Fotoğrafçılık Forumları
K10dyi Bugün Aldım
Bugün makinayı aldım yardımcı olan herkese teşekkürler ayın 10unda gelecekmiş ama
Bükey fotoğrafçılıkla görüşmek lazım. Ben istediğin lensi ellerinde olmasa bile getirtebileceklerini tahmin ediyorum.
Ben bugün aradığımda onu sordum lens sıkıntısı olmaz dediler istediğini söyle gerekirse elimizde yoksa yurt dışından getiririz dediler. Bükey fotoğrafçılığı tebrik ediyorum
Pentax K10D yi alacağımı ilk günden itibaren belitmiştim. 15 Aralıkta gelecek diye Kıbrıs'tan yola çıktım. Şuan İstanbuldayım. Dün Bükey Fotoğrafçılığa gittim. Ve Orhan Bükey abimizle görüştüm. Kendisine ve arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Gümrükte oluşan bir sorun ile 19 Aralık'a sarkmış. Lens konusu sorun olmuyor. Her konuda yardımcı oluyorlar. Hem Pentax olması hemde Bükey Fotoğrafçılığın bu işi yapması bizler için iyi bir seçenek. Ne Yapalım. 19 Aralık'ı bekliyeceğiz.
Öncelikle herkese merhaba.Ben fotoğraf merakı yıllardır olan ama vakit ayırmaya yeni başlayan biriyim.Burada sizlerden öğreneceğim çok şey olduğuna inanıyorum.DSLR almaya karar verdim ve k10d ile eos 30d arasında kararsızım.Şimdi bir çoğunuz hemen karşılaştırılacak klasmanda makineler değil diyecek ama kafamdaki karışıklığı özetleyeyim.
Yeni başlayacağım için temel teknikleri öğrenmem ve alacağım makineden verim almam çok zaman alabilir.Bu süreci yaşarken daha sonra çıkmış ve daha yeni teknolojileri içinde bulunduran k10 d daha mantıklı gözüküyor.Ancak bir ünv. te fotoğraf hocalığı yapan bir arkadaşım ve yine bu siteye üye çok kıymetli bir abim 30 d nin çok iyi bir seçim olduğunu ancak ondan verim almak için üzerinde gelen kit lensten çok daha iyilerine ihtiyaç duyabileceğimi belirttiler.Fiyatlarına bakacak olursak;
Sürekli abd ye gidenim olduğundan oranın fiyatları ile iki makinenin kit fiyatları birbirine çok yakın.Biri 999 usd diğeri 1150 usd.Şimdi aradaki farka bakınca düşünme e 30 al diyor içimden bir ses ama üzerindeki lens ile bu makinenin performansından faydalanamıyacaksam o halde pentax ı body olarak al ve aradaki farkla daha iyi bir lens al diyor başka bir sesTabiki ileride daha fazrklı lensler almak kaydı ile başlangıç olarak hangisi daha mantıklı olur kafam çok karıştı.
Pentax sanki yeni başlayacağım için daha bir uygun geliyor bana ama canon da çok doğru ürünler yapıyor gibi.
Ne olur bana yardım edin
Selamlar.
Doğru ürün dediğinizde, her iki markanın da ürünleri çok iyidir. Önemli olan yürüyeceğin yolu belirlemem. Eğer pentax la başlarsan pentax la devam edersin. Canon la başlarsan Canon la devam edersin. Biraz tercih ve bütçe meselesi.
Pentax sanki yeni başlayacağım için daha bir uygun geliyor bana ama canon da çok doğru ürünler yapıyor gibi.
Yeni başlayan biri için en iyi seçim, markaların giriş seviyesindeki modellerden alması. Yine lenslerinize yatırım yapıp ileride daha üst modellere geçmek daha mantıklı olur.
Öncelikle teşekkür ederim.Yani pentax k 10 d ya da eos 400 d den birini seçip lenslere yatırım yapmam,gelcekte hangi marka ile başladı isem onun bodysini upgrade edip lenslerimle yaşamaya devam etmemi mi öneriyorsunuz?
Bugün Canonla başlarsan , yarın Nikon an geçmek istediğinde Canon lenslerini kullanamıyacağın için marka değiştirmek çok da kolay olmuyor. Ama bir markanın lenslerini o markanın hemen hemen bütün modellerinde kullanabilirsin. Marka seçimi birazda bu açıdan önemli.
Evet beklenen test gerçekleşti. Pentax görüntü kalitesinde rakiplerinin gerisinde kaldı anlaşılan. Ama diğer kollarda çok iyi puanlar toplamış. Tabiki görüntü kalitesi bakımından aldığı puan beni üzdü
http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk10d/
#asinan' tarafından 15.12.2006 21:36:03 tarihinde düzenlendi.
adnan beyin dediği keskinlik problemi var gibi
Yine de endişeler yersizmiş, çünkü sonuçta "highly recommended" ünvanı almış.
İlgili olabilecek konular
-
Nikon D5500 + 18-55 Vr Iı Aldım.
16 Haz. 2016, 16:26 mehmet2106
0222716 Haz. 2016, 16:26
mehmet2106 -
-
Bu Kameralar Arasında Kararsız Kaldım Yardım
14 Mar. 2016, 18:14 bustaseo
1168219 Mar. 2016, 20:07
mete007 -
Cc Sürümünü Aldım Dosyaları Birleştiriyor