Fotoğrafçılık Forumları
K10dyi Bugün Aldım
Bugün makinayı aldım yardımcı olan herkese teşekkürler ayın 10unda gelecekmiş ama
Tolga abi tabiki Adnan abinin dürüstlüğünden benimde şüphem yok ama Adnan abi testi bitirene kadar ben makinayı eskitirim Çünkü ben 20 gün önce ücretini yatırdım yani K10d geldiği gün ya alıcam ya başka bir marka alıcam yani bekleme şansım yok
asinan,
Öncelikle kimsenin üzülmesini istemem. Alacağınız üründe arayacağınız en büyük özelliklerden biriside o ürünün içinize sinmesi. Eğer K10D den soğuduğunuzu düşünüyorsanız. Nikon D80 in de iyi bir altarnetif olduğunu söyleyebilirim.
Arkadaşlar şu siteye mutlaka bir bakın. Gerçi Kore sitesi, Samsung GX-10 (Pentax K10D muadili) için taraflı olabilirler ama fotograflar birinci sınıf.
işte burası
Teşekkürler drtamer.Bu makine bu fotoları çekiyor ise ben bu phill denen adamı kesin yanlı bulmaya başladım.Ben de k10d geldiği gün almaya karar verdim.Selamlar.
Piyasada büyük bir rant kavgası var ve kime inanacağımızı bilemiyoruz. Yanlımı yansız mı nereden bilebileceğiz ki. Artık içimize sinmişse bir yerden sonra hiç bir şeyin bizi kararımızdan döndürmemesi gerekir. Yoksa kararsızlıktan ellerimiz hep boş kalır...
Phil'in Canoncu, Nikocu olduğu artık iyice resmileşti. Adam Sony'nin Nikon D200den daha net fotoğraf çektiğini itiraf etmemek için kendi sitesinde kırk takla atıyordu!
Sony'nin giriş seviyesi makinesi 30D'den de D200'den de daha fazla detay veriyor dememek için bir sürü kelime oyunu yaptı A100 testinde...
arkadaşlar sadece phil değil adnan ve dada da aynı şeyleri söylediler. o yüzden sonuçtan emin olamıyorum.
aşağıdki linkte sayfanın sonundaki örnekte gerçekten de jpeg keskinliği rawdan çok geride.
görüşlerinizi belirtin.
http://pixinfo.com/cikkek/pentax_k10d.6
canon ya da nikoncu olduğunu sanmıyorum. sonuçta 7,5 puanı hak eden makineye 8,5 verse(sadece bir varsayım öyledir demiyorum) çok mu iyi iş yapmış olacak?
aksi doğru olamaz mı? yani makine belki de 7,5 puanı bile hak etmiyor, ama diğer özellikleri çok iyi olunca 7,5 yapayım hiç olmazsa demiş olamaz mı? okulda 6,5' tan 7 verirdi hocalar. belki de öyle bir durum var.
sonuçta hata bu testi yapan adamda mı? yoksa makine daha piyasaya bile çıkmadan ''süper bir makine geliyor, d200 'den daha iyi, ortalığı kasıp kavuracak'' diyenlerde mi? yoksa makine piyasaya çıktığı gün sipariş verenlerde mi?
sonuçta 1-2 ay içinde durum netleşir, nedir ne değildir hep birlikte görürürz.
k100d neden çok sevildi? fiyat performans denen büyülü oranı mükemmel bir şekilde yakalıyordu çünkü. aynı şeyi k10d için söyleyebilir miyiz? türkiye de alfa100'den, d80'den ve eos400 'den daha pahalı.
(not:makine için belirttiklerimden daha kötüdür ya da iyidir demiyorum ama bir gerçek var, daha ucuza alfa100' ü iki lensle beraber alabilirsiniz.)
Peki arkadaşlar bir sorum var.Ben arada bir fotoğraf çekiyorsam ve bunları da raw çekip bilgisayarıma atarken işleyip jpeg yapıyorsam ve bunun için de vaktim var ise bu makine 30d ya da n80 d200 ayarında sonuç verşyor mu?Veriyor ise ben bu makineyi alıp lens yatırımı yapmak istiyorum ya.Ne olur cevaplarınızı bekliyorum.Selamlar.
Merhaba bu K10D'nin belkide Türkiyede ilk sahibi benim daha doğrusu parasını gidip ilk veren Bende bu testten sonra çok üzüldüm ve kızdım açıkçası ama bükey fotoğrafçılıkla mailleşiyorum sabahtan beri. Böyle bişey mümkün değil dediler bana. Böyle bi test yapmak isteyebilirler çünkü talep inanılmaz fazlaymış istedikleri sayıda makina bile getirememişler. Şimdi diyelimki test gerçek herşey doğru zaten böyle bir makinada jğeg çekmek haksızlık olur Raw formatında 30d ye kafa tutan bir cihaz. Ben siparişimi yarın gidip alıcam inşallah öğleden sonra satışa başlanıcakmış. İçim içime sığmıyor Pentax çok sağlam geliyor...
İlgili olabilecek konular
-
Nikon D5500 + 18-55 Vr Iı Aldım.
16 Haz. 2016, 16:26 mehmet2106
0222716 Haz. 2016, 16:26
mehmet2106 -
-
Bu Kameralar Arasında Kararsız Kaldım Yardım
14 Mar. 2016, 18:14 bustaseo
1168219 Mar. 2016, 20:07
mete007 -
Cc Sürümünü Aldım Dosyaları Birleştiriyor