netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Erex ben asıl Canon ve Nikon firmalarının çıkartacağı makinayı merak ediyorum.Pentax'ı küçümsemelerinin ceremesini çekiyorlar.Yeni makinalar başarılı olacaktır ama hangi özellikler ile piyasaya giriş yapacaklar o meçhul??

Tarih: 13 Şubat 2007, 22:00 - İp: 85.***.**7.226
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili K10D sahipleri şuraya cektiginiz yeni fotolarınızdan birkaçtanesini koysanızda ortalık şenlense biraz bizde kedinin ciğere baktıgı gibi bir baksak

Tarih: 13 Şubat 2007, 22:32 - İp: 85.***.**4.34
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili kıvanç
benim daha önceki yazılarımdan birinde k10 d ye ilk elime aldığımda aşık olduğumu sadece 5d veya d2xs iledeğişebileceğimi)vs yazmıştım

YAŞASIN K10 D KARDEŞLİĞİ

#thegood' tarafından 13.02.2007 22:55:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Şubat 2007, 22:54 - İp: 85.***.**3.240
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Yavuz bey size sonuna kadar katılıyorum.Elinizdeki makinanın kıymetini bilin.
HDR çalışmalarınızı merakla bekliyorum.

Tarih: 13 Şubat 2007, 23:34 - İp: 85.***.**7.226
dega
dega (üye)
Ankara / Amatör

Çok teşekkürler Sayın "hisli" ve Yavuz Bey,

İçimi rahatlattınız. Hayatımda aldığım en pahalı şeylerden biri olan makinemin bozuk olduğunu düşünmek, beni çok korkuttu. Hele bozduğumu düşünmek

Estağfurullah Yavuz Bey,

Makineyi tanımaya çalışıyorum dediğiniz gibi. Çok mesai harcamam lazım. Fotoğraflarınızı fotokritikten de zevkle takip ediyorum. Orda nickim papillon. Umarım sizin kadar güzel fotoğraflar çekmeyi öğrenirim bir gün.

Tekrar teşekkürler,

Tarih: 13 Şubat 2007, 23:43 - İp: 85.***.**6.28
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Osmanlı,
1970 leden beri Nikon-Canon rekabetini takip etmeye çalışıyorum.
Bildiğim Canon, Nikon' un tek fabrikada yapılan üretime karşılık 109 ayrı fabrikada yapılan parçaları birleştirmek yoluyla yarı hatta 1/3 fiyatına aynı kalitede makinayı üretmesiyle rekabeti başlattı. Nikon bunun üzerine lens kalitesiyle rakiplerinden ayrışmaya çalıştı ve hala öyle devam ediyor. Tabi şirketler büyüdükçe pazarlama stratejileri de değişiyor. Her ikisi de marka bağımlılığı yaratmaya çalışıyorlar. Bu arada iyi ürünler de geliştirmiş oluyorlar tabiki.
Ancak gerçek fark yaratan gelişimler hep diğer markalardan geliyor, çünki onlar büyük pazara girmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla yenilikler de onlardan geliyor. Örnek FPS yi ilk artıranlar bu markalar değil, iki boyutta Shake Reduction u Minolta ilk geliştirdi (şimdi Sony satın aldı), 3 boyutlusunu ise Pentax. Ve her ikiside patent aldı (yani Canon ve Nikon un yeni bir Shake Reduction teknolojisi bulmaları gerekiyor ki çok zor). En iyi CCD sensor ü Sony yapıyor, CMOS sensor ü Canon değil Sigma geliştirdi.

Canon ve Nikon tarafından yaratıldığına inandığım "pixel peeping" piksel merakı, yüksek ISO da düşük noise modası fotoğrafta detayların ikinci plana atılamsına sebep oldu. Full Frame haricindeki Canon ve Nikon' larda daha az noise için daha az detaya razı olunuyor.

Benim nacizane kanım, Canon-Nikon cephesinde "benim sensor üm/lensim/pikselim seninkini döver" şeklindeki rekabet devam edecek, ancak gerçek yenilikler ve iyileştirmeler diğer firmalardan özellikle Pentax ve Sony (Minolta mühendisliğini satın aldığından dolayı) den gelecek.

Fazla uzun bir yorum oldu kusura bakma.

Sevgiler.

#erex' tarafından 14.02.2007 02:07:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Şubat 2007, 02:03 - İp: 81.***.**6.253
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

#erex' tarafından 14.02.2007 11:53:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Şubat 2007, 02:13 - İp: 81.***.**6.253
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

dtamer,fhakguder k10d pili ile ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Peki bahsettiğiniz pili orjinal ya da yan sanyi nereden alabilirim?

Tarih: 14 Şubat 2007, 09:06 - İp: 81.***.**8.226
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

[

#thegood' tarafından 14.02.2007 09:28:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Şubat 2007, 09:15 - İp: 213.***.**9.82
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Benden de iki fotoğraf... Pazar günkü kısa Gölyazı gezimizden

İkisinde de Sharpness +3

F/8
80mm
1/180
ISO 100

F/6.7
80mm
1/90
ISO 100
exp comp. +1

#cfiliz' tarafından 14.02.2007 12:02:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Şubat 2007, 11:59 - İp: 213.***.**6.250