Fotoğrafçılık Forumları
K10dyi Bugün Aldım
Bugün makinayı aldım yardımcı olan herkese teşekkürler ayın 10unda gelecekmiş ama
Şu başlığa da bir bakmanızda fayda var...
Aynı sahnenin K10D, D80, A100 ve 400D ile çekilmiş fotoları mevcut. Özellikle Dynamic Range konusunda K10D'nin üstünlüğü bariz olarak görülebiliyor..
linki eklemeyi unutmuşum
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1036&message=21278833
Bu arada, bir fransız dergisindeki habere göre, 2007 başında Pentax'ın yayınlayacağı firmware ile wireless flash özelliği de ilave edilecekmiş
#cfiliz' tarafından 16.12.2006 14:57:33 tarihinde düzenlendi.
Golden selam.
Sony A100 testi: Sony makinayı şuana kadar test için gönderdiği yerlere 2-3 gün ,en fazla da 1 haftalığına vermiş.
Bu makina bize de 1 haftalığına verilmek istendi ve ben bunu kabul etmedim.
Bir haftanın iki günü kargoda geçecek bende 5 günde test yapıp burada insanlara bu makina hakkında yorumda bulunacağım.
Ben böyle bir şey yapmam.
İstanbul görüşmemizde ki yanımda Fikret beyde vardı bize aynen bu söylendi.Türkiyede yapılan A100 testleri hep 2-3 günlük testlermiş.Artık bu testlere güvenip te makina almak konusunda karar sizin.
A100 ü bir arkadaşımdan 10 günlüğüne alıp inceleme fırsatım oldu.
Bu kaba taslak incelemede vardığım sonuç makinanın otomatik beyaz ayarında düşük ışık koşullarında hata yaptığını gördüm.Testi okuduğunuzda göreceksiniz K100d nin de benzer bir sorunu var.
A100 de bir de 400 iso dan başlıyan noise problemi var.Onun haricinde 10 günde başka bir sorun göremedim.
cfiliz haklısın hem Dynamic Range konusunda başarılı hemde en keskin fotoyu vermiş.
Merakla bu makineyi bekliyordum.Bu reviewdan sonra kafam karıştı.Amazon 1069 usd ye eos30d satıyor.Bir arkadaşıma abd getirtip burada lenslere yatırım yapacağım sanırım.İyi lenslerim olsun ileride 30d yi değiştiririm.Ama pentaxla kardeş oluruz gibi gelmeye başladı
Selam,
Kod, K100D ile K10D arasında çözünürlükle ilgili bir önceki sayfada verdiğin örneklerde, K100D'nin daha iyi olması mümkün değil yanındaki rakamlara göre çözünürlüğü değerlendirmek gerekir.
Sinan,
Sonuçlar gerçekten de JPEG için çok içaçıcı değil. RAW tamam ama onu da çekim sonrası JPEGe çevirmek için zaman gerekiyor. Bu keskinlik problemini Adnan bey ve Dada söylemişlerdi de bu derecede bir problemi ben de beklemiyordum. Ancak konuştuğumuz konular çok ileri ayrıntılar ve %100 büyütmelerde farkedilebilen şeyler. Fakat insan almışken en iyisini almak istiyor. Firmware yenileme ile bu algoritmeyı da geliştirebilirle mi bilemiyorum. Oysaki kağıt üstünde özellikler bakımından en iyi ve uygun makinayı sunan pentax dı.
Makina içine sinmediyse ki bu kadar yazıdan sonra biraz zor, verdiğin ya da vereceğin para ile K100D+sigma 17-70+ Sigma 70-300 apo macro alabilirsin. zaten pentax da sigma ile anlaşarak bu imkanı sağlayacağını belirtmişti. Ya da diğer makinaları satıyorsa öncelikle D80 veya A100+çift lens düşünülebilir.
Gerçekten ben de herkes gibi hayal kırıklığına uğramış durumdayım. Makinayla ilgili kağıtüstü özellikleri son sözü söylemek mümkün değil. Çünkü asıl amaç iyi ve keyifli bir kullanımla fotograf çekmek.
tamer
+ Bence hala Adnan Bey'in sonuçlarını beklemek en iyi yol.
#drtamer' tarafından 16.12.2006 15:42:01 tarihinde düzenlendi.
kod arkadaşım sen yine yanlış anladın herhalde cfiliz verdiği linkteki fotolara bakarak Dynamic Range konusunda başarılı demiş. Gerçektende öyle. fotoğraflara baktıysan seninde aksini söyleyeceğini sanmıyorum.
Arkadaşlar bu vatandaş bi soru sormuş.
Soru şu hangisi PEF(RAW), DNG(RAW) ve JPG.
Bi yardımcı olalım sevaptır.
Bence sol alttaki. ya sizce.
Edit:Cevaplar sondaki 2 resimde aranacak.
HANGİSİ JPG?
#acemi38' tarafından 16.12.2006 17:29:33 tarihinde düzenlendi.
kod aynı kişi yukardaki fotolarını üzüm, kuş, manzara vs.. raw çekmiş sonra jpg formatına çevirmiş, malum resimlerin kalitesi ortada, demekki vatandaş işi bilen birisi yani az sıkıştırıldığında kalitenin yüksek çok sıkıştırıldığında düşük olacağını bilen birisi, onun için raw işleme konusunda diyecek birşeyimiz olamaz. Ama aşağıdaki raw, jpg test fotoğraflarında kasıtlı olarak raw dosyalarını jpg'e uydurmak için düşük işlediyse tabiiki bişey diyemeyiz.
cfiliz'in verdiği linkteki fotolarda evet 16-45 lens kullanılmış ve bariz fark var. eğer makinanın keskinlik konusunda bir problemi olsaydı aynı problem bu lenstede yaşanmazmıydı.?
Seni kimsenin pentax düşmanı göreceğini sanmıyorum (en azından ben) burda gözlemlerimizi paylaşıyoruz, gözümüzden kaçan küçük bir ayrıntının bazen çok önemi olabiliyor. Sabah sabah benimde moralim bozulmuştu ama yavaş yavaş kendime geliyorum kendime geldikçede daha sağlıklı düşünüyorum. Aklım yine K10D diyor..
arkadaşlar makinanın ıso 100 performansı zaten önemli değil önemli olan iç mekanlarda flaşsız yüksek ıso performansı.bana göre sınıfında iyi ama fiyatı yüksek şu anda.beklentileri karşılayacak bir makina değil açıkçası,zaten olması mucize olurdu.siz sanıyormusunuz pentax kendi kendi isteği ile en iyi makinayı üretebilecek.hayır yapamaz bu yüzden vasat bir 10 mp lik makina yaptı.kendini bile aşamadı.makina canon 400d ayarında
fakat artısı titreşim özelliği su geçirmezliği bence önemli değil çünkü kimse makinasını suya sokacak değil.ben bu sene olympus e500 ve pana fz 50 alarak hayal kırıklığı yaşadım.bana sorarsanız esas bombaları seneyene göreceğiz derim.şu anda k10 d performansına göre pahalı bir makina.boşuna kendimizi harab ediyoruz bu adamlar bize teknolojiyi gıdım gıdım verecekler.
birde merak ediyorum aras fotoda bu makina satılıyor,stokta var gözüküyor,nasıl oluyorda asinan arkadaşımız kendi ithalatçısından hala alamıyor.
birde merak ediyorum aras fotoda bu makina satılıyor,stokta var gözüküyor,nasıl oluyorda asinan arkadaşımız kendi ithalatçısından hala alamıyor.
Arasfoto ile geçen gün konuştum, stokta görünüyor olması benim de dikkatimi çekti. Cevapları da "3-4 gün içinde kargoya verebiliriz" şeklinde oldu. Yani ayın 19'undan sonra.. Sonuçta herkes aslında gümrükteki aynı mallardan bahsediyor.
cazip, makina performansına göre hiç de pahalı değil. Eminim Nikon aynı makinayı üretseydi US satış fiyatı $1500'de az olmazdı.
acemi38'in gönderdiği foto.lar sizce keskin değil mi arkadaşlar??
İlgili olabilecek konular
-
Nikon D5500 + 18-55 Vr Iı Aldım.
16 Haz. 2016, 16:26 mehmet2106
0222716 Haz. 2016, 16:26
mehmet2106 -
-
Bu Kameralar Arasında Kararsız Kaldım Yardım
14 Mar. 2016, 18:14 bustaseo
1168219 Mar. 2016, 20:07
mete007 -
Cc Sürümünü Aldım Dosyaları Birleştiriyor