Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
af sesini kesmek için manuel af yapmak lazım.Daha doğrusu af değil f yapmak lazım.
Merhaba,
Artık bu forumu takip edebilmem mümkün olmaktan çıktı..Brezilya dizisi gibi maşallah dünyada fotoğraf forumlarında örneği var mı bilmiyorum ama Guinnes rekorlar kitabına başvurmakta da fayda görüyorum beytullah beyin mesajı üzerine :
Evet makro çekimin makineyi yıprattığı doğrudur.Zira bu durumda makine içerisindeki flexible Cord (main board'dan shutter'e veri aktaran esnek kablo) daha fazla esneyerek ve daha erken yıpranmasına neden olmaktadır.Ama Bu "ayakkabılarım eskimesin diye hiç yol yürümemek gibi bir şey" değil tabii.
Ben geçen hafta Pentax fotograf makinelerinin teknik eğitim kursu için Almanyaya (hamburg )gittim.Ne tasadüftür ki servis müdürü Stefan Blunck ile yaptığımız sohbet sırasında bu konu gündeme geldi ve ben biz türkiyede flex'i yeniden sarıyoruz aksi durumda maliyet artıyor müşteri ikilem de kalıyor dediğimde aynı sorunu kendilerinin de yaşadığını onlarında daha masraflı olan bareli (objektif) komple değiştirmek yerine biraz daha maharet isteyen flex değiştirme yöntemini uyguladıklarından bahsetti.Ancak şunu da hemen belirteyim bu bahsettiğim arıza çok sık oluşan ve sizin özellikle dikkat etmenizi gerektirecek bir arıza değil.Siz gönül rahatlığıyla fotoğraf çekin hatta selim beyin (www.selimgumus.com ) sitesini de ziyaret edin.Ben bu konuyu fotoğraflarla yine burada kısa bir zaman sonra açıklarım.
İşte gördünüz.Son söz söylenmiştir.Dedim ben size. Zaten 1-2 sene sonra makinalarımız artık işe yaramaz modeller haline gelecek.Onun için son damlasına kadar kullanın .
zaten teknoloji bu hizla giderse 2 sene sonraya 1/1.5 lik sensöre 30 mp yaparlar ustune birde grene cözüm bulurlar ................ Biz de yeni bişiler buluruz tartışacak kendimize
İDDAA yı kazanan olmaktan gurur duyarım
ben söylemiştim ama inanmayanlar çıkmıştı...
ben de katılıyorum BEYTULLAH ABİ 'ye..bu demek değildir ki makro çekim yapmamalıyız..
SONUNA KADAR ÇEKİN MAKROLARINIZI !!!
Bence 30 mp yapmışlardır d a greni halle çalışıyorlardır.
Evet makroya devam.
Peki bu s9500'ler 1-2 yıldan fazla dayanmayacak mı?Beni iyi bir kullanım ile ömür boyu idare etmezmi bu alet?
Bu kanaate bağlı.Bakın oğuz hala pretec 30a30 u ile yıllardan bu yana çekiyor. 3 mp makina sonuçta. ama kanaat ediyor .çok güzel makrolarda çekmeye devam etmekte.
Benim makinem beni ömür boyu idare etse bile ben makinemi sıkılmadan ömür boyu idare edermiyim bilmiyorum.
Herşeyin bir ömrü vardır, DFM lerin de belli bir süre sonra ömrünü tamamlaması normal bir durum, Teknolojinin hızlı gelişmesi de ürünlerin daha çabuk demode olmasına neden oluyor.
Birde sanırım şu var.Dijital teknolojisi tam oturmadı yerine. Oturunce belki bu kadar hızlı bir gelişim olamayacaktır. Sanırım artık üst modeller filmli fotoğrafları yakalamak üzere. Ondan sonra işler biraz durulur gibime geliyor.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
05406 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
010704 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme
03 Oca. 2025, 19:04 prodersler