Fotoğrafçılık Forumları
K10dyi Bugün Aldım
Bugün makinayı aldım yardımcı olan herkese teşekkürler ayın 10unda gelecekmiş ama
buffalo,
türkiye de alfa100'den, d80'den ve eos400 'den daha pahalı
demişsin de, K10D'nin satış fiyatı için Bükey foto.nun verdiği fiyat KDV dahil €945. D80'i garantili olarak daha ucuza bulabiliyorsak, lütfen bana da söyleyin de oradan alalım
daha ucuza alfa100' ü iki lensle beraber alabilirsiniz
Mümkün mü?
Fotoğraftaki asıl bilgi RAW da saklanıyor. Eğer RAW da bir sorun yoksa makine için kötü demek pek doğru olmaz. Bence sorun cihazda değil, JPEG e çevirirken sorun var. Bu da bir yazılımla giderilebilir Aksine K100D çok keskin JPEG görüntü verebiliyor. Belki de Pentax K10D yi üretirken RAW a ağırlık verip bilerek JPEG kısmına da önem vermemiş olabilir. Bu cihaz gerçek gücünü ne de olsa RAW da gösteriyor.
asinan, ben de senin gibi ilk alanlardan oluyorum
Canan Bükey'e bi tane K10D 'ayırtmıştım' geçen haftalarda.. Bursa'daki bayisine gönderecek, ben de çarşamba günü alıyorum. Bu forumdan Mahmut (soyadını anımsayamadım şimdi) buluşup deneme çekimleri yapacağız bir terslik olmazsa.. 70-300'ü kullanmak için bir fırsat
Deneme çekimlerinden sonra foto.ları hemen göndermeye başlarım
merhabalar,
eger jpg`lerde ki sorun keskinlikse makinanin icinde keskinlik ayarlari +1 yapildigi zaman sonuc ne oluyor acaba? gercekten raw`da bir sorun gozukmuyor, is yazilimda bitiyor. Ustelik baktiklariniz %100 croplar. Bahsettigimiz 10mp fotograflar, A4 boyutuna bile bassaniz keskinlik farkinin anlasilabilecegini sanmiyorum.
Ayrica bildigim kadariyla makina icinde jpg donusturucu var. yani yine raw cekin, begendiklerinizi, basma ihtimaliniz olanlari raw olarak tutun, hatira amacli olarak tutacaklarinizi jpg`e cevirin. icinde jpg donusuturucu olan bir makinada boyle yapmak her acidan cok daha mantikli bence
yazilimdan kaynaklanan ve problem olarak nitelendirilmesi tamamen kisisel dusuncelere dayandirilabilecek boyle bir seyi yaptigi testte buyutmek Phil`in kredisinden baya bir goturdu bana sorarsaniz. Bu kadar buyutmeseydi, ancak onemli bir nokta olarak belirtseydi cok daha iyi niyetli davranmis olurdu.
#hisli' tarafından 18.12.2006 18:09:47 tarihinde düzenlendi.
Bahsettigimiz 10mp fotograflar, A4 boyutuna bile bassaniz keskinlik farkinin anlasilabilecegini sanmiyorum
DPreview editörü Phil jpeg görüntü kalitesini çok eleştirmiş ama, A3 boyutuna kadar baskıda, bunun hiç fark edilmeyeceğini eklemiş
@cfiliz kacirmisim o notunu. ancak boyle bir not isi daha da komiklestiriyor. o zaman ne diye 7.5 gibi kendisinin puanlama sistemine gore dslr makinalar icin cok dusuk sayilabilecek bir puan vermis acaba arkadas. bu tip bir makinda boyle bir puan gordun mu makinanin image islemcisinin ileri bir compact kalitesinde oldugunu dusunuyorsun.
Ben K10D alan arkadaşların gerçekten memnun olacağını düşünüyorum. çok fazla detaya indiğimiz için kafalar iyice bulandı ama makinenizle fotoğraf çekmeye başladıkca seveceğinizden eminim.
Artık kötü makine yok, kötü fotoğrafcı var!
Muratsen, çok doğru söylüyorsun belkide çok fazla detaya girildiği için kafalar karışıyor. Fotoğraf çekmeye başladığınızda bu detayların aslında çok da önemli olmadığını farkedeceksiniz.
Işığınız bol olsun
#xtolga' tarafından 18.12.2006 23:12:06 tarihinde düzenlendi.
Bende aynı kanaatteyim. Gelişen teknolojide hiç bir zaman mükemmel makinenin olamayacağına inanmaktayım o yüzden o kadar da detaylara girmeye gerek yok. Ne istediğini bilip bu istekleri karşılayacak kesene de uygun bir makine buldun mu hemen almak lazım... Yok benim isteklerim mükemmeli istiyor onu bulacağım diyenlerde varsa şimdiden başlasınlar okumaya, makinesine kavuşanlarda fotoğraflarını yüklerler...
@cfiliz; ben makinenin türkiye ithalatçısına telefon etmedim, o nedenle ithalatçının belirlediği fiyatı bilemiyorum. alışveriş sitelerindeki fiyatları baz alıyorum.
yoksa olympus bayiliği yapan bir arkadaşım bana aklın almayacağı indirim yaptı mesela. onu baz alıp olympuslar çok ucuz diyebilir miyim?
ithalatçının doğrudan ürün satması pek alışıldık bir durum değil, o nedenle bilemiyorum. ama mesela yan tarafta bir banner var. orada var makine fiyatları.
İlgili olabilecek konular
-
Nikon D5500 + 18-55 Vr Iı Aldım.
16 Haz. 2016, 16:26 mehmet2106
0222716 Haz. 2016, 16:26
mehmet2106 -
-
Bu Kameralar Arasında Kararsız Kaldım Yardım
14 Mar. 2016, 18:14 bustaseo
1168219 Mar. 2016, 20:07
mete007 -
Cc Sürümünü Aldım Dosyaları Birleştiriyor