kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri

Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler

#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

pentax bu yapabilir. Yakında fabrikasının camına da asar..

"kişiye özel firmware yapılır"
"köy yumurtası bulunur"
"badana işleriniz itina ile yapılır"

Okanus benim işim vesikalık. Eger sen pentaxla vesiklaık cektirmeyeceksen ben kimlerden ekmek yiyecem. O zaman bu iş yatar. Nikona devam.

Tarih: 15 Mayıs 2007, 14:38 - İp: 88.***.**0.192
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

Kontrast o zaman şöle desen daha iyi olmazmıydı...

Stüdyo fotografçıları için pentax'ın verdiği renkler uygun değil...vesikalık çekimlerde sorun yaratabilir...

çünkü alet dışarda ; manzara ve günlük çekimlerde çok başarılı...renkleride çok ideal..

pentax sahibi değilim...ama bir çok sitede gördüğüm fotolar çok tatminkar

Tarih: 15 Mayıs 2007, 15:05 - İp: 193.***.**0.226
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Stüdyo fotografçıları için pentax'ın verdiği renkler uygun değil...vesikalık çekimlerde sorun yaratabilir...

Dunesa.. şimdi ben genel olaral içerde ve dışarda çekilmiş insan fotograflarına baktım. Orda gördüğüm bişey bu. Ve inan bu topiğide açmamdaki sebep kısıtlı butcemle bir makina almak. Pentax fiyatı itibariyle uygun gozukunce nette arastırmaya ve sample fotolara bakmaya basladım.

Sonuc olarak renkler bana garip geldi. Daha once de gelmişti. Ama makinanın henuz yeni olması ve ortada cok foto olmayısı sebebiyle pek derine inmedim.

Portre ve insan fotograflarında ciltlerde gordugum bu gariplik egerki sadece insana has biseyse senin dedigin dogru.

Daha önce de dediğim gibi ben ps de istedigim herceşit rengi yakalayabilirim. Ama fotografın orjinal hali iyi olmalı be.

Porte fotograflarındaki renk garipliği görüyor olmam manzara cekmlerinde de renk garipliği olmadıgı manasına gelmez. Ama manzara cok gorece değişkenleri barındırdıgı için o konuda çekmeden yorum yapmak zor.

O kadar araştırmamdan sonra d200 bana yakın gözüküyor. Bu probelemi görmeseydim k10d bana en cok yakın makinaydı.

#kontrast' tarafından 15.05.2007 15:17:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Mayıs 2007, 15:14 - İp: 88.***.**0.192
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

baba zati d200 ün yeri belli..kimse d200 e bişi diyemez...

ama pentax ı bi gömmediğiniz kaldı...belkide gömüp 40 ını bile çıkardınız

bak fuji velvia kullanırmıydın bir stüdyo fotografçısı için...

eğer analog makinan olsa idi....

nasıl ki analog kullanırken her fotografçı yapacağı işe uygun kimya yı seçiyordu...bu işte de böle olmalı

Tarih: 15 Mayıs 2007, 15:23 - İp: 193.***.**0.226
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

yok ya pentaxı kim gömdü canım. Sadece pentaxcılar cok fanatik.

Canonla ilglili olumsuz bisey soylendiğinde canoncuların boyle olmadıgını görüorum.

Ama şunu soyleyim daha once fotografcılıkla ugrasmamıs olsaydım kesinlikle pentax alırdım

Tarih: 15 Mayıs 2007, 15:36 - İp: 88.***.**0.192
mirsat
mirsat (üye)
İstanbul / Amatör

Hüseyin hocam başlık iyi güzel de. Amacından sapmış makina ile kafa geçme moduna gelmiş durum da. Aslında sizin bir pro olarak kullanıcılara şu modda çekilir se şöyle olur. Bu modda daha iyi performans alınır gibi söylemlerde bulunmanız bizim gibi acemilere faydalı olmaz mı. Yok zaten siz acemizisiniz ,bir de sizle mi uğraşıp sanat öğreteyim. Gidin tırmalayın diyorsanız. Amenna ve saddakna onu da yaparız. Siz den kullanım yönün de tavsiyeler almak diğer üyeler için de faydalı olacağına inanıyorum. Ben makinayı aldım savunmuyorum , çanak ta tutmuyorum makinanın eksikleri olabilir benim eksiğim ondan fazla olduğunu iyi biliyorum. önemli olan öğrenmek . Selamlar.

Tarih: 15 Mayıs 2007, 15:49 - İp: 88.***.**3.56
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

mirsat..

Aslında bu konuyu tam gözlemleyenler. İpin nerede koptugunu gorebilirler. Kaçıncı sayfalarda neler olmuş ve kaçıncı safalara gelince aynı isimden baslıklar açılmış. Ayrıca benim burdan sorudgum sorulara baska topiclerden "ukalaca ve oralı olmadan geyikler" yapılmıştır.

Gayet ciddi açılan bu topic aslında bu topiğe bakılarak tam anlaşılmaz. Aynı isimli benzer topiclerde geyigin alası yapılmıştır. Bu geyigi yapanlarda forumun ciddi kişileridir aynı zamanda.

Benim tarzım ve uslubum bu topicteki gibidir her zaman icin. Baslıgın olumsuz olması ve bu olumsuz durum hakkında espri yapmak belki biraz itici geliyor.

Kİmseyi üzmek adına bisey soylemedim. Kİmseye sinirli bi şekilde de bisey soylemedim. Ama bişeylere de sinirleniyor insan..

Tarih: 15 Mayıs 2007, 17:07 - İp: 88.***.**0.192
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

kontrast bak aradım taradım isteğine uygun bi fotoğraf buldum abi

tam sevdiğin renkler di mi

link: tıkla

Tarih: 16 Mayıs 2007, 03:51 - İp: 85.***.**6.138
altas
altas (üye)
Kocaeli / Amatör

ışıktandırr sarı ışıktan
d70 asla boyle sonuc vermez veremez

Tarih: 16 Mayıs 2007, 03:57 - İp: 81.***.**3.181
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sdt...
Tebrik ederim. 50. sayfada ancak nikonun yeşil bir fotografını bulabildin

Dikkat edersen ben hergun buluyorum

Takıntı haline getirmeyin boşverin. Biliyorum şimdi fotografı ceker cekmez ilk renklere bakıyorsunuz Hatta sadece iki renge.. Bakmayın boşverin. Makiananızı seviyorsanız problem yok. BUnlar küçük ve photoshopla halledeilebilir şeylerdir.

Tarih: 16 Mayıs 2007, 13:03 - İp: 88.***.**4.210