asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

K10dyi Bugün Aldım

Bugün makinayı aldım yardımcı olan herkese teşekkürler ayın 10unda gelecekmiş ama

Tarih: 28 Kasım 2006, 19:10 - İp: 88.***.**8.11
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Adnan abiden rica ediyorum bu benim açtığım konuyu kapatsın silsin yok etsin okudukça moralim bozuluyor hiç böyle bir sonuç beklemiyordum makinadan artık bişey yazmayacağım.

Tarih: 16 Aralık 2006, 13:05 - İp: 88.***.**8.0
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

asinan bence canını sıkma sen o makınayı istemıs ve begenmıssın emınım raw formatta cok basarılı sonuclarda elde ediceksin bu makına hala amator duzeyde ilgileniyorsan iyi bir fotografmakınası o yuzden canını sıkma der ve fotograf cekerek keyfıne var derim

Tarih: 16 Aralık 2006, 13:08 - İp: 85.***.**9.71
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

asinan diğer topicte verdiğim linki inceledinmi? adam aynı şartlarda JPG ve RAW çekmiş aralarındaki fark belli belirsiz hemde dpreview incelemesinden sonra yapmış. Bu işte bir bit yeniği var anlamadım gitti. neyse..

JPG - RAW testi

Tarih: 16 Aralık 2006, 13:26 - İp: 85.***.**9.117
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

acemi38, sana katılıyorum. Gönderdiğin linkteki foto'larda bu tartışma açısından oldukça önemli..

Ben orada 100% crop'ta hiç de keskinliği olmayan foto görmüyorum. Tabii bu şahsi fikrim..

Dediğin gibi bir bityeniği var bu işte.. Bu kadar ciddi bir hata olsa popphoto.com incelemesinde de ortaya çıkmasını bekleriz aslında..

Tarih: 16 Aralık 2006, 13:47 - İp: 213.***.**6.250
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

dpreview'da yapılan o kadar taraflı bir incelemede bile (bkz. dpreview forumlarında kullanıcıların phil'e 'giydirmeleri') aşağıdaki olumlu yönler listelenmiş.

Smooth clean images with good color and tone, not as crisp as we would like
Robust body with dust and weather seals, high build quality
Accurate and fast auto-focus
Unique exposure modes; sensitivity, shutter/aperture priority, hyper program
Selectable program lines; Normal, Hi speed, Depth and MTF (lens sharpness)
Good range of image parameter adjustment (-5 to +5 for each)
Dedicated RAW button a useful addition
Selectable RAW format (PEF or DNG)
Unlimited continuous shooting in JPEG mode
Occasionally useful 'digital preview' allows you to take a test shot which isn't saved
User definable Auto ISO (set minimum and maximum ISO)
Good built-in flash metering
Large and bright Pentaprism viewfinder (0.95x magnification)
In-camera Shake Reduction system offers some advantage in low light
Dust reduction by anti-static coating and optional sensor 'shake'
Mirror lock-up implemented as part of the self-timer
Function menu for quick access to important settings (although hard buttons are better)
Large, bright and high resolution LCD monitor
Good battery life from high capacity Lithium-Ion rechargeable
Proper hinged doors covering the connectors (not the cheap rubber bungs)
In-camera RAW development and image retouching (B&W, Sepia, Soft etc.)
USB 2.0 Hi-Speed interface (with mass storage device driver)
Value for money

Tarih: 16 Aralık 2006, 14:08 - İp: 213.***.**6.250
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Ne bileyim yanlış yere focus falan

Bu da tartışılan konulardan biri, şu duvar önünde duran şişe konusunda olduğu olduğu gibi..

P.S. Bir önceki model olan K100'yi alıp pişman olan / performansından memnun olmayan birine denk gelmedim bu forumda. K10D'den de bizler gibi kullanıcıların memnun olmaması biraz anlamsız geliyor. Siz ne dersiniz..?

#cfiliz' tarafından 16.12.2006 14:25:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Aralık 2006, 14:12 - İp: 213.***.**6.250
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

cfiliz kusura bakma ben senin ismini filiz sanmıştım.
Benim ingilizcem yok onları rica etsem türkçe yazabilirmisin.

Şimdi bu makinanın teknik özellikleri konusunda çok iyi olduğunu adnan abi ile ilker abi çok önceden söylemişti.
Resim kalitesinide görmemiz lazım demişlerdi.
Ben onların sözüne güvenirim.K10d testi bu sitede yapılıp resim kalitesi bakımından başarılı bulunmadan o makinayı almam.Alanlarda güle güle kullansınlar inşallah memnun kalırlar.

Tarih: 16 Aralık 2006, 14:23 - İp: 85.***.**6.84
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

kod arkadaşım verdiğim linkteki K10D fotolarında exif bilgileri mevcut. Acaba sen yanlışlıkla pentax *ist DS fotolarınam bakıyorsun veya crop laramık bakıyorsun?

Tarih: 16 Aralık 2006, 14:27 - İp: 85.***.**9.117
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar selam.

Öncelikle K100D testinin bittiğini söyliyeyim.Şuan galeriye konulacak fotoğrafları tamamlamaya çalışıyorum.Havalar kapalı gittiği için K100D ışık konusunda biraz şanssız.

K10D için Dpreview deki test sonuçlarına göre yorum yapmıyacağımı daha önce söylemiştim.Çünkü Dpreview deki sonuçlara göre bu makina kötü deyip sonra kendi yaptığım test te iyi çıkarsa tükürdüğümüzü yalamış oluruz.

Bizim sitedeki testin bir an önce yapılmasını ve benden bu makina hakkında görüş isteyen arkadaşlar bana özelden mesaj atmak yerine bu isteklerini artık bana değil Bükey fotoğrafçılığa yapsınlar.
Bükey fotoğrafçılık makinayı en erken ocak ayı sonlarına doğru gönderebileceğini bildirdi.Buna göre testin yayınlanması şubat sonunu bulur.Testi bekliyenlere buradan duyurmuş olayım.

Tarih: 16 Aralık 2006, 14:36 - İp: 85.***.**6.84
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

adnan bey a 100 hakkindaki en azından yorumlarınız nedir bi ip ucu verseydiniz

#golden' tarafından 16.12.2006 14:46:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Aralık 2006, 14:44 - İp: 85.***.**9.71