asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

K10dyi Bugün Aldım

Bugün makinayı aldım yardımcı olan herkese teşekkürler ayın 10unda gelecekmiş ama

Tarih: 28 Kasım 2006, 19:10 - İp: 88.***.**8.11
dervisasa
dervisasa (üye)
İstanbul / Amatör

Bükey fotoğrafçılıktan Canan hanımın verdiği bilgiye göre K10 D tükenmiş durumda K100D de tükenmek üzereymiş. Hadi bakalım kaptırdı gidiyor Pentax... Muratsen hocam buna sevinirsin her halde Canon ve Nikon'un papuçları damda galiba ya da sadece bana öyle geliyor...

Tarih: 25 Aralık 2006, 15:22 - İp: 85.***.**5.67
ahmet79
ahmet79 (üye)
Antalya / Amatör

pardon cem bey işaretleri görmemişim bende defalarca bakıp bu arkadaş neden böyle yazdı diye düşünmekteydim..evet keskin değil diyenler baksınlar ve görsünler.teşekkürler iyi çalışmalar.

Tarih: 25 Aralık 2006, 15:33 - İp: 88.***.**5.199
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Yurdum insanının markaya para harcama merakı olduğu için Canon - Nikon bir anda silinmez elbette, ama üstlerinde ciddi bir baskı hissedecekleri kesin! artık bi makine satıp 5 makine parası kazanma devrinin sonu geliyor...

İnsanları bilinçlendirmek lazım. Benim konuştuklarım hep Canon - Nikon yılların markası diyorlar. Sanki pentax eskiden deterjan üretiyordu! Pentaxla yıkadımmm pentaxlaaa, pentaxla yıkadım pentaxlaaaaaa....

Tarih: 25 Aralık 2006, 15:44 - İp: 85.***.**8.89
dervisasa
dervisasa (üye)
İstanbul / Amatör

Çok haklısın... Pentax'ın bundan önce de Japonya'da yok sattığı bilgileri dolanmıştı forumda yanlışmıyım? Umarım böyle devam eder Pentax da rekabet havası kaybolmaz. Bu en çok biz tüketicilere yarayacaktır.

Tarih: 25 Aralık 2006, 15:59 - İp: 85.***.**5.67
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

yahu şimdi bu pentax nerden çıktı arkadaşlar..Ne güzel 4 e indirmiştim seçeneklerimi.Şimdi k10d de girdi işin içine..Doğrusu k10d li tüm forumları sayfa sayfa okudum..Ancak bu zamana kadar daha hiç kimse pentaxın olumsuz bir yönünü söylemedi.Söyleyen bir kasç arkadaş da işte canon ve nikonun sonuçta dünya markası olduğu şeklinde tercihlerinin bu iki markadan biri olacağını söyledi.Marka takıntısı ne yazık ki bende de var.Çünkü o kadar para verip yarın öbür gün yolda kalmak istemiyorum.Pentaxın sadece jpg formatındaki karelerinde a3 boyutundaki baskılarda bir sıkıntı olduğu dile getirildi.Bir de kusura bakmasın adını tam hatırlayamadım-o kadar çok yer gezdim ki- bir sony ile pentaxın gece çekimleri karşılaştırmasında yüksek ISO da gölgeli bir "safari" yazısının sonye göre daha az okunur olduğu idi.-baya düşük bir cümle oldu sanırım -

Neyse pentaxını alan arkadaşlar lütfen bir an önce fotograflarınızı yükleyin ve "ilk izlenimlerinizi" bizlerle paylaşın..Sizleri takip ediyorum.
Ha son olarrak R1, A100, canon 400, nikon d80 ve k10d..Manzara fotografı için en iyisi hangisi..

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:06 - İp: 212.***.**2.130
dervisasa
dervisasa (üye)
İstanbul / Amatör

Hocam neden Pentax sizi yolda bıraksın ki anlamadım. Sanki çok hatalı ürünü varmış gibi durdu da Lakin bir arkadaşın Dubai'de başına gelen D80 hüsranı gayet önemli bir örnektir. Aldığı günün akşamı yanlış değilsem ekranın sağ üst kısmında bir leke belirmiş çaresiz ucuza aldığı makineyi geri vermek zorunda kalmış. Yani başa gelecekse gelir Nikon da Canon da yolda bırakırda şaşar kalırız...

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:14 - İp: 85.***.**5.67
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Lazut hocam, merhaba

Canon S2 den sonra DSLR yoluna başkoymuşunuz, inşallah bütçenize uygun iyi bir makine alırısnız.

O bahsetmiş olduğunuz karşılaştırma fotolarını ben çektim, isterseniz başka karşılaştırma fotolarıda ekleyebilirm. aynı sayfada K100D ile çektiğim kuş fotoları da var. burdan bakabilirsiniz.
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=14705&offset=150

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:30 - İp: 212.***.**0.50
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Pentaxla yıkadımmm pentaxlaaa, pentaxla yıkadım pentaxlaaaaaa....

ilahi murat şen... hiç gülesim yoktu

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:31 - İp: 213.***.**6.250
ahmet79
ahmet79 (üye)
Antalya / Amatör

lazut hocam pentaxın adını pek duymamış olabilirsiniz ama pentax çok köklü bir firmadır ve 80 yılın üzerinde bir geçmişi vardır..birde pentax firması yıllardır sadece fotoğraf makinesi üretiyorlar ve fiyat politikası ile tüketicinin hep yanındalar.canon ve nikonun yaptığını yapmıyorlar.ben o kadar para verip yarı yolda kalmak istemiyorum demişsin, merak etme pentax kimseyi yarı yolda bırakmaz.canon ve nikona nasıl güveniyorsan pentaxada o kadar güven derim.sözlerim başka yerlere çekilmesin canon ve nikon için kötü makineler üretiyorlar demedim onlarında iyi makineleri var elbet ama tüketicinin yanında durmuyorlar,fiyat politikaları çok kötü.ben lazut hocanın pentax konusundaki yersiz tedirginliğini azda olsa gidermek istedim.bende lazut hoca gibi pentax hakkında fazla bilgi sahibi olmayan biriydim kısa bir süre önce ama bükey fotoğrafçılıkla irtibata geçtim hemen ve onlara sordum pentaxın özgeçmişi nedir diye,sağolsun canan hanım mailime hemen cevap yazdı ve ben çok tatmin oldum,tabi birde burda forumdaki arkadaşların pentax hakkında anlattıklarıda büyük katkı sağlamıştır pentax hakkında bildiklerime.iyi geceler herkese.

Tarih: 25 Aralık 2006, 20:53 - İp: 88.***.**5.74
patara1955
patara1955 (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

pentax ile mintax'ı karıştıranlar var burda ya!!!

Tarih: 25 Aralık 2006, 22:06 - İp: 81.***.**1.183