek ki aynı yola girmiş..
Arasfotoya hayır peki bükeye ne kadar güveneceğiz..Erkayaların bir kopyası olmasından korkuyorum.Ne yapsam acaba erteleme fikrimi değiştirsem mi yoksa

Tarih: 11 Şubat 2007, 12:28 - İp: 88.***.**6.46
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Lazut Bükey böyle birşey yaparsa insanlar kuzu kuzu Canon'a dönerler.Zaten bu K10D'nin tercih edilmesindeki en büyük etken fiyatı.Çünkü Canon lensler kadar güveniyorum bu pentax lenslerine.Ama body gerçekten etkileyici görünüyor.
İnsanlar pentaxı böyle bir şey olursa yurt dışından getirtmeye kalkışırlar yada vazgeçip diğer firmalara yönelirler.

Adnan abi bir gelsin siteye.O bu işin çaresine bakar.Bu sitede onun incelemesi sayesinde birçok kişi K10D sahibi oldu,bir kısmı bükey'den,bir kısmı aras'dan.Ama bu iyiliklerin suistimal edilmesi beni üzüyor.

Tarih: 11 Şubat 2007, 12:46 - İp: 85.***.**2.104
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Harbiden fiyatı çok uygun geldi bana ..karar vermedeki en büyük sebeplerden birisi bu .İnşallah fiyat artışı sürmez..

Tarih: 11 Şubat 2007, 12:50 - İp: 88.***.**6.46
kamuran76
kamuran76 (üye)
Kocaeli / Amatör

abi yapmayın etmeyın makıne alacaz ya zaten zar zor denklestırıyoruz parayı ben makınamı bukeyfotodan alacam. insallah onlarda boyle bır ıse kalkısmazlar

Tarih: 11 Şubat 2007, 13:13 - İp: 81.***.**6.88
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Siteye az önce üye oldum. Kasım, Aralık ayından beri siteyi takip ediyorum. Olympus E500, Canon EOS400, Sony A100 derken, uygun fiyata D80 buldum ama K10 D'nin fiyat/performans durumu beni çok etkiledi, ayrıca body kalitesi de yatsınamaz bir gerçek. Gelişmiş titreşim önleme özelliği de cabası. Henüz makineyi alamadım ama Türkiye'de makine hem zor bulunuyor hem de fiyatı artıyor, Sony ise fiyatını düşürüyor. A100'e yönelmeler başlayacaktır diye düşünüyorum.

Tarih: 11 Şubat 2007, 13:44 - İp: 85.***.**1.111
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

a100 iyiye gidiyor. 4gb tripod dahil seti 1700ytl ye garantili alanlar var.

neyse, fotoğraf yükleyelim biraz da..

Tarih: 11 Şubat 2007, 13:50 - İp: 88.***.**7.175
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

#sdtyrdkn' tarafından 11.02.2007 14:05:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Şubat 2007, 13:53 - İp: 88.***.**7.175
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Türkiyede Nikon ne kadar oranda kazık fiyatla satılıyorsa Pentax da aynı oranda kazık atmaktadır USA ya göre.

Sadece Canon da bu kazık oranı ciddi artmaktadır.

Yani Karfo ne kadar karla satıyorsa, Bükey de aynı oranda karla satmaktadır.

Şunu diyebilirsiniz K10D/K100D hesaplı makinedir. Evet o olabilir. Ama Bükey fotoğrafçılık bu ülkede pentax ı ucuza satmamaktadır. En azından karfo ile aynı oranda fiyat bindirerek satmaktadır. İsteyen amazon.com la TR deki fiyatları kıyaslasın. K10D ile D80 de USA/TR oranı yaklaşık aynıdır.

Erkayalarda ise olayın çapı değişmektedir ve ciddi giydirmektedir fiyatlara canonda.

Tarih: 11 Şubat 2007, 14:35 - İp: 85.***.**4.71
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Serbes,
D80 ile K10D ABD'de aynı fiyata satılıyor. Türkiye'de ise belirgin bir fark yok mu?

Tarih: 11 Şubat 2007, 15:20 - İp: 193.***.**2.10
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Sn.Drtamer,

Aşağıdaki linkte ben bu kıyaslamayı yapmıştım. Amazon.com ve Metrofotograf fiyatlarını baz alarak. Belki daha ucuz veya daha pahalı yerler bulunabilir. Piyasayı bilmediğim için bu iki bilinen yeri baz almıştım.

http://www.dijitalfokus.com/yeni/showthread.php?t=113&page=5

Amazon fiyatları: K10D= 854$ D80= 924$ Body fiyatları.

Oran : D80/K10D = 1.082

Metro fotoğraf Türkiye fiyatları:

K10D= 1.732 YTL D80=1.880 YTL Body fiyatları

Oran : 1.085

#serbes' tarafından 11.02.2007 15:31:13 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Şubat 2007, 15:28 - İp: 85.***.**4.71