Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Arkadaşlar kim bahsetmişti tam hatırlamıyorum. Sharpnes,saturation, ve contrası hep en yükseğe getirdim fotoğrafların keskin olması için.Bu seferde sankı 200 asada çekilmiş gibi noise ortaya çıktı.
DEneyenler söyleyebilirmi aynı sorun varmı sizdede.
pazarbey dediğiniz olay bendede oluyor.ama tum fotoğrafta değil sadece renklerin geciş bölgelerinde gren gibi yapılar oluşuyor
şimdi evde tekrar denedim fakat gren oluşmadı(flas acık) daha once bu ayarlarda cektiğim portre fotolarda cektiğim kişinin yuzunun kenar kısımları nokta nokta olmuştu fakat işin ilginci su an olmuyor
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=8954&highlight=soft
ikarahal arkadaşımız yazmış,denemiştik,gerçekten de fark olmuştu arasında.
Arkadaşlar,
Raynox Close Up lensler 2 haftaya kadar gelecek. Sonra Pazarbey e göndereceğim.
sorması ayıp olmasın da bunlar makro için değil mi
Tamda makro mevsimi başladı.Her yer börtü böcek, kuş, yılan çiyan, merakla bekliyoruz positif.
Arkadaşlar merhaba.
3 gün önce S9500 imi satın aldım. Ve akşam olsada eve gitsem
diye bütün gün saate bakıyorum. Biraz abartılı da olsa hissettiklerim buna yakın şeyler.
Bu makineyi budenli popüler yapan tam olarak nedir bilmiyorum
ama, bende neredeyse fetish durumları olucak yakında.
Makinemle henüz gündüz dış çekim fırsatım olmadı ama, akşamları evde 100 kare kadar çekim yaptım. Özellikle bu makinenin MAKRO çekim kabiliyetine hayran kaldım. Henüz makineyi tam olarak kullanamadığım için diğer özellikleri
hakkında bir yorum yapamıyorum ama. Bu sayfaya kadar olan
tüm yorumları dikkatli okudum. Sonuç olarak verdiğim parayı
kat kat hakeden bir makine. Özellikle renk kullanımı çok
gerçekçi. Normal DİA ile çekilip arkasından drum scanerda
taranmış bir görüntü arasında renk olarak neredeyse fark
yok. Zannedersem Fuji firmasının geleceğe yönelik yeni nesil
makineleri hakkında sinyaller verdiği S9500'i tavsiye ediyor olmam yanlış olmaz.
Bu arada, Sn. Pazarbey, aktardığınız bilgiler için size
ayrıca teşekkürler.
Bir önceki mesajımda yazdığım gibi S9500 i alalı 3 gün oldu ve
şu dakikaya kadarda iyikide almışşım diyorum. Buradaki çoğu
insana göre amatöründe amatörü olarak makinemle çektiğim ham
fotoları gönderiyorum. Döküman fazla yer tutmaması için sağlam sıkıştırıldı. Resimlerin görüntüsü sizleri yanıltmasın. Ben
3 günlük tecrübemle bunları çektim. Sizlerin neler çekebileceğini tahmin bile edemiyorum.
Saygılar
Örnek Fotoğraflarım
#palax' tarafyndan 18.04.2006 22:53:17 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
05406 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
010704 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme
03 Oca. 2025, 19:04 prodersler