kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

K10d Nin Renkleri

Tezim: k10d renklerinde yeşil ve sarı vardır- KOyu alanlar da yeşil renk kendini gosterirken açık alanlarda ise sarı renk açık bi şekilde kendini gotermekdedir.

Bu topic altında benzer tespitler ve kullanıcı gorusleri aynı zamanda izleyici gorusleri vardır.

İyi seyirler

#kontrast' tarafından 12.05.2007 22:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2007, 15:38 - İp: 88.***.**4.70
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sonuç..

K10d icin actıgım bu topikte başlangıcta kendi şahsıma munhasır yaptıgım tespit neticesinde herhangi bir değişme olmamıştır. Yüklenen fotograflar ve gelen açıklamalarda benim bu kanaatimi değiştirmemiştir. Bu yüzden dolayı k10d almıyorum. Alana da mani olmuyorum.
Rüzgar sizinde soylediginiz gibi her makina herseyi yapmak zorunda değil. D200 niyeliyim ama d200 de de AS -SR yok. As ve sr nin onemli oldugunu dusunenler baska makina alacaktır illaki.
BU konuyu bu hale getirenlere teşekkür ederim. Ama şuna da sevindim. Burda gorusunuz yazan arkadaşlardan 15-20 ye yakını benimle aynı görüşe varmıştır. Kendimi de yalnız hissetirmedikleri icin ve benim bu kanaatimde bana yardımcı oldukları icin teşekkür ederim.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 09:56 - İp: 88.***.**5.179
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

#kontrast' tarafından 17.05.2007 12:48:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 10:54 - İp: 88.***.**5.179
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

oraya grafikler yükledim buraya fotoğraflar. jpeg çekimlerde ben de böyle bir kayma olduğunu söyledim sayfalaar sayfalar önce. oraya ölçümler yakışır konu gidişatı gereği

buraya da jpeg çekilen fotoğraflardaki renk kaymalarını göstermek için yüklüyorum.. ben k10d kullanıcısı olarak bunu kabul ediyorum. awb ile hiç bir ayar yapmazsanız ve jpeg çekerseniz renkler doğru çıkmaz. ama wb seçeneklerini doğru kullanırsanız mükemmel renkler alabilirsiniz..

ayrıca raw çekimlerde son derece üstün renk doğruluğu veriyor makina. bunu da diğer grafikten görebiliriz..

BU DİREK JPEG ÇEKİLMİŞ.

BU DA RAW ÇEKİLİP ADOBE CAMERA RAW İLE ÇEVRİLMİŞ.

BU İSE RAW ÇEKİLİP RawTherapee İLE ÇEVRİLMİŞ HALİ.

üçkağıtçılık değil benimkisi.. bilesiniz k10d kullanıcısı olarak awb ile hiç dokunulmadan çekilmiş jpegler doğru renkleri vermiyor bana göre. ama ufak bir ayarla siz de kırmızıya kayan doğru varsayılan fotoğraflar elde elebilirsiniz.

fakat manuel wb veya seçeneklerdeki daylight shade gibi opsiyonları kullanırsanız da güzel sonuçlar elde edebileceğinize eminim. denedim gördüm..

Tarih: 17 Mayıs 2007, 11:54 - İp: 85.***.**3.239
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

sedat teşekkür ederim. Sanırım mesele anlaşılmaya basladı. K10d de netice almak icin manuel modları cok kullanmak gerekiyor. Bir de RAW çekmek gerekiyor. Raw kalitesi tartışılmaz. Ama işim geregi ve tembelliğim geregi ben RAW çekmiyorum. COk zaman kaybı oluyor. Bizim işler biraz da express.

BU arada bri exif tartışması yasanıyordu. Rokomet arkadaşımız bu exif olayına son noktayı koymuş. Haylki matrak olmuş. Lütfen şu resmi indirip exifine bakın. Bakınd agorun hangi makinayla cekildigini

Tarih: 17 Mayıs 2007, 12:32 - İp: 88.***.**5.179
murat-d80
murat-d80 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kontras dotum çok terbiyesiz adamsın he adamlar exifleri görünce kıyamet kopacak birazdan işte ben bunu demek istemiştim istenirse exif bilgileri aynen böyle değişebiliyo yani bir cep telefonu ile çekilen fotoğrafı hasselblad ile çekilmiş gösterebiliyosunuz exif bilgisini değiştirerek yani testler fasafiso çok güzel olmuş dostum eline sağlık

Tarih: 17 Mayıs 2007, 12:46 - İp: 88.***.**2.123
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

hangi makinaymış okudun mu murat exifi?

Tarih: 17 Mayıs 2007, 12:51 - İp: 88.***.**5.179
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

rica ederim, ben artık jpeg çekmeyeceğim, en kısa zamanda hızlı bir sd kart almalıyım. gerçi makinanın ram'i yeterli oluyo, hızlı çekiyorum takılmadan ama karttan dolayı yazma yavaş. beklemek sıkıcı oluyor. filmli makinanın sarmasından çok daha yavaş oluyor dandik sd karta raw yazmak :D

devamlı jpeg çekeceksen 1 kere wb yaparsın, sonra kafan rahat olur hüseyin abi. dert değil yani alacak değilsin ama böyle bir çözüm var sonuçta. bu arada remote controller nikon için de var mı? bilgisayara bağlıyken bilgisayar üzerinden kullanıp anında dosyanın bilgisayara yazılması olayları falan.. ? bilmiyorum mazur görün..

Tarih: 17 Mayıs 2007, 13:02 - İp: 85.***.**3.239
murat-d80
murat-d80 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

MiNTAX LiMON JEL yazıyo dostum exif'de

Tarih: 17 Mayıs 2007, 13:09 - İp: 88.***.**2.123
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

var sedat. Ama hic kullanmadım. Bazı masaustu ürün cekimleri icin ideal bir özellik.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 13:10 - İp: 88.***.**5.179
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

az değilsin rokomet. Hepimizi ayakta uyutuyorsun. Senin galeriye yukledigin fotolarada bakmak lazım. HEmen şak diye exif değiştirme porgrmını kullandıgına göre daha oncede kullanmışındır sen. Uyuttun bizi roko uyuttun. BU kadar adamı bugune kadar ayakta unuttun helal olsun roko.

murat o modeli hic duymadım. Bbenim bildigim bir tane mintaks var oda deterjan. Yeşil renkli..

Tarih: 17 Mayıs 2007, 13:13 - İp: 88.***.**5.179