Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
K10d için yedek pil sanırım bükey e gelmiyecek bir türlü.Dpreview da bir kaç kişi koika minoltanın ve nikonun bağzı modellerindeki bir pilin k10d ye de uyduğunu yazmışBu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.
ebay'den K10D ile uyumlu muadil bir pil siparişi verdim geçen gün.. ama bilmiyorum ne zamana gelecek.. ya da gelecek mi
Minolta NP-400 modeliydi fiyatı da 40 YTL civarında orijinali.
Evet, Minolta NP-400 doğrudur. Ben Minolta A1 in pillerini kullanıyorum. sadece 120 mAh daha düşük amperi var, bu da sanırım 50 kare daha az çekim demek oluyor ki, hiç önemli değil bence.
saygılar.
NP-400: 7.4V, 1500 mAh
D-LI50: 7.4V, 1620mAh
"Evet, Minolta NP-400 doğrudur. Ben Minolta A1 in pillerini kullanıyorum. sadece 120 mAh daha düşük amperi var, bu da sanırım 50 kare daha az çekim demek oluyor ki, hiç önemli değil bence."
Erex,peki K10D nin şarj aletiyle şarj oluyormu np400?
Merhaba,
Ben de internette özellikle bu forumda okuduklarımla karar verip bir K10D aldım geçen cuma günü. Henüz tanımaya çalışıyoum makineyi. İlk DSLR'ım olduğu için öğrenecek daha çok şeyim var.
Bu arada canımı sıkan bir şey oldu. Onu danışmak istiyorum. Dün gece pc başında iken klavyenin bir fotoğrafını deneyim dedim. Notebook kullanıyorum ve o an monitör açıktı. Green mod da idi makine. Netlemek için deklanşöre yarım bastığımda flaşı aç dedi, açtım. Objektifim 18-55 kit lens, ama o an hangi değerde olduğunu hatırlamıyorum. Ama zoomlamıştım sanırım. Tam olarak netleyemedi, yani o güzel altıgen işareti yanıp sönüyordu vizörde . Ben deklanşöre tam bastığımda flaştan tiz bir ses geldi ve patlamadı, ancak titrek bir ışık geldi. Fotoğrafı da çekmedi. Ses bir cihazda elektrik kaçağı olunca çıkan sese benziyordu.
Tüm cehaletimle ortalığı ayağa kaldırmadan size danışayım dedim. Normal midir bu?
Bu arada makinemin pilinin ilk şarjı 1 saat kadar sürdü. Çıkarıp tekrar taktım fişie, ışık söndü hemen. Bu ne demek?
Hamiş: Yukarıda yazılanlarda görülecek her türlü kavram kargaşası cahilliğime verilebilir.
fhakguder,
NP-400 leri K10d nin şarj cihazında şarj ediyorum.
problem yok.
@dega, pentax`lar los isik durumlarinda flas isigini netlemeye yardimci olmak icin kullaniyor. tam cakmadan tarif ettiginiz sekilde bir iki defa pir pir yaniyor flas ve makine netleme yapiyor. sanirim sizin durumunuzda minumum netleme mesafesinden daha yakindaydiniz, o yuzden netleme yapilamadi ve makine fotografi cekemedi.
#hisli' tarafından 13.02.2007 19:12:40 tarihinde düzenlendi.
Sevgili dega;
1-anlattığın problem değil.. flaş otofokusa yardımcı olmak için sinyal gönderebiliyor..
2-lütfen makinayı tam tanımadan ve kullanmaya alışmadan kendini üzme usta ellerde muhteşem fotolar çekiyor
3-ilk çektiğim fotolarımdan nefret ediyorum)
4-green moda pek güvenme benim en sevdiğim ''av'' öncelikli
ukalalık ettimse kusura bakma
saygılar..yavuz eryavuz
#thegood' tarafından 13.02.2007 19:18:40 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar bu akşam Adnan abi ve Can abi ile bir buluşma gerçekleştirdik.
Elime K10D+Sigma 10-20'yi aldım.Çok feci çook.
Kendi makinamı beğenmez oldum.
Sonra Can abi çantasından çıkardı A100+18-70mm kit'i.O da benim makinadan kat be kat üstün ama K10D'nin verdiği mükemmel hissi vermedi.Zamanında yine Adnan abi'nin test ettiği 30D+17-85mm IS USM lens ile beraber birkaç çekim yapıp incelemiştim.Ama yok da yok.
K10D'den aldığım duyguyu bana yaşatan(tabiki kullanım olarak değil-elde tutuş açısından) sadece Canon 5D olmuştu.
Bu 2 mkinayı şiddetle tavsiye ederim.
Merak ettiğim tek makina kaldı;D200
Ama gerekde yok.Bana gidecek makina K10D
Osmanlı,
gayet normal.
benim K10D yi eline alıp 5 dakika inceleyen Canon 30D ve Nikon D200 almış ahbaplarım "tüh be.. keşke ön yargılı olmayıp K10D yi de bir inceleseymişiz" dediler.
Sana da K10D yakışacaktır.
Gaza getirmeye çalışmıyorum, farklı beklentileri olan çok geniş bir kullanıcı yelpazesine hitab edebilen bir makina..
Bir de lens çeşitliliğini de body fiyat stratejisi ile zenginleştirse süper olacak..
saygılar.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1403022 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196814 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579520 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165706 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -