pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Rica ederim alperlla, son kullanıcı için fiyat kıyaslamaları gerçekten de kolay değil.
Özürün için teşekkür ederim.
makinen hayırlı olsun... Güle güle kullan.

Tarih: 1 Mayıs 2006, 01:05 - İp: 85.***.**0.170
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

pozitif bey s9500 makro lensler hakkındada bilgi verirseniz çok sevinirim şahsen ayrıca bu sayfada olmanız ve bilgilendirmeniz çok güzel teşekkürler

Tarih: 1 Mayıs 2006, 13:18 - İp: 85.***.**4.193
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili orko76, lensler geldiği anın ertesi günü pazarbeye yola çıkacak. Ne yazıkki beklemek zorundayız. Sevgiler..

Tarih: 2 Mayıs 2006, 00:43 - İp: 85.***.**7.101
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

çok teşekkürler pozitif bey.Pazarbey test etsin ondan sonra bizde alalım makinanın makroları fena değil ama pazarbeyin s2 si kadar iyi olmuyor şimdilik lense bahane buluyorum bakalım lensten sonrada okadar iyi makro çekemezssem zaten makro işini bırakacam

Tarih: 2 Mayıs 2006, 00:52 - İp: 85.***.**5.60
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Positif;
ben ve arkadaşlar beklemekten bunaldık.HEr yer börtü böcek. Ne olur bir an önce gelsin şu lensler. Özellikle süper makroyu çok merak ediyorum.
Sevgili orka ;
ben bu makrolar için 2 yıldır uğraşıyorum. Lens olmadan pek randıman alınmıyor açıkçası.Çünkü yaklaşmak zor.S2 ile lensli olarak 35 cm den çekiyorum.BU büyük kolaylık tabi.
Bakalım 9500 nasıl bir çizgi çizecek. 9mp ile ve lensle çok iyi olacak gibime geliyor.

Tarih: 2 Mayıs 2006, 08:24 - İp: 85.***.**5.204
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Positif bey yurt dışından gelecek olan lensleri merakla bekliyoruz.Aylardır bekledik,1 hafta beklemişiz çok mu?
Pazarbey selam.Bakalım bize raynoxlar ile ilgili nasıl bir test ile izlenimlerini aktaracaksın?
Orko merhaba.Niçin üzülüyorsun ki bu kadar?Makro fotoğraf çekmeyi bırakmak da nereden çıktı?Hemen demoralize olma.Bak mesela ben kendi makrolarımı beğenmiyorum ancak başkaları beğenebiliyor.Üstelik biz daha yolun başındayız.Makinanın potansiyelini çözmeye başladığımızda,makro dünyasına da adım atmaya başlayacağız.Kendine iyi bak...

Tarih: 2 Mayıs 2006, 09:42 - İp: 85.***.**1.180
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

osmanlı makinayı aldığım günden beri bana destek oluyorsun çoksağopl kardeşim ben makro hastasıyım diğer fotoloru spor olsun diue çekiyorum ama makro dendiği zaman yerimde duramıyorum hayırlısı bakalım.Pazarbeyin lens olmadan randıman alınmıyor demesi içime su serpti ayrıca 35cm den çekiyormuş ben filtreye yapıştırıyorum yinede çok fazla detay alamıyorum neyse herkese teşekkürler iyiki varsınız

Tarih: 2 Mayıs 2006, 12:09 - İp: 85.***.**5.60
vozgur
vozgur (üye)
İstanbul / Amatör

valla bende dort gözle bekliyorum ve cok merak ediyorum nasıl fark olacak lenslerle çekimlerde

Tarih: 2 Mayıs 2006, 17:30 - İp: 85.***.**3.227
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hep merak içindeyiz.Sabredeceğiz artık.
Zaten lensleri denedikten sonra bende dslr ye geçiş yapacağım. Bir sergi teklifi aldım makrolarla ilgili. Dslr ile yaz sonuna kadar çekebildiğim kadar makro çekmeyi düşünüyorum.
Bakalım zaman ve lensler ne gösterecek.

Tarih: 2 Mayıs 2006, 23:30 - İp: 85.***.**5.204
alperlla
alperlla (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili pozitif
sana mail atmıştım.
saygılar...

Tarih: 3 Mayıs 2006, 23:28 - İp: 85.***.**3.79