pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Özgür böyle bir şey olabileceğini zannetmiyorum.Çünkü makro çekim demek lensin odaklamayı en yakın noktadan yapabildiği mesafe demek.Sensöre düşen görüntü makroda da ,farklı zoom aralıklarında da aynı .Sensör ne çektiğini bilmez sadece üzerine düşen ışık demetini toplayıp verilerin işlenmesi için işlmciye gönderir.
Ha eğer lens için macro çekimin zararı varmı dersen işte bu olabilir.Çünkü netleme mesafesini en yakın noktaya getirebilmek için lensin ayar bileziği son noktaya kadar zorlanır,belki bu zorlamanın bir zararı olabilir.

Tarih: 12 Nisan 2006, 22:36 - İp: 81.***.**9.200
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BEn tekrar söylüyorum.Zararı falan olmasına ihtimal vermek zor. Olsa yapmazlardı makro modunu.

Tarih: 12 Nisan 2006, 23:38 - İp: 81.***.**1.81
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Burkay'ın bir yazısında, sanırım geçen hafta filan, makinayı en çok yıpratan şeyin makro çekim olduğu belirtiliyor ve teknik detayıyla açıklanıyordu, as'ın söylediklerine çok benzer şeyler söylemişti.

Tarih: 13 Nisan 2006, 00:19 - İp: 85.***.**8.147
ozgurs59
ozgurs59 (üye)
Adana / Amatör

Beytullah abi niye bu kadar inat ediyon anlamadım valla !!!
ben bunu kafamdan uydurmadımki bu sitede birilerinden okudum diyorum.ki büyük olasılıkla BURKAY dan duydum sanırım.makinanın neresine zarar verdiğini bilmiyorum tam olarak as ama duydum iş ya alala ......

Tarih: 13 Nisan 2006, 00:21 - İp: 85.***.**6.38
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

TAmam tamam makro zararlıdır. Makinanın sensörünede zararlıdır, objektifinede.
Kızmayın yahu. Bende Zekeriye Beyaz gibi kendi kendime yorum yaparak bir sonuca ulaşıvereyim dedim.Yoksa bir bilgim yok.

Tarih: 13 Nisan 2006, 00:24 - İp: 81.***.**1.81
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Tamam sakin olun arkadaşlar.Nerdeyse kendini balkondan aşağı atacaksın özgür.Kafana takma,olabilir yıpranma.Siz dua edin de birimizin başına gelmesin bu yada buna benzer vakalar.

Tarih: 13 Nisan 2006, 00:28 - İp: 85.***.**9.112
ozgurs59
ozgurs59 (üye)
Adana / Amatör

osmanlı ben gayet sakinim kardeş
isterse yıpransında umrumda değil..
ama sanki ben uydurmuşum gibi bir hava yarattılar ben de ona bozuldum

sorun yok yani severim beytullah abi 'yi...

Tarih: 13 Nisan 2006, 00:30 - İp: 85.***.**6.38
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sordum mesajla burkaya varmı bunun aslı diye.Cevap yazar muhakkak.

Tarih: 13 Nisan 2006, 00:31 - İp: 81.***.**1.81
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Yok canım merak etme sana hepimiz güveniriz.
Varsa da bir yanlışlık ya senin yanlış hatırlamandan yada okuduğun yerin yanlış bilgilendirmesinden olur olsa olsa.
Dediklerin bana mantıklı geldi aslında.Makina kendini en çok makro çekimde zorluyor galiba.Çünkü en basitinden netlemeyi bile daha uzun sürede yapıyor ve makinanın içinden gelen seslerde bunu doğrular nitelikte...
Pazarbey bu makinanın netleme sırasında çıkarmış olduğu sesi kısmak gibi bir şansımız var mı acaba?Birde ben artık focus'u ortada tutuyorum.Eskiden üst konumda yani devamlı focus da tutuyordum ve pili çok yiyiyordu.Acaba tek focusda çekmek ile sürekli focus ve manuel focus yaparak makinanın çekim süresinin nasıl değişeceğini söylermisin?Tabi ölçtüysen...

Tarih: 13 Nisan 2006, 00:38 - İp: 85.***.**9.112
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Öyle ahış şahım bir değişiklik olacağı kanaatinde değilim. Is olsa o bayağı farkettiriyor. Ama diğerleri çokta fazla etkilemiyor.Ancak devamlı af biraz daha fazla yer. BEn onun yerine hızlı af yi kullanıyorum.bu devamlı af den de iyi.

Tarih: 13 Nisan 2006, 00:44 - İp: 81.***.**1.81