Fotoğrafçılık Forumları
K10d Nin Renkleri
Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.
Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.
İyi seyirler
#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.
Üyeliği iptal edilmiştir.
okyanus, nikon 17-55 ff uyumlu degil..
fufuli hocam.. sanırım ebaydan hem vr olan hemde vr siz olan lens fiyatlarına bakmışınızdır. 55-200 vr diye baska lens yok. Şu linke bakarsan.. tıkla baska lens olmadıgını gorursun.
Aslında ünal hocam bizim icin kendini feda et ve o lensden bi aten al. Biz de senin izlenimlerine gore bir kanaat getirelim. Fena bir lens değil.
Panctom. ben galerideki k10d fotograflarına bakmadım isin acıgı. Cunku galerideki fotolardan ben tam anlayamam . Hem digital olarak bazı oynamalar yapılmış olabilir. Hemde ben genelde hakim rengi portre fotograflara bakarak anlayabiliyorum. Görüşlerin icin tesk ederim. A100 iyi bir tercih..Hayırlı olsun şimdiden.
Bir bahar ve sonbahar aynı zamanda gün doğumu ve gunbatımı fotografında hangi renklerin gercekci oldugunu kestirebilmek güç. Sebebi ise güneşin dougusu veya batısı esnasındaki 10 dakikalık bir surede bile 100 çeşit renk gözükebilir. Sarıdan-kızıla , maviden sarıya yüzlerce renk oluşur.
Yine aynı şekilde bir çicek bahcesindeki renkler de günün saati ve mevsimin zamanına göre cok farklı renklere bürünür . Bu yuzden ben sadece asıl meslegim olan portre fotograflarına bakara hakim rengi görebiliyorum.
İçerde-dışarda-sabah-akşam-studyoda-düğünde-okulda surekli insan yüzü ile ilgili işler yaptgımız icin durum boyle.
Ayrıca asıl mesele bizler icin baskı esnasında renkleri tutturmak adına yasanır. Baskıda orjinalinden hafif farklı renkte cıkan bir fotografı anında algılar hale geldik. Kendi bunyesinde baskı imkanları sunan bircok meslekdasımızın renk konusunda benimle aynı hassasiyetlere sahip oldugunu biliuorum. Bunu anlamak icin baskı teknikleri bölümüne biraz bakmanız yeterlidir. Herkes baskı makinalrındaki renk tutarsızlıkları ile ilgili sorular sorar ve cevaplar arar.
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=16215&syf=444
Kontrast yukarıdaki sayfada Nicolayy isimli kullanıcının eklediği portre fotoğrafında yeşillik ve sarılık bariz değil mi ?
oyle ama .. bazı pentax kullanan arkadaşlarn dediğine göre iyi renkleri ancak profesyonel ve bu işi cok iyi bilen fotografcılar elde edebiliyormus.
Amatorlerin alacagı bri makian değilmiş. MAtrix kodları gibi ayarlar varmış. BU ayarları bilmek de her yigidin harcı değilmiş. Wb de fine ayarı varmış ki akıllara zarar. Ama bunları her eline pentax makinasını alan bilmezmiş.
BU yuzden yukardaki gerekceden yola çıkarak ben şuna kanaat getirdim. Şu ana kadar Gördüğüm kadarıyla pentax alanlar fotograf cekmeyi bilmeyen makina ayarından anlamayan kişiler.
okyanus hocam. Sanırım agzının payını aldın biraz önce.. Senin en haddine..
Omergin uyardığın iyi oldu. Ben o lensi başka bir sitede AF 17-55 olarak görmüştüm ama aslında DX lensmiş. FF için 17-35 kalıyar galiba geriye.
Vallahi bu kadar bariz bir yeşil-sarılığın k10d inceleme topiğinde olması da ilginç. Neyse ben gözüme inanmayı tercih ederim her zaman, ağzımın payını alsam da.
Bence bu sarı-yeşil olayı çok ciddi bir sorun. Bundan kurtulmak için de ileri seviyede profesyonel fotocu falan olmak gerekiyormuş, biz zaten onu olamayız bu yaştan sonra.
K10D bir ara düşünür gibi olmuştum ama, şimdiden sonra değil k10d almak, k10d ile fotoğrafımı bile çektirmem. Durduk yerde yeşermek istemem.
pentax yeni bir firmware sürümü çıkarmış
V2.1.15y&g for konstars
İlgili olabilecek konular
-
Canlı Yayın: Enine Boyuna Nft Ve Fotoğraf İlişkisi
30 Oca. 2022, 11:23 miratcenk
0131230 Oca. 2022, 11:23
miratcenk -
Fırça Ve Silginin Aynı Anda Çalışması
23 Haz. 2020, 20:00 lenacrystllz
0147323 Haz. 2020, 20:01
lenacrystllz -
Borsa Nasıl Oynanır? En Kısa Yoldan Öğrenin!
28 Kas. 2017, 15:21 fotoakar
5209505 Şub. 2020, 14:49
fotojenikkiz -
-
Lightworks Geçiş Efektlerinin Kullanılması
14 Kas. 2018, 02:39 prodersler
0283714 Kas. 2018, 02:39
prodersler -
Kaç Eşin Boynu Bükük Annenin Bağrı Yanık
03 Nis. 2018, 11:41 orhanafacan
2159807 Kas. 2018, 18:03
aniyakalayin -