Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Arkadaşlar,
ilginiz için çok teşekkürler. Maillerin hepsini yarın cevaplayabileceğim, zira son 3 gündür Türkiye genelinde bayi toplantılarımız olduğundan çok yoğun bir çalışma içindeydik - gecikmeler bu yüzden ama elimden geldiği kadar hepsini cevaplayacağım. şu an fuji mail kutumda 235 mail var ve 60 küsür mail sizlerden geliyor. atladığım olursa ltf. kusura bakmayın. Herkese sevgiler şimdilik... [>:D
Sabrede sabrade artık sabır taşımız çatırdamaya başladı.
Pazarbey, sanırım bu hafta içinde gümrükten çıkar Raynoxlar.
Beklettiğim için üzgünüm, ama elimde değildi.
Bende merak ettim şimdi.Haydi bakalım,dua edelim de bu raynoxlar S9500 ile çok iyi performans göstersin.Kesin 9500 satışları ihya olur.
Bu arada selamlar Positif(Mustafa Abi)!
Uzun zamandır işlerin dolayısıyla uğrayamıyorsun,özlettin kendini...
Slm osmanlı, gerçekten bayi toplantıları, yurtdışı seyahatler derken geçen hafta da arkadaşlarla erikli yaylasına trekking e gittik ben de yorgunluktan dolayı şifayı kaptım ve 3 gündür yatıyorum. Yarın gine ofise gitmem lazım - İşler aşırı yığılmış vaziyette.
Çok geçmiş olsun Mustafa abi.
Havalar hala tam ısınmadı.Sanarsınız mart ayındayız.
Bir an önce iyileşmen,işinin ve sitenin başına dönmen dileğiyle...
Mustafa bey geçmiş olsun. İş derken fazla dalmayında Allah korusun......
Neyse inşallah raynoxları gelirde merakımızdan kurtuluruz.
Geçmiş olsun diyorum Mustafa Abi,saygılar...
mustafabey geçmiş olsun bu arada bu raynoxların fiyatları nasıl aceba
Basligi ve s9500 hakkinda yazilanlari okumam uzun sürdü, s5600 sahibiyim ve alali 2 ay oldu ben bu basligi nasil görmemisim diye suanda kendimi hirpaliyorum, ebay de s9500 fiyatlarini bakiyorum. Sizlere sorum s5600 icin UV ve Polaize filtreler almistim sanirim s9500 58 mm lenslerimide beraberinde satmam gerekecek sanirim, türkce kullanma klavuzum yeni gelmisti sanirim fujifilmden s9500 satin aldiktan sonra yeni bir türkce kullanma klavuzu isteme durumunda kalacagim. Bu konudu sayin Postifin yardimina ihtiyacim olacak. Acikcasi s5600 kullanirken en cok cektigim skintim zoomlama suresi ile manuel kontrol yapamamam ve bunlari anladigim kadari ile s9500 de el ilek Pazarbeyin deiyimi ile halka ile yapilabiliniyor.
Harikaymis simdi icim icimi yiyyor. Birde makina boyutlari s5600 gibimi?.
Cok tesekkürler.
İlgili olabilecek konular
-
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
05504 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme
03 Oca. 2025, 19:04 prodersler
03703 Oca. 2025, 19:04
prodersler -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2