Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
öncelikle ilgine teşekkürler hamsiköy her ikiside sigma 17-70 ile çekildi.
günbatımının yatay karesi
37mm f4 1/180
Yanlışlıkla gündüz dışarıda 1600 ISO'da çekilmiş PEF kaydedilmiş fotoğraflarda Pentax Photo Laboratory yada başka bir program ile kumları kaldırıp fotoğrafı netleştirebilir miyim? Hani eski yırtık fotoğraflar bile scanner ile taranıp yeniden yapılabiliyor ya, bu niye olmasın?
hamsikoy ;
netlik için photoshop'da sharpen ile falan belki biraz etkileyebilirsin ama sana yetmeyecektir muhtemelen. iso için ise neatimage kullanabilirsin, gayet iyi çalışıyor.
umarım işine yarar
Dcrp k10d ve gx10 un örnek fotoğralarını 18-55 kit lens ile birlikte yayınladı.
Sonuç bana göre berbat.Kompak makinalardan daha iyi değil.Hatta belki bazılarından daha kötü.
Aynen a100 ün kit lensininki gibi.
pazarbey merhaba.Ben fotoğraf konusunda çok yeniyim ve sziler kadar bu işe vakit ayırma şansım henüz olmadı.Ama diğer bir hobby im olan hi-fi var ki ona çok ciddi zaman ve emek verdim.Bir bakış açısı getirmek için örnekleme yapıcam.Kaliteli müzik dinlemek için bir çok bileşeni bir araya getirip iyi bir sinerji oluşturmak zorunluluğu vardır ki bu bileşenleri bir araya getirmek hem ciddi zaman hm de ciddi bütçe işidir.En basitinden sinyal kablolarının sese olan etkisini kulaklarınla duysan inanamazsın.Bu hobby ile ilgilenenlere genel olarak AUDIOFİL deniyo ve ben dahil bu adamlar iyi bir sistem kurup müzik dinleyeyim diyerek yola çıkmalarına rağmen bir yanılgıya düşerler.Bir süre sonra müzik dinlemeyip aletleri dinlediklerini farkederler.Yani tek bir cd nin içinde kulaklarının alışık olduğu tek bir şarkıyı referans olarak belirleyip aynı şarkı üzerinde bir kabloyu değiştirip dinlerler,bir amfiyi değiştirip dinlerler,bir cd player ı hatta odayı değiştirip dinlerler
Bu aylarını bağzen yıllarını alır.Ama hoby ye girerken amaç edindikleri müzik dinlemek amacını atladıklarını farketmezler.
Şimdi bunu bizzat yaşamış biri olarak,fotoğrafa merak sardığım gün kendi kendime dedim ki"bu işi iyi bilenlere sorucamibir karar vericem ve fotoğraf çekmeye başlıyacağım."
Bu yüzden bu siteye geldim.Siz değerli üstadlara günlerce fikirlerini sordum ve sonunda K10d aldım ve keyifle de fotoğraf çekiyorum.Belki çektiklerim şu anda çok acemice ama zamanımı hep daha iyisini yapabilmek adına araştırarak ve denemeler yapark geçiriyorum.
Amacım ukalalık etmek değil ama bence k10d iyi mi kötü mü ya da adamın birinin çektiği fotoğraflar ı beğendim beğenmedim ile zaman kaybetmek yerine fotoğraf çekip bunu zevkini yakalamlıyız.Söylediklerimin tamamı kendimedir ve asla herhangi birini iğnelemek ya da eleştirmek amacı güdülmemiştir.
Selamlar.
Hah işte bizim durumumuzu en iyi açıklayan örnek.Bİzimkisi ne oluyor acaba fotofobimi.
Amati den alıntı:
"ve sonunda K10d aldım ve keyifle de fotoğraf çekiyorum.Belki çektiklerim şu anda çok acemice ama zamanımı hep daha iyisini yapabilmek adına araştırarak ve denemeler yapark geçiriyorum.
Amacım ukalalık etmek değil ama bence k10d iyi mi kötü mü ya da adamın birinin çektiği fotoğraflar ı beğendim beğenmedim ile zaman kaybetmek yerine fotoğraf çekip bunu zevkini yakalamalıyız."
Kesinlikle katılıyorum...
Yaşamdan keyif almanın bakış açısını çok doğru zeminde yakaladığınızı düşünüyorum.
Arkadaşlar merhaba,
Amati valla yine bitirmişsin olayı, son noktayı koydun birader. İnşallah ben de en kısa zamanda makinemi alır bu keyifi paylaşırım. Yalnız benim bir sorum olacak K10 D'deki titreşim önleme özelliği yakın mesafeden çalışıyor mu? Zira bu özellik makro çekimlerde çok önemli. Eeee sen de makro Amati olarak bunu denemişsindir sanırım ya da deneyen var mı? A100'de bunu sayın Ocaklılar 5cm mesafeden denemiş ve çalıştığını yazmıştı. Dadanagast'ta dprewiev ve K10 D kullanım kılavuzundan okuduğu kadarıyla 120 cm'den işlediği yönünde okumuştu sanırım
Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198614 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582020 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0195803 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -