netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Erex açıklama için sağol.Bende seninle aynı fikirdeyim.
Canon-Nikon'un en büyük artıları dünya çapında fotoğrafla ilgilenen yada ilgilenmeyen birçok kişinin kulak aşinalığı olması bu isimlere.
Ama böyle giderse,ellerine geçen büyük kozu kaybedecekler.
Artık toplumumuz bilinçlenmeye başladı.Fiyat/performans oranı diye birşey var.

Tarih: 14 Şubat 2007, 16:01 - İp: 81.***.**6.7
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

fotokritike de ekledim fotoğrafı.

Tarih: 14 Şubat 2007, 16:08 - İp: 88.***.**7.175
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

cem abi havanın kapalı olmasına rağmen gittiniz demek. e fena değil fotoğraflar. ben de bir türlü gidemedim şuraya.. meraklıyım..

Tarih: 14 Şubat 2007, 16:27 - İp: 88.***.**7.175
ahmet79
ahmet79 (üye)
Antalya / Amatör

cfiliz ve sdtyrdkn yüklediğiniz resimler çok iyiler,çok beğendim.kutlarım ikinizide..iyi çalışmalar.

Tarih: 14 Şubat 2007, 16:34 - İp: 88.***.**1.65
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Kıvanç,

Bu sayfada fotografçı Gary Friedman ile yapılmış bir röprotaj var :

tıklayınız : Minolta Evangelist Gary Friedman

Orada "Neden Minolta hiç ciddiye alınmaz?" şeklinde bir soru var. (Bana sorarsanız, aynı soru Pentax için de sorulabilir) Gary Friedman'ın verdiği cevap sanırım herşeyi açıklıyor:

Bunun sebebinin daha çok kapitalizmin gerçekleriyle de desteklenen dini şartlanmalar olduğunu düşünüyorum. Kapitalist düzende, en iyi ürünün en büyük pazar payını kaptığı doğru DEĞİLDİR. Eğer bu doğru olsaydı, Apple Macintosh bütün dünya pazarını kapmış, McDonalds, Tandy Elektronik ve General Motor'un çoktan kapıya kilit vurmuş olması gerekirdi. Eğer bu doğru olsaydı, Minolta XK/XK motorlu ve sonrasında Dynax 9000 modelleriyle profesyonel fotografçıları kazanmış olmalıydı, her iki model de zamanlarının en iyi makineleriydi.

Ama hayır, insanlar en iyi ürünü almazlar, insanlar en güvenilir olanı alırlar, ki bu da çoğunlukla başka herkes neyi almışsa ise, onu almaktır. Moda endüstrisi bunu çok iyi bilir, vasat ürünleriyle pazar payının çoğunu kapan şirketler de bunu çok iyi bilir. (mesela Microsoft)
( Bu konu hakkında O'Reilly and Associates (yayıncı şirket) için bir kitap yazıyorum. Bize kapitalizmin nasıl işlediği hakkında anaokulunda yalan söylendi.) "

Tarih: 14 Şubat 2007, 16:47 - İp: 88.***.**9.186
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

teşekkürler kees. son fotoğrafımda (sayfa 119) biraz ps müdehalesi var, belirteyim.
EXIF:
ASA 200
Diyafram 8
Perde Hızı 1/15

adını da kıvrıl ve açıl koydum.

Tarih: 14 Şubat 2007, 17:16 - İp: 88.***.**7.175
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma 105 2.8 macro test
bu test bükey foto stüdyoda yapilmıştır...

Tarih: 14 Şubat 2007, 20:17 - İp: 85.***.**3.240
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Antika o fotoğrafçı ne de güzel açıklamış.Şu güven denen olay çok önemli.Bilhassa elektronik ürünlerde.Ben Canon ve Nikon'un yaygınlığını avantaj olarak görüyorum,bu avantajı Pentax firması fiyat/performans oranı ile kendi lehlerine çeviriyorlar.
Canon 350D şu an kit olarak 1000 ytl 12 saksitli fiyatı olsa,süper olur.Ya da 1500 ytl'ye D80 kit olarak.Bu makinaların ederleri bu,eğer ki K10D'yi baz alırsak.

KM o kadar güvenmiyorum,bazı lensleri Canon ve Nikon'un lenslerine nal toplatır fiyatlarına bakılacak olunursa.Onun yerine pentax tercihimdir.Ama pentaxında pahalı lensleri yok değil.

Ya aslında hepsi biz öğrencilerin bütçesini aşıyor,demekki DSLR işi,para işi

Tarih: 14 Şubat 2007, 23:48 - İp: 85.***.**8.81
dega
dega (üye)
Ankara / Amatör

Herkesin affına sığınarak bir sorum daha olacak.

Makine fotoğrafları numaralandırırken her seferinde 0001'den başlıyor. En son kalan numaradan devam etmesini sağlayabilir miyim? Böylelikle makinede toplam kaç fotoğraf çekildiğini de görebilirim, değil mi?

Tarih: 15 Şubat 2007, 00:11 - İp: 85.***.**6.28
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar dün gece cd ler ile oynadım biraz.Bakın bakalım beğenecek misiniz

Tarih: 15 Şubat 2007, 09:36 - İp: 81.***.**8.226