osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba Orko.Umarım tatilin iyi geçmiştir.

Makinamda 30 sn lik uzun pozlamalı çekimlerde,fotoğrafın sol tarafında pembe bir renk saçılması oluyordu.Firma ile konuştum.Hemen İstanbul'a yollamamı söylediler.Bende dün kargo ile yolladım.

Sonucu merakla bekliyorum.Cevap gelince sizleride aydınlatacağım.

Tarih: 25 Temmuz 2006, 16:59 - İp: 85.***.**5.117
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

tekrar geçmiş olsun osmanlı kardeş tatilim iyi geçti sağol makinanın tadını çıkardım epey en kısa zamanda makinana kavuşman dileğiyle

Tarih: 25 Temmuz 2006, 17:23 - İp: 85.***.**7.61
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

kıvanc ayar zenginligi derken

Tarih: 25 Temmuz 2006, 17:32 - İp: 88.***.**4.49
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ömer seni görmem iyi oldu.Bak şimdi makinamda P,S,A,M butonları var.Bunun dışında manuel zoom ve netleme halkası var.Ne bileyim flaş ayarı ve pozlama ayarları da var.Hatta seri ve sıralı çekimler de var.Ama bunların çoğu artık compact makinalarda bile bulunmakta.Bana ise oldukça karmaşık ve makinanın en ince ayrıntısına kadar manuel kullanım sunacak bir model isterdim.30D,benim makinamdan şüphesiz daha zengin ayarlara sahip ve fotoğraf kalitesinin harika olduğuna hiç şüphem yok.Ancak onuda 1-2 yıl kullanırım kullanmam yine bir beklenti içine girerim.Bana böyle 1Ds Mark 2 yada D2X gibi çok çeşitli seçenekleri barındıran bir makina lazım.Ben bunu anladım ama çoğumuzun belini bu maddiyat bükmekte öyle değil mi?

Tarih: 25 Temmuz 2006, 17:39 - İp: 85.***.**5.117
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

kıvanc valla benim hayalimdeki tek makine 5D.. d2x ve diger pro bodylerle rahat edebilecegimi zannetmiyorum.. 5d (veya muadiline) ye terfi edersemde terfi sebebim fotograf kalitesi ve fazladan netlik noktaları olur zaten 30D de canımın istedigi, ihtiyacım olan her turlu ayarı yapabiliyorum (350d de yapabiliyordum).
zaten dusundumde cogunlukla av de kullanıyorum gerek duyarsam m ye alıyorum.. dusun yani 5D de olup 30D de olmayan kisisel ayarlamaların ne oldugunu bile bilmiyorum(suphesiz vardır ama eksikligini hic hissetmedim).
maddiyat dolayısıyla ekipman tabiki onemli ama bence hersey degil hatta basarıda yetenek ve emekden coooook daha kucuk bir paya sahip hatta sana birde ornek vereyim http://www.fotokritik.com/105257 bu fotograf cogumuzun burun kıvıracaı fz10 la cekilmis onundede el yapımı bir lens sahsen benn 100mm macro ile bunun yanından bile gecemem..
neyse bence ihtiyacımız olmayan seylerin hayalini kurup fotograf yerine ekipmana gonul vermemeliyiz..

Tarih: 25 Temmuz 2006, 17:57 - İp: 88.***.**4.49
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ömer sana çok ufak bir örnek vereyim.Makinamı aldığımdan beri sayısız fotoğraf çekimi yaptım.Sanırım 1500'ün üzerinde.Ve M olsun,S olsun bir çok çekim yaptım.Hiçbirinde evet bu çekimim harika-enfes olmuş demedim,diyemedim.Ancak bende 30D olsaydı mutlaka iyi sonuçlara ulaşırdım.Evet insan faktörü çok önemli ve görmek de.Fakat görüpde elinden birşey gelmemesi çok feci.

Tarih: 25 Temmuz 2006, 18:01 - İp: 85.***.**5.117
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

insallah biran once kavusursun gonlunden gecene

Tarih: 25 Temmuz 2006, 18:04 - İp: 88.***.**4.49
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

osmanlı kardeş haklısın doğru ekipman bi çok şeyi halledebilir ama ben ara gülerin bi röportajdaki sözünü hiç unutamıyorum "ben singer dikiş makinasıyla bile fotoğraf çekerim" doğru ışık doğru bakış açısı ve yeterli bilgiyle insanın kötü fotoğraf çekme lüksü bile olmaz bence.

Tarih: 25 Temmuz 2006, 20:11 - İp: 85.***.**7.61
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Orko bu biraz polyyannacılık olmaz mı?
Belki eksiklik bendedir.Tüm suçu makinaya atmamak gerek.
Ara Güler'de çok abartmış canım.Bizim bozuk bir musluk var,onuda 5D yerine sayarsak,ben hemen başlayayım evdeki tüm çalışır durumdaki alet edevatı bozmaya.

Tarih: 25 Temmuz 2006, 20:35 - İp: 85.***.**5.117
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Başka bir topice yazmıştım bu yazıyı :

Fuji S9500 ün zaten burada çok ayrıntılı ve bana göre ciddi bir testi var. Artılarıda eksileride burada yazılmış tarafsızca. S9500 bir SLR değil ama örneğin benim için amacıma çok uygun bir makine. SLR gibi durması, macro modu, kalem pille çalışması, ayarları fotografçılık ile ilgili yeni ilgilenenler için güzel bir makine.

Aaaa tabi biraz daha verilip SLR alınamaz mı alınır...

Ama ben bu işe başlarken daha protremi, manzaramı, siyah beyaz mı vs vs.. Hangisine ilgi duyduğumu bilmiyorum. Bu noktada benim düşüncem orta sınıf diye adlandıracağım bir makine almak bana özellikle manuel ayarlarla ilgili çalışma şansı sağlayacak ve temel bilgileri öğreneceğim ve kafamda ben şu konu üzerine çalışmayı seçiyorum diyeceğim bir makine seçmekti.

Bu yüzden aldığım günlerde hep FZ30 ve S9500 ü karşılaştırdım. Hedefim 2 sene bu makineyi değiştirmemek, fotografçılık konusunda özellikle TEKNİK konusunda bir kaç adım öteye gitmek ve istediğim alana göre bir SLR seçmek.

Sürekli neredeyse burdayım doğal olarak teknoloji geliştikçe hergün yeni atılımlar yeni modeller çıkıyor. Fotograf tekniklerini incelemekten çok forumun bu kısmında zaman geçiriyoruz. İç geçiriyoruz bazen ahhh ahhh örneğin bir D200 üm olsa, yok bir 30D olsa cık cık olmadı bir başka model olsa. Neden ????? Offf ya onlarda bir ayarlar varki ne biçim fotograf çekerim...

Ama bence iş böyle değil en azından bu benim şahsi fikrim birde bu işin bir RUHU var, TEKNİĞİ var, ÇALIŞMASI var, EMEĞİ var...En azından ben bu kısımları geçen sürede ön plana almayı yeğliyorum. Kitaplar, kurslar, değerli fikirler ve bol bol fotograf çekmek çok daha önemli. O yüzden amacı belirlemek lazım...

Gerisi kolay. İnternetten testlere bakılır, teknik özellikler yanyana konulur, çekilen fotograflar (amaca yönelik) karşılaştırılır, hatta gidilip incelenir, bütçeye bakılır ve bir tane seçilir....

Gerisimi iste artık Makineyle size kalmış... Birkaç fotograf çekilip bir köşedemi duracak, yanlız dostlarla oluşan ortamda mı çekim yapılacak, sabah akşam yanınızdamı gezdireceksiniz, bol bol çekim mi yapacaksınız o sizle onun arasında...

Dünyanın en iyi makineside olsa eğer çekim tekniklerini bilmiyorsanız, belli bir konu üzerine yoğunlaşıp çalışmıyorsanız, emek harcamıyorsanız ve en önemlisi fotograf çekmiyorsanız bir önemi yok... Tabi bu benim şahsi fikrim...

Saygılar...

Tarih: 26 Temmuz 2006, 16:49 - İp: 81.***.**9.145