kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri

Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler

#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
fufuli
fufuli (üye)
İstanbul / Meraklı

Üyeliği iptal edilmiştir.

Tarih: 16 Mayıs 2007, 18:34 - İp: 85.***.**3.195
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

nikon serilerinde. 100 er celvinlik ince ayar özelliği var. Wb olarak bütün celvin degerlerinde cekebiliyosunuz. 100 er parametreyle.

5500 celvin ile 5600 arasında cok az bir fark olusuyor boylece. 5400 de yapabilirisniz. 5300 de. Bunların hepsi ince ayardır.

İnce ayarın kendi icinde ince ayarı varsa ona bisey diyemem. Kendi renklerine guvenmiyorsa bir cok yere oyle renk ayarı koyabilir

Tarih: 16 Mayıs 2007, 19:35 - İp: 88.***.**4.210
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

dunesaa.. demek sen hic fine tuning kullanmıyorsun. Valla herkesin önem verdigi sey farklı demekki. sen pozlamayı önemsiyorsun bende renkleri.

Tarih: 16 Mayıs 2007, 19:41 - İp: 88.***.**4.210
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

k10d de de 100 kelvinlik seçenekler var. benim söylediğim farklı bir olay, 5 yaşındaki bir çocukla eşdeğer fotoğraf bilgisine sahip olduğundan bu konuyu ünal abime danışıyorum. buraya da ufak bişeyler ekleyeyim, siz daha iyi anlarsınız..
ilker abi açtığı topic te bir link vermişti..

bu arada daha detaylı ayar seçeneği sunmak kendine güvenmemekse neden d200 de d40 dakinden daha fazla ayar var? anlayamadım..

ekliyorum:

ilker abi demiş ki:

adresinden k10d manuel'ini download ettim.. gorulen o ki, k10d, inanilmaz bir kolaylik saglamakta wb ayarinin dogru olarak saptanabilmesi icin..

bir de şöyle ingilizce bi makale var.
LINK [tıklayın" target="_blank" rel="nofollow">

Tarih: 16 Mayıs 2007, 19:51 - İp: 85.***.**3.239
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sedat verdiğin linkte.. erotik linkler ve bannerlar vardı. Gözüm yanlışlıkla onlara takıldı.

Ha ince ayar diyorduk. Valla o linkte ben bisey goremedim. Gercekten izah edin de ogrenelim neymiş bu. Yani nasıl bir ince ayar saglıyor.

Tarih: 16 Mayıs 2007, 21:04 - İp: 88.***.**4.210
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

abi senin dikkatin farklı yönlere kaymış, başka bi ara anlatırım artık, şimdi seni yormayayım daha fazla

Tarih: 16 Mayıs 2007, 21:18 - İp: 85.***.**3.239
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 16 Mayıs 2007, 21:52 - İp: 88.***.**4.210
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sedat..

Diger topiğe k10d nin jpreg renk performansını gosteren şekil yuklemişin. Neden buraya da yuklemiyorsun Az 3 kağıtcı değilsiniz ha..

Tarih: 16 Mayıs 2007, 22:18 - İp: 88.***.**4.210
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

biz bu forumdan birşeyler öğrenmek isterken konu nerelere gitmiş..yemin ederim bu atışmları çocuklar bile yapmaz.arkadaşlar lütfen kendinize ve foruma çeki düzen verin..amacınız nedir..biz k10d aldık diye üzülelimmi yada d200?lütfen size ve bize yakışacak şekilde davranalım..bu sadece kontrasa değil..bu topice karşı topic açanlarada...lütfen beyler hiç hoş değil..herkes aldığı makina ile çeksin fotolarını beğenmeyen satsın başka alsın ..başkasının makinası kimsyi ilgilendirmesin...eğer bu makinada renk problemi varsa başka makina al.onda başka özür varsa öbürünü al..ama herkesin bildiği gibi hiç bir şey mükemmel değildir..lütfen arkadaşlar....size yakışır şekilde birbirinizden özür dileyin ve kapansın şu konu....

Tarih: 17 Mayıs 2007, 00:05 - İp: 81.***.**4.82
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

ruzgar2 merhaba...
bu kadar stres yapmana üzülmene kızmana gerek yok..
sebep-sonuç ilişkisini kurmak lazım herşeyde. Bu yazıların buraya yazılma sebebi, buranın DSLR vb. satın alma rehberi olduğu içindir.. satın almış olanların artık çokta ilgilenmemesi gerek. Satın alma aşamasında iken potansiyel alıcıların meraklarını, endişelerini ve araştırmalarını yaptığı/giderdiği bir yer oluyor burası.. Durum böyle olunca her fikir sahibi kendince birşeyler ifade ediyor. Bu fikirleri okuyan insanlar O FİKRİN İFADE EDİLİŞ şekline göre anlam ve önem veriyorlar.. Körü körüne bir cihazı/modeli kötülemek nasıl ki sadece karalama çabası olarak algılanacaksa, fanatik biçimde bir markayı/cihazı savunmakta sadece reklam çalışması olarak algılanacaktır. Belli edep sınırları içinde nasılki herkes kendi fikrini savunmak için tezler ve dayanaklar öne sürmekte özgürse, bunu okuyanlarda istediği anlamı/amacı çıkartmakta özgür.
Aslına bakacak olursak herkes herşeyi yapmakta özgür..Bedelini ödediği sürece...
Bu bedel kimi zaman kaale alınmamak olabilir, kimi zaman müeyide uygulanması olabilir.
sözün özü : satın alınmış dslr nin davası olmaz..
ama satın alınacak dslr ninde davasına karışılmaz

sözlerim herhangi bir sataşma yada atışma amacı içermemektedir.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 09:54 - İp: 88.***.**8.206