Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Arkadaşlar Merhaba,
as arkadaşımızın açtığı topicte Fuji hakkında bir takım söylentiler vardı. Aşağıda bu konuda benim yorumum :
Sevgili as,
FUJI PHOTO FILM şu anda dünya genelinde 72.000 personel çalıştırmakta ve konsolide cirosu 26 Milyar USD. 2005 ARGE yatırım gücü 1,8 Milyar USD olarak gerçekleşti. 5.000 bahsedilen personel işten çıkarma değil ÇALIŞMA ALANI film üretiminden (ilaç sanayi ye değil) FUJI MEDICAL alanlara kaydırıldı. Film pazarının gerilediği zaten bilinen bir gerçek ancak FUJI 80 yıllık faaliyetinde 2005 de en yüksek cirosunu gerçekleştirdi. Aynı şekilde biz Fujifilm Türkiye olarak 35 yıllık şirket geçmişimizde en yüksek ciromuzu 2005 yılında gerçekleştirdik. Bu konuda Sony markasının personel haraketlerini de bir desavantaj olarak görmek mi gerekiyor ?!? Bu tür büyüklükteki şirketlerde haraket devamlı olacaktır ve geçmişte olduda. Sizin Fuji konusunda bilgi sahibi olmadan yok olan bir marka gibi konuşmanız beni son derecede rahatsız ediyor. Neredeyse Sony fotoğrafı keşfetti ye getirdiniz konuları. Benim sektör tecrübelerim ile söyleyebilirimki - Sony marka olarak "Dijital Patlama" fazı dünya çapında zayıladığı anda fotoğraf alanlarına ilgisini kaybedecektir. MP-3 / Playstation vs. vs. bölümlere ve "patlama" yapan alanlara yönelecektir. Böyle olmasıda büyük bir marka için ticari açıdan gayet normaldir. Bunu Fuji de yapıyor - Sizin cebinizde olan cep telefonunun görüntü modülü ve Objektifi Fuji üretimi olma ihtimali % 75 ; Kullandığınız plazma TV nin ( Sony dahil) polarize filtre ünüteleri % 100 Fuji üretimidir. Yani Japon şirketlerin modüler bazda beraber çalışmaları 15 yıldır olan bir şey dir. Neticede: Sony dijital görüntüleme teknolojilerini Know How ve isim satın alarak gerçekleştirmekte. Sony/Ericson ; Sony/ Carl Zeiss ; Sony/Konica-Minolta gibi. Fuji de geçmişte Sony de chip üretmişliği var ve aynı şekilde tam tersi. SONY R-1 elbette başarılı bir makine ANCAK bu konuda karşılaştırmalara gidersek R-1 in de zaafları olduğunu unutmayalım. S-9500 modeli % 100 FUJI PHOTO üretimidir Sony R-1 ise "satın almalardan" kaynaklanan bilişik teknolojilerle üretilmekte. Ben 25 yıllık fotoğraf sektöründeki meslek hayatımın 19 yılını Almanyada geçirdim ve Carl Zeiss üretim tesislerini eskiden beri biliyorum. Bu gün Sonylerde kullanılan mercekler klassik Carl Zeiss objektifleri değil AKSİNE Japonya ağırlıklı ve isim lisanslarını kullanarak üretilen objektiflerdir. Carl Zeiss günümüzde asıl marka lisans gelir haklarından daha fazla para kazanmaktadır. Sony ve Carl Zeiss işbirliğinden bahsetmek bu konuda son derece yanlış. İsim hakkı veriliyor - Bu başka bir şey. Sony nin bu faaliyetine karşılık Panasonic de zaten Leica haklarını satın almış bulunuyor. Bu bir yarış - Sebebi ise teknoloji üreticileri olan Sony ve Panasonic gibi şirketlerin Carl Zeiss veya Leica gibi zamanın dünya devleri olan optik üreticilerine dayanmasa pazarlamada bu kadar başarılı olabilirlermiydi acaba. Sizin burada Sony R-1 Pana FZ-30 veya Fuji S-9500 ü döver yaklaşımınızı doğru bulmuyorum.
Yüklemiş olduğunuz çekimler profesyoneller tarafından çekilmiş görüntülerdir. Bu makinelerin değil Fotoğrafçıların becerisidir. Ben size 50 YTL değerinde bir Zenith ile son derece profesyonel çekilmiş fotoğraflar üretebilir ve yanıltabilirim. Bir makine sadece bir araçtır - Elinizde ne olursa olsun fotoğraf konusunda temel bilgilere sahip değilseniz iyi çekimler mümkün değildir. Örnek fotoğraflar yanıltıcı - Objektif değerlendirme için Amatör çekimlerin yüklenmesi gerekir.
Her üreticinin kendine göre avantajları var - İsterseniz bende Sony dezavantajlarını burada saymaya başlayayım ?!? Ama doğru olmaz. Yorumlarımızı "Türk usulü" çamur atmalarla değil bilgi ve objektivite ile yapmanızı çok rica ederim.
Sevgili Positif
R1 topiğine yazdığın yazı ile ilgili düşüncelerimi oraya yazmıştım ancak aynı yazıyı burayada yazman sebebi ile bu topiği takip eden arkadaşlarında oradaki yazımı okuyabilmeleri için burayada aktarma ihtiyacı duydum.
Merhaba sevgili Positif
Dün akşam bu topic te fotoğraf makinaların birbirini döver gibi bir yaklaşım olmadı.Bazı arkadaşların kendi makinalarında henüz 100iso nun üzerinde çekim yapamadıklarını şaka yollu söylemelerinden başka.Sizinde kabul edeceğiniz gibi her makinanın kendi özelliklerine göre avantajları ve dezavantajları vardır.Bunlarda fiyatlarının belirlenmesindeki en önemli etkendir.Yazılanlarda çamur atma gibi bir durumda olmamış sadece R1 in ilk çıktığında ki (1900Ytl.)fiyattan satılmayıp şu an 1200ytl.den alan insanların olduğundan ,yani fiyatının düştüğünden fakat S9500 in hala aynı fiyattan satılmasından bahsedilmiştir.
Elbette tüketiciler fotoğraf makinalarını karşılaştırırken özelliklerinin yanı sıra fiyatlarını da göz önüne alacaklar ve tercihlerini ona göre yapacaklardır.
Bahsettiğiniz fotoğraflar konusunda ise zaten orijinal linkleri yazılmış,İsteyenler o linkten fotoğrafçıya ulaşabilsin diğer fotolarıda görülebilsin diye linkler özellikle verilmiştir.
Şirket politikaları konusu ise NTVMSBC internet sayfasında dış kaynaklı bir haberdeki " Fuji Photo Film, fotoğrafçılık alanında çalışan 5 bin kişinin işine son vererek ilaç sanayine yöneleceğini duyurdu." şeklindeki acaba fuji fotoğrafçılık alanından çekilecekmi sorusuyla gündeme gelmiştir.
Burada bizi fujinin şirket politikası değil bu sektörden acaba birkaç yıl sonra çekilip çekilmiyeceği konusu ilgilendirmiştir.Bununda fotoğrafçılıkla ilgili bir sitede konuşulup tartışılmasını bence normal karşılayıp,sadece haberde yanlış bilgilendirme varsa bu düzeltmenin sizin kanalınızla yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum.
Ayrıca 25 yıldır fotoğraf çeken birisi olarak ,iyi fotoğraf çekiminde çeken kişinin bilgi ve becerisinin makinanın sunduğu kalite kadar önemli olduğuna inanıyor bu konuda ki görüşlerinize katılıyorum.
Son olarak şunu belirteyim ,insanlar günümüzün geçim şartları göz önüne alındığında oldukça pahalı sayılabilecek bir hobi için imkanlarının el verdiği kadarı ile makinalar alıyorlar.Hiç kimsenin bir diğerine tüm imkanlarını zorlıyarak aldığı bir şeye kötü deme hakkı olduğuna inanmıyorum.Zaten o kişi imkanları çerçevesinde alabileceğinin en iyisini almıştır.Dolayısı ile aldığı makina o kişi için en iyisidir.
mustafa beyin anlattığı konuda zaten hep bir kandırmaca olduğunu duşunmüşümdür. Arkadaslar bi düşünsenize leica denizin altında basınc odalarında 30 yıl beklettiği lensleri fz30 a takacak sonrada bunu 1200 ytl (turkiyede) (yurtdısında daha ucuz) fiyata satacak. Bana hiç mantıklı gelmiyor. Bencede pozitif beyin dediği gibi isime aldanmayın makinanın amator cekim fotolarına bakın ve beğeniyorsanız alın. Zaten sırf adı leica veya carlzeis diye makina alıyorsanız kendinizi ve etrafınızdaki bu konudan anlamayan bi kac adamı kandırmaktan ileri gidemezsiniz diye düşünüyorum
arkadaşlar fujinin 4 makinasını kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ne istediğini bilen benim gibi kullanıcılara ideal makina üretiyor fuji s9500 diwa nın yorumlarındada oldukça başarılı bulunmuş ben epeyce araştırdıktan sonra s9500
aldım sony nin bir iki makinasına baktım s9500 ün lcd ekranı bile s9500 de çok hoşuma gitti.Hadi hayırlı çekimler
Vozgur ne yazıkki bu tür reklamlarda günümüzde "kandırmaca" yerine pazarlama tekniklerinden bahsediliyor. msl. Almanyada zamanın devlerinden VOIGTLANDER fotoğraf makinesinin marka hakları sadece 100.000 Euro ya Chinon tarafından satın alındı. Şimdi Chinon köklü bir fotoğraf üreticisi mi oldu ?!?
Bu konular inanınki çok uzun ve karışık. Sonuçta mutlaka alacağınız ürünü iyi değerlendirin ve sizin işinize ne kadar yarar onu görmeye çalışın. Sevgilerle...
Kesinlikle size katılıyorum Mustafa Bey
bu konuyla pek bir ilgisi yok ama bişey sormak istiyorum !!
bir makineyi en çok yıpratan şey makro çekim midir ?
geçen günlerde buna benzer birşey okumuştum..makro çekim modu işlemciyi mi ne en fazla kullandığı için en çabuk yıpratan çekim moduymuş ??
doğruluk payı var mıdır
valla ilk defa senden duyuyorum. bakalım bi bilen cıkar nasıl olsa
Sanmam öyle olsa benim makinalar şimdiye on kere bozulmuş olurdu özgür 59.
beytullah abi ciddiyim ben ya !!!
biryerde okuduğumdan eminim...hatta burkay yazmış olabilir büyük ihtimalle.bir araştırın isterseniz...ama ben zaten bozulur demiyorum ki...işlemciyi en fazla kullanıyormuş ve yıpratıyormuş.bu demek değilki bozuyor.belki de 10000 makro çekimde bozulacaktır bunu bilemeyiz ???
İlgili olabilecek konular
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
03208 Oca. 2025, 00:44
cnyt34 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
010106 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
012804 Oca. 2025, 13:30
megavision -
-