Fotoğrafçılık Forumları
K10d Nin Renkleri
Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.
Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.
İyi seyirler
#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.
aynı konuda bir topik daha açılırsa bir topikte ben açacam...
benim neyim eksik..
olurmu rokomet rentax kutsal bir makina.
Önce abdest alıp besmele ile eline almalısın makinayı. Kusursuz.
Bu pentax mevzusunu anlayamadım. Pentaxla ilgili olumsuz birsey soyleyince objektifliktan cıkıyoruz güya. İyi de ben subjektif yaklaşıyorum hala. Objektif olmak gibi bir gayem yok.
Ben jüri filan yada hakem değilim ki.
Rokomet bilmiyorum sende acabilirsin. Eskiden pentax ile ilgili aynı isimli başlıgı tasıyan topicler siliniyordu. Ama burda yayınlanması gerkeen diğer yerdeki karşıtezler nedense silinmiyor ve aynı yerde yayınlanması gerektiginin altı çizilmiyor artık.
SONUÇ
Pentaxla ilglili olumsuz iki başlıktan biri silinebilir.
Pentaxla ilgili olumlu aynı başlıkların hepsi kalabilir.
Hüseyin yine fotografta düzeltme yapmışsın. Peki yeşil ve sarıları düzeltirken bu arada başka renkler bozulmuyormu ? Mesela kırmızılar sabitmi kalıyor sen yeşil ve sarıları düzeltirken ??
evet okyanus. Selective color ile duzeltiyorum.
Yani hakim renkleri kendi renklerinden azaltıyorum.
Kısmen color balance. Color balance ile de koyu yerlerdeki yeşil rengi azaltıyorum. Birde açık yerlerdeki sarıyı azaltıyorum.
Photoshop varsa selective color ile biraz ugras istersen. Ama renklerin karşılıklarını da bilmek gerekir. Yeşilin tersi magentadır. Sarının tersi blue..
Selective color ile yapmak belki biraz zor olabilir. Bu gibi durumlarda color balance 'dan orta tonlar uzerinden göz kararı sonuclar elde edilebilir.
Curves ise en pro olan renk yönetimidir bana göre. Ama curvesi iyi kullanmak gerekir. Curvesin kendi icinde sınırsız şey yapmak mümkün.
Senin örnekte kırmızılar da biraz değişmiş gibi geldi bana. Kızın kazağı düzeltilmiş halde hafif pembeye doğru gitmiş gibi. Anladığım düzeltilse bile bayağı hassas ayar ve ayrıntılı photoshop bilgisi gerektiriyor. Ben çıkamam mesela bu işin içinden. Ayrıca düzeltilse bile tonlar yine de bana doğal görünmedi.
evet o yuzden ilk goruntu her zaman icin cok degerlidir.
Duzeltilmeye çalışılmış dememin sebebide budur. Çünkü farklı yorumlanabilecek çalışmalardır. Herkes kendine göre yorumlayabilir.
Ama sen tam anlayamamışın olayı. Renk eksiltme işleminin mantıgını anlamak icin direk fotografa bakarak değil elimizde 3 farklı boya varmış gibi düşünmelisin.
Ben bu boyaları karıştırarak renkleri elde ediyorum. Yeşil boyayı az kullandıgım zaman..
Kırmızıdaki fazla yeşilde azalır
Yeşildeki yeşilde azalır.
sarıdaki yeşilde azalır.
Yani fotografların orjinal hallerinde yeşil boya diğerlerinden daha cok kullanılmış. Belkide yeşil boya ucuzdur bilemiyorum.
Bence tespitler doğru kontrast..
Şu anda ben de DSLR almak isteyen biri olarak araştırma ve soruşturmadayım.
Haliyle, objektif (18-200 vr) olduğumdan kimsenin şüphesi olmasın.
Pentax kullanan arkadaşalrın galerideki fotoğraflarında da bu sarı ve yeşil hakimiyeti görülüyor bence..
Hatta şimdi bir kez de Lazut hocamın galerisine baktım ama..
Sonuç orada da aynı görünüyor.
k10d, benim de adaylarımdan(dı).
Gövdeden titreşim önleme cezbetti baştan ama, bu özelliği istiyorsam, A100 hem daha iyi hem daha ucuz bir seçenek diye düşündüm.
Sonuçta, "TEZ" inin doğru olduğu kanısındayım.
#panctom' tarafından 14.05.2007 16:57:07 tarihinde düzenlendi.
hüseyin dostum sen bu japonlara fena taktın bu nedir yahu renkler berbat abi ya bu sarı ve yeşil renklerle hiç bir prof almaz bu makinayı
nikon ve canon gibi markaların önde olması prof olması işte bu sebepten seni yanıltımıyolar pentax daha 10 fırın ekmek yemeli her konuda baksana senin düzeltmenle nasıl güzel olmuş kızın yüzünde çiçek açmış bide orjinal'e bak töbe estafurullah böyle tuhaf bişey olmuş
#murat-d80' tarafından 14.05.2007 16:52:00 tarihinde düzenlendi.
Üyeliği iptal edilmiştir.
Üyeliği iptal edilmiştir.
İlgili olabilecek konular
-
Canlı Yayın: Enine Boyuna Nft Ve Fotoğraf İlişkisi
30 Oca. 2022, 11:23 miratcenk
0131230 Oca. 2022, 11:23
miratcenk -
Fırça Ve Silginin Aynı Anda Çalışması
23 Haz. 2020, 20:00 lenacrystllz
0147323 Haz. 2020, 20:01
lenacrystllz -
Borsa Nasıl Oynanır? En Kısa Yoldan Öğrenin!
28 Kas. 2017, 15:21 fotoakar
5209505 Şub. 2020, 14:49
fotojenikkiz -
-
Lightworks Geçiş Efektlerinin Kullanılması
14 Kas. 2018, 02:39 prodersler
0283714 Kas. 2018, 02:39
prodersler -
Kaç Eşin Boynu Bükük Annenin Bağrı Yanık
03 Nis. 2018, 11:41 orhanafacan
2159807 Kas. 2018, 18:03
aniyakalayin -