asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

K10dyi Bugün Aldım

Bugün makinayı aldım yardımcı olan herkese teşekkürler ayın 10unda gelecekmiş ama

Tarih: 28 Kasım 2006, 19:10 - İp: 88.***.**8.11
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

sinan kardeş k10d için başlarda encok ben destekledim seni
ama bu saatten sonra ısrar etmiycem çünkü makina eline ulaşmadan sen k10d den soğudunki buda önemli bir faktördür fotograf cekerken içine sinmeyen bir makina ile cekim yapmak ben senin gibi düşünmeye başlasaydım almazdım bunu yaşadığım için söylüyorum ama ben şu an s2 yi sattım ve rahatladım makinadamdan sogumuş ve fotograf cekmek bile istemiyordum şimdi maddi durumumdan dolayı k100d almayı planlıyorum 400d ve k100d yi ikisinide elime aldım ve 400d k100d den teknik olarak üstün olsada bana s2 izlenimi verdi ama k100d daha cok hosuma gitti ısındım belki 350/400d kullanan arkadaşlar bana kızıcak ben sadece bende bıraktıgı izlenimden bahsettim imkanım olsa k10d alırdım ama bundan sonraki hedefim inşallah k10d ben bir sitenin yapmış oldugu teste güvenerek makinayı kötülemem ama şu andan itibaren karar senin çünkü makina daha eline ulaşmadı değiştirme imkanın var en önemlisi içine sinmesidir

Tarih: 16 Aralık 2006, 21:16 - İp: 88.***.**7.220
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Phil'in testi kendi görüşlerini yansıtıyor ve dpreview'in forumlarında Phil'in inceleme yöntemleri, taraflı olduğu vs ile ilgili bir sürü başlık var.

Açıkçası K10D almaktan vazgeçmedim ve bu hafta elime geçeceği için sabırsızlanıyorum...

Tarih: 16 Aralık 2006, 21:34 - İp: 88.***.**1.209
cazip
cazip (üye)
İstanbul / Amatör

cfiliz zaten ben nikon iyidir demiyorum.nikon daha kalitelidirde demiyorum nikon ve canon yelpazeleri daha geniş slr olarak.pentax çok eski bir marka ama esas işi mercek olduğu için fotoğraf makinası yapıyor hemde çok kaliteli ama belli ölçüde sınırlıyor.konu kalite değil beklenti olarak k10d tam yerinde değil.biraz daha ısı kalitesi canon 30d gibi mesela ve 3200 iso da olmalıydı diyorum.

Tarih: 16 Aralık 2006, 22:07 - İp: 85.***.**3.26
winnerboy
winnerboy (üye)
Ankara / Amatör

bu konu foto kritikde de tartışılıyor.orda dpreview ahkında farklı görüşler var..

http://www.fotokritik.com/forum/forum.php?konu_id=39223

Tarih: 17 Aralık 2006, 20:24 - İp: 85.***.**0.32
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Orda konuşan Seçkin abi içimi çok rahatlattı. O söylüyorsa vardır bi bildiği. şimdi nerden çıkartıyorsun diyen olabilir. Ekipman listesine bakmanızı tavsiye ederim Bu arada benim 1 seçeneğim daha doğdu oturdum babamla konuştum bu testten sonra d80 alma ihtimalimde var.

Tarih: 17 Aralık 2006, 21:24 - İp: 88.***.**6.151
winnerboy
winnerboy (üye)
Ankara / Amatör

asinan siparişini iptal mi ettirdin.bide k10dan vazgecme nedenin sadece jpeg formattaki resimlerin soft olması mı??yoksa objektif ve ekipmanın türkiyede az olması mı??

Tarih: 17 Aralık 2006, 21:53 - İp: 85.***.**0.32
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Beyler kim ne derse desin makina harika, ben makina gelir gelmez kesinlikle almayı düşünüyorum. dpreview gibi canon yanlısı bir sitede bile makinanın raw çıktıları D200 den bile fazla detay veriyor diyor.

En kötü ihtimallerden bahsediyorum, diyelimki makinanın jpg görüntüsü çok berbat (bu makina yaklaşık 1 aydır piyasada sürüsüyle jpg çıktısı gördük) o zaman raw çekerim fotoları, haa nolur 2gb lık sd karta 600 foto değilde 250 - 300 foto çekerim, ama neticede elimde en az D200 ayarında fotolar olur.

asinan arkadaşım son karar tabiiki senin, ama yerinde olsam vazgeçmezdim.

Tarih: 17 Aralık 2006, 22:03 - İp: 85.***.**5.65
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Objektif ve ekipman az değil bence pentaxın istediğin modelini getiririz dedi bükey fotoğrafçılık ayrıca sigmada var. Pentax digital slr piyasasında bu gibi atılımlar yapmaya devam ederse bence tamron ve tokina gibi diğer kaliteli objektif firmalarıda pentaxa uyumlulukta ilerleme göstereceklerdir. Siparişimi iptal ettirmedim geldiği gün kanım ısınırsa alırım ısınmazsa d80 alırım zaten parayı verdik elden çıktı bikere

Tarih: 17 Aralık 2006, 22:06 - İp: 88.***.**6.151
winnerboy
winnerboy (üye)
Ankara / Amatör

hayırlısı olsun artık ama eğer devamlı jpeg cekiceksen o zmana d80 düşünebilirsin.Ama eğer raw cekiceksen(pentaxın rawı d80,400d gibi rakiplerinden aşağı kalır yanı yak hatta 30d kadar kaliteli görünüyor)ekstradan sd kart alman lası m hatta hızlı yazan bi kart(devamlı cekim için).ama herkesin dediği body kalitesi d80 den iyi bence buda önemli.

Mesela d200 resim kalitesi cok iyi değildir rakiplerine göre ama body kalitesi herkezin dilindedir..

Tarih: 17 Aralık 2006, 22:27 - İp: 85.***.**0.32
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, K10D yi bir dpreview incelemesine kurban etmemek gerekir. K10D çok iyi bir üründür demiyorum, henüz incelemedim. Ama dpreview dışında diğer incelemeleride sağlıklı yorumnlamak lazım ve biraz daha bekleyip kullanıcı tepkilerini görmek gerekir.

Ben bir basın çalışanıyım. K10D ülkemize geldiğinde bize de bir adet incelemek amacıyla gelecek. Yapacağım incelemeyi www.fotoseli.com adresine aktarıcağım. Elimden geldiği kadar bu makineyi almayı düşünenlere tarfasız bir şekilde yardımcı olmaya çalışacağım.

Yinde de son kararınızı vermek için Adnan ın yapacağı detaylı incelemeyi bekleyin. Adnan ın tarafıszlığından ve dürüstlüğünden hiç şüphemiz yok. En doğru sonucun Adnan ın yapacağı inceleme sonrası çıkacağını düşünüyorum.

Tarih: 17 Aralık 2006, 23:28 - İp: 85.***.**1.254